Luk

Brøndby slog nemt tandløse finner

| Europa League | 29 kommentarer

Infoboks

Brøndby IF - VPS 2-0
Europa League Kvalifikation
16' 1-0 Teemu Pukki
28' 2-0 Kasper Fisker

Brøndby havde ingen problemer i hjemmekampen mod VPS, der blev slået med 2-0. Kasper Fisker scorede i sin debut.

Brøndby tog torsdag aften hul på sæsonen, da de trådte ind i Europa Leagues anden kvalifikationsrunde. Modstanderen var finske TPS, der kom til Brøndby Stadion med et meget defensivt udgangspunkt.

Det udnyttede hjemmeholdet til at sætte sig på spillet fra første minut. Finnerne, der insisterede på at spille bolden ud bagfra, blev presset længere og længere tilbage, og efter godt et kvarter gik den så ikke længere.

Hany Mukhtar fandt Teemu Pukki i feltet, og efter et fikst lille træk sparkede sidste sæsons topscorer bolden i mål ved roden af fjerneste stolpe.

Omkring en halv time var gået, da Pukki så også markerede sig i oplæggerens rolle. Han vippede lige bolden op til debutanten Kasper Fisker, der med et soldt venstrebensspark bragte Brøndby på 2-0.

Det burde også have været 3-0 inden pausen, og igen var det Pukki, der var på spil. Han blev sendt dybt og afdriblede målmanden, men da han skulle sende bolden i mål, kom en forsvarsspiller på tværs og reddede.

Brøndbys dominans fortsatte efter pausen, om end der var længere mellem chancerne. Det var der også for de finske gæster, der midt i anden halvleg havde deres bedste tilbud, men Frederik Rønnow var på sin plads efter lidt virak i feltet.

I takt med at kampen skred frem, dalede tempoet også en smule. Brøndby-spillerne så ud til at tænke mere på weekendens Superliga-premiere, så de tandløse finner slap nådigt fra Brøndby Stadion.

Med 2-0 har Brøndby dog stadig et glimrende udgangspunkt, inden der om en uge er returkamp i Vaasa.


Af Jesper Helmin
Fredag 22. oktober
Torsdag 21. oktober