Luk

Brøndby tog flot sejr over formstærke FCN

| 3F Superliga | 91 kommentarer

Infoboks

FC Nordsjælland - Brøndby IF 0-3
Superligaen Mesterskabsspil
21' 0-1 Mikael Uhre
86' 0-2 Andrija Pavlovic
89' 0-3 Lasse Vigen Christensen

Brøndby var ganske kyniske på udebane mod FC Nordsjælland, hvor de vandt med 3-0 efter to sene scoringer af indskiftede Andrija Pavlovic og Lasse Vigen.

FC Nordsjælland har startet tilværelsen i mesterskabsspillet ud på ganske forrygende vis med to sejre og uafgjort senest ude mod FC København.

Onsdag aften tog de mod Brøndby i Farum, som omvendt har haft det svært med to nederlag og en uafgjort. 

Brøndby mødte op til kampen med en stor svækkelse, da Jesper Lindstrøm var ude med karantæne, og derfor fik Anis Slimane chancen fra start.

Hvis FCN skulle gøre sig forhåbninger om top fire og måske endda medaljer havde de brug en sejr.

Brøndby skulle ligeledes bruge tre point, hvis ikke FC Midtjylland skulle have mulighed for at øge forspringet til syv point i deres kamp torsdag.

Opgøret i Farum startede ganske jævnbyrdigt ud, hvor ingen af de to hold kom til de helt store chancer, men da udeholdet fik muligheden lå bolden i nettet.

På baglinjen fik Anis Slimane holdt bolden i spil, hvorfra han lagde bolden ind til Mikael Uhre, som via en afretning bragte udeholdet foran med 1-0.

Scoringer ændrer normalt fodboldkampe, men det var ikke så meget tilfældet her, hvor begge hold fortsat havde gang i en taktisk affære uden de store chancer.

FCN fik dog truet BIF-målet kort inden halvleg, da Magnus Kofod forsøgte sig, men her var Marvin Schwäbe klar med en redning mellem stængerne.

Derfor gik Brøndby til pause med en snæver føring i Farum efter en chancefattig omgang.

Kort efter pausen var Uhre tæt på at blive noteret for endnu en scoring, da Simon Hedlund fandt ham på en omstilling, men her tog stolpen fra for hjemmeholdet.

Efter en times spil serverede Hedlund igen bolden for Uhre, men den hurtige angriber måtte se sit forsøg blive blokeret.

FCN fik deres hidtil bedste tilbud ti minutter før tid, da indskiftede Simon Adingra tog et par vævre træk og skød mod det lange hjørne, men en blokering fra Andreas Maxsø sendte bolden til hjørne.

Indskiftere lukkede kampen

Fem minutter før tid lykkedes det for Brøndby at lukke opgøret. Indskiftede Andrija Pavlovic tog et par vævre træk i feltet, inden han tørt knaldede kuglen i kassen til 2-0.

Scoringen fik FCN til at satse hele butikken, hvilket Brøndbys friske indskiftere hurtigt udnyttede til en ny scoring. 

Her blev Oskar Fallenius sendt i dybden på en omstilling, hvor han fandt en helt blank Lasse Vigen i feltet, som kvitterede ved at score til 3-0.

Med den sikre sejr ånder Brøndby nu igen FC Midtjylland i nakken med et point op til de forsvarende mestre, som møder FC København på hjemmebane torsdag. 

 

 


Af Theis Fischer Brandt
Onsdag 12. maj
Tirsdag 11. maj