Luk

Brøndby-træner før FCM: Vi er undertippede

| 3F Superliga | 21 kommentarer

Infoboks

Brøndby IF - Vejle Boldklub 2-1
Superligaen Grundspil
15' 1-0 Mikael Uhre
47' 2-0 Pierre Bengtsson
56' 2-1 Wahid Faghir

Brøndby står godt til topkampen mod FC Midtjylland, der dog må regnes som favoritter ifølge Niels Frederiksen.

I næste runde byder Superligaen på en vaskeægte topkamp, når rækkens førerhold, Brøndby, gæster den nærmeste forfølger, FC Midtjylland, der har et enkelt point færre.

Man kunne derfor foranledige sig selv til at kalde dette en tidlig guldkamp, men sådan vil Brøndbys cheftræner, Niels Frederiksen, dog ikke se på det.

- Sådan betragter vi det ikke, men vi glæder os enormt meget til kampen mod Midtjylland, der helt objektivt er et af de bedste hold i rækken. Det er altid svært at spille deroppe, så vi kommer vel lidt derop som undertippede.

- Vi har tænkt os at bide fra os og glæder os rigtigt meget til den udfordring. Jeg tror, det bliver en rigtig fin kamp, siger Niels Frederiksen.

Som optakt til topkampen blev Vejle besejret med 2-1 søndag aften, og derfor er det ifølge Brøndby-træneren da også et hold i topform, der kommer til udekampen mod FC Midtjylland.

- Jeg synes, vi står rigtigt godt. De seneste seks kampe har vi fem sejre og en uafgjort, vi er det mest scorende hold i ligaen og har den største målforskel.

- Hvis man samtidigt kigger lidt positivt på det, så ved vi, at vi kan præstere endnu bedre. Så kan man kun spørge sig selv, hvad det ikke kan ende med, siger træneren.

Den betragtning er Brøndbys ene topscorer Jesper Lindstrøm enig i, og han ser frem til at revanchere efterårets duel mod midtjyderne, hvor Brøndby smed en 2-0-føring og tabte 2-3 på en scoring dybt inde i tillægstiden.

- Jeg synes, vi står godt. Det var måske ikke den bedste præstation mod Vejle, men vi har ti point i de seneste fire kampe, så jeg synes, vi står godt, siger Jesper Lindstrøm og uddyber:

- Jeg synes altid, vi er ekstra gode mod de gode hold. Sidste gang vi spillede mod Midtjylland dummede vi os til sidst, men vi spillede godt. Så kan vi spille på samme måde derovre, som vi gjorde på hjemmebane, så synes jeg det ser godt ud.

Niels Frederiksen har også planer om at gense de to holds seneste møde med håbet om en gentagelse af de første 60 minutter, men med en afslutning, hvor Brøndby denne gang holder føringen hjem.

- Jeg tror nok, at jeg kommer til at kigge den kamp i gennem igen. Specielt de første 60 minutter for at finde ud af, hvad der egentligt lykkedes så godt. Det kunne jo godt være, at vi skal prøve at gøre noget af det samme igen, siger Brøndby-træneren.

FC Midtjylland vandt i fredags 2-0 på udebane over AaB, og midtjyderne kommer derfor ligeledes til topkampen med en frisk sejr i bagagen.

/ritzau/


Af Theis Fischer Brandt

21 kommentarer

Corner11 22:34          
Nej, jeg tror heller ikke at det er en direkte guld duel endnu. Vi må lige se an hvordan Fck præsterer i de næste 4 kampe. Vinder vi dem alle, synes jeg at vi ligger godt til at blive mestre.

Men vi skal lige vinde mod Lyngby først, så er der de 3 svære mod top holdene! :)
FCK|Morfar 22:39          
både bif og fcm har held og spiller til tider dårligt, så mon ikke det bliver et X :D
Stormanden 23:15          
både bif og fcm har held og spiller til tider dårligt, så mon ikke det bliver et X :D
Held som at blive tildelt to straffe og et rødt kort til modstanderen?
haraltidret 23:58          
Jeg ser helt klart Brøndby som førsteudfordrer til FCM i denne sæson. Dog skal bundniveauet hæves, for Brøndby slipper ikke afsted med at levere en indsats, som den de leverede mod Vejle i 2 halvleg mod et FCM hold, for så taber de med sikkerhed til FCM. Personligt tror jeg også at FCM kommer til at dominere de indbyrdes kampe mod Brøndby, qua bedre teknik og større fysik. Og det er også netop FCM´s store styrke i de indbyrdes opgør mod de øvrige tophold, der i sidste ende gør dem til mine mesterskabsfavoritter. Skal Brøndby blive mestre kræver det som minimum, at de tager 50 % af pointene i de indbyrdes opgør mod FCM. Ellers bliver det op ad bakke for de blå gule fra vestegnen.
Taiping 00:12          
Både i august og i igen ved julepause, undrede jeg mig i FCM-tråden over, at man mest så mod FCK og lidt AGF, når der skulle findes de største konkurrenter. BIF virker utroligt sultne og har et godt hold. Det bliver ved med at overpræstere, så hvorfor skulle de gå ned nu.

Den indbyrdes kamp mellem de 2 hold, endte vel i denne sæsons hidtil største tyveri af en sejr, og jeg kan ikke se at BIF bare bliver kørt over på søndag.

Jeg regner stadig FCM som favoritter. Jeg synes også at både FCM og FCK har et bedre hold end BIF, men jeg kan sagtens se dem vinde mesterskabet. Og jeg forstår ikke at folk bliver ved at undervurdere dem. De virker bare til at ville det mest i denne sæson.
Zinras 00:52          
Grunden til folk har det lidt svært med BIF er jo at deres spil ikke altid er specielt godt, men at de har haft rigtig meget stolpe ind på deres forsøg. Man skal jo huske på at BIF faktisk næsten ikke skaber nogle chancer i mange af deres kampe (3-4 skud på mål), men alligevel konverterer de helt åndssvagt mange af dem til mål. De fleste tophold ville vel score noget der ligner 3 mål i snit med den konverteringsrate BIF har, så det folk jo sidder og lurer på er om BIFs enorme træfsikkerhed falder igen - enten ved at blive læst eller at man bare ikke kan peake så længe.

BIF kører jo generelt ikke modstanderne af banen, og groft sagt er det én enkelt fodboldklub ved navn Lyngby der har givet dem over halvdelen af den positive målscore ved at tabe 4-0 og 4-1 i de sidste 7 runder. Med andre ord giver 1-målssejre lige så mange point som alle de andre, men der skal godt nok heller ikke meget til før læsset vælter på så få skabte chancer. Det kan derfor godt blive grimt når man skal møde FCK, FCM og AGF i 60% af kampene i mesterskabsspillet, for alle 3 er holdt op med at give ved dørene.
beringer 01:31          
Grunden til folk har det lidt svært med BIF er jo at deres spil ikke altid er specielt godt, men at de har haft rigtig meget stolpe ind på deres forsøg. Man skal jo huske på at BIF faktisk næsten ikke skaber nogle chancer i mange af deres kampe (3-4 skud på mål), men alligevel konverterer de helt åndssvagt mange af dem til mål. De fleste tophold ville vel score noget der ligner 3 mål i snit med den konverteringsrate BIF har,
Jeg forstår ikke denne her...., du mener simpelthen at et hold der producerer 3-4 skud på mål, kan præstere at score 34 mål i 17 kampe..., det vil sige 2 mål per kamp, hvilket i din verden ville svare til 4 skud, lig med 50% udnyttelse..., sådan er det ikke kan jeg sige, BIF producerer langt mere, om end de udnytter langt mindre, faktisk kun tæt på 25%...

Brøndby er effektive, og de er gode til at omsætte chancer..., men trods alt ikke så gode....

OT:

Selvfølgelig er Brøndby undertippede, FCM er forsvarende mestre, har brugt ekstremt mange millioner på at forbedre holdet, og har lige spillet Champions League, som de gjorde fremragende (ifl. til dem selv)..., så selvfølgelig er de favoritter mod et holde der har solgt deres største profiler indenfor de seneste 14 måneder..., der satser på at skrive med unge spillere, og som ikke kan konvertere sine chancer, eller spille godt.
Søndag 7. marts
Lørdag 6. marts