Luk

Brøndby vandt efter vildt comeback i 2. halvleg

| 3F Superliga | 44 kommentarer

Brøndby vendte 0-2 til 3-2 i en fremragende 2. halvleg søndag eftermiddag mod FC Nordsjælland i 3F Superligaen.

Brøndby tog imod FC Nordsjælland i klubbens første kamp i den nye Superliga-sæson. Hjemmeholdet har længe haft et godt tag på FCN, som de ofte spiller meget målrige kampe imod.

Gæsterne har haft en ekstremt hård opstart, og nu skulle det hårde arbejde bære frugt på en normalt vanskelig udebane for FC Nordsjælland.

Brøndby lagde et højt og hårdt pres på FC Nordsjælland i kampens indledning, og gæsterne havde svært ved at spille sig uden om de aggressive Brøndby-spillere.

Brøndby havde flere optræk til muligheder i de første ti minutter, men det lykkedes dem ikke at få skabt de helt store chancer.

På et sjældent FCN-angreb fik Peter Bjur clearet ud til hjørne, og det skulle blive fatalt.

Ulrik Yttergård Jenssen forlængede indlægget fra hjørnesparket, og tæt under mål kunne Mohammed Diomande styre bolden det sidste stykke ind over stregen. 1-0 gæsterne fra FC Nordsjælland.

Brøndby fortsatte med at være mest på bolden, men FC Nordsjællands hurtige folk rørte ofte på sig på omstillingerne.

Især Kamal-Deen Sulemana kørte i flere omgange rundt med Andreas Bruus i FCN's venstre side.

Efter 33 minutters spil fik Lasse Vigen en enorm chance, men Kian Hansen kom på tværs og fik blokeret i sidste øjeblik.

Efter 38 minutter fik FC Nordsjælland lidt tid på bolden. Det udnyttede de til at sætte et fremragende angreb op.

Diomande spillede Sulemana fri i venstre side, og han lagde på sin førsteberøring bolden skråt tilbage i feltet, hvor Mikkel Rygaard flot sparkede den ind i det lange hjørne. 2-0 til FC Nordsjælland.

Kort efter fik Mikael Uhre en fin chance, men Peter Vindahl fik reddet med ansigtet.

Der blev ikke scoret mere i første halvleg, og derfor kunne effektive FCN gå til pause med en 2-0-føring på Brøndby Stadion, mens buh-råbende lød fra tribunerne.

Brøndby var stærke i anden halvleg

Brøndby kom fremragende ud til anden halvleg, der kun var tre minutter gammel, da Simon Hedlund reducerede.

Yttergård Jenssen sparkede et hul i luften, hvor han skulle have clearet et fladt indlæg, og så kunne Hedlund nemt score. 2-1.

Kun to minutter senere havde Diomande godt fat i Mikael Uhre i straffesparksfeltet, og det medført et tjek af VAR for et muligt straffespark. Det blev dog ikke dømt.

Efter 55 minutters spil fik Isaac Atanga en lidt tilfældig chance i Brøndby-feltet, men han fik ikke afsluttet ordentligt på den. 

Der fra stod der Brøndby på det hele. Hjemmeholdet trykkede FCN helt ned og skabte chance efter chance. 

Først var Mikael Uhre tæt på at komme frem til et indlæg og siden var det igen Uhre i afslutterens rolle, da han forsøgte sig et stykke udefra, men afslutningen gik tæt forbi venstre stolpe.

Minuttet senere fik Brøndby tildelt et straffespark. Kendelsen var en tur forbi VAR-rummet, da Hedlund muligvis var offside før forseelsen. Det var han dog ikke, og Anthony Jung stillede sig klar til at sparke.

Tyskeren sparkede hårdt til venstre, men var blevet læst af Peter Vindahl, der hev en fremragende redning ud af ærmet, da FCN havde mest brug for det. På det efterfølgende hjørnespark kom Uhre højest, men denne gang var overliggeren i vejen for en udligning.

Efter 75 minutter lykkedes det for hjemmeholdet. Lasse Vigen opfangede en løs bold på kanten af feltet, og han lagde flot bolden ind i det lange hjørne uden chancer for Peter Vindahl i målet.

Brøndby fortsatte med at presse FCN hårdt, og efter 81 minutter skulle VAR tjekke for endnu et Brøndby-straffespark. Denne gang blev det dog afvist.

I minutterne efter var det ren overlevelse for FCN, der var blevet presset helt i bund i hele anden halvleg og derfor kæmpede med næb og kløer for det ene point.

Da uret rundede 90 minutter, var det som om Brøndby stille og roligt løb tør for kræfter, og det voldsomme pres ophørte. Det gav FCN anledning til at forsøge sig i den modsatte ende.

Oliver Villadsen kom fri på højre side, og hans indlæg blev rettet af og gik mod mål, hvor Marvin Schwäbe hev en stor redning frem.

Brøndby fandt kræfter til et sidste tryk til sidst i kampen, hvor kun endnu en stor redning af Peter Vindahl forhindrede et sejrsmål.

På det efterfølgende hjørnespark var Vindahl dog prisgivet. Et blødt indlæg blev ikke mødt af nogle FCN-spillere, og så kunne Sigurd Rosted helt fri heade det forløsende sejrsmål i nettet for Brøndby.

Dermed vandt Brøndby 3-2 efter en fremragende 2. halvleg.

 

 


Af Jonas Nielsen

43 kommentarer

Jesper88 17:58          
Sindssygt comeback! Men hvad fanden skete der for VAR? Hvad skal vi bruge det til når der ikke dømmes de straffe som skal dømmes?
ThePantsParty 17:58          
Vanvittig underholdende kamp. Glad for jeg smed 100,- på BIF-sejr efter de var bagud.
Taco mix 17:58          
Hvor mange straffe skal I da have?
Ludomania 17:59          
Nøjj hvor var Brøndby heldige der. Ikke at det var ufortjent, men 20% af Brøndbys afleveringer efter 75 minut ramte ved siden af hvorfor 2 - 2 nok har været fint nok-. Men FCN kunne ikke spille i 96 minutter, så skulle der være en vinder så var Brøndby det rigtige hold. Men i min optik var det en forfærdeligt heldig sejr.
JG-FCN 17:59          
Nej nej nej, FCNs forsvar igen igen igen i totalt gavehumør... Og TRÆN NU FOR HELVEDE FORSVAR PÅ HJØRNESPARK, det er helt vildt at de skider på den facet i spillet. Det er flere år nu. Vågn op!

Dermed sagt endnu engang en underholdene kamp, hvor FCN desværre bliver slået totalt ud af den (igen) af et modstandermål.

BIF skal være rolige, det er godt spil og gode talenter i har. FCN er jeg langt mere bekymret for.
bruger 171260 17:59          
Nogle straffespark kan dømmes af banens dommer, men ikke af VAR?
Et straffespark er i mine øjne et straffespark.
Nok er jeg brøndbyfan, men jeg synes vi blev snydt for to af slagsen.
Sikke en kamp!!
Lahlav 17:59          
br*ndby fik da et straffe netop p.g.a. VAR, da der ellers ville have været dømt offside. Så slap lige af du.

Men hold kæft hvor er det ringe FCN. Det er jo rene foræringer de mål der *suk*
Torsdag 24. september
Onsdag 23. september