LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Bundu sikrede AGF sæsonens første sejr

| Superligaen | 55 kommentarer
Bundu sikrede AGF sæsonens første sejr
Foto: Getty Images

Mustapha Bundu blev matchvinder, da AGF fredag aften slog SønderjyskE med 1-0 efter en livlig Superliga-kamp i Aarhus.

Fredag skulle AGF forsøge at få sæsonens første sejr i Superligaen, da SønderjyskE gæstede Ceres Park.

AGF havde flere ændringer i startopstillingen, og det betød blandt andet, at Mustapha Bundu var med fra start, mens Björn Daniel Sverrisson startede på venstre back i stedet for en skadet Casper Højer Nielsen.

SønderjyskE havde en enkelt ændring i forhold til seneste runde, hvor Horsens blev besejret. Eggert Jonsson røg nemlig en tur på bænken og blev erstattet af Niki Zimling.

Hjemmeholdet AGF startede kampen godt. Efter to minutters spil var holdet tæt på en sand drømmestart, da Jens Stage kom til en fin afslutningsmulighed i feltet, men bolden blev sendt over.

SønderjyskE overtog stille og roligt initiativet i kampen, og efter 20 minutters spil var gæsterne tæt på at komme foran.

Den hollandske angriber Mart Lieder drev bolden ind i feltet i venstresiden og fandt en helt fri Christian Greko Jakobsen på kantet af det lille målfelt, men Grekos afslutning sneg sig forbi stolpen.

Selvom SønderjyskE var inde i en god periode, var det i stedet AGF, der tog føringen.

Efter 33 minutters spil modtog Bundu en høj bold på kanten af feltet, som han tog ned, hvorefter han med en sand kraftudladning rundede Nicholas Marfelt og tordnede bolden ind forbi Sebastian Mielitz til 1-0

SønderjyskE fortsatte dog det gode spil. Seks minutter senere dumpede et hjørnespark ned for fødderne af Marfelt, som fra en helt fri position i det lille felt fik dirigeret bolden på stolpen. Få sekunder efter sendte Marcel Rømer et skud snert forbi det ene målhjørne.

Gæsterne fik dog ikke udnyttet spilovertaget, og AGF gik derfor til pausen med en 1-0-føring i bagagen.

AGF startede anden halvleg bedst, og efter 51 minutter burde Jakob Ankersen have udbygget føringen, da han kom først på et fremragende indlæg fra Dino Mikanovic – men Ankersen hamrede bolden over målet.

Tyve minutter før tid var AGF på spil igen. Indskiftede Kasper Junker fandt med en tværbold en helt fri Jens Stage bagerst i feltet, men Stage fik ikke et ordentligt træf på bolden, som sejlede forbi. Stor chance til hjemmeholdet.

Et par minutter senere kom Jakob Ankersen frem til en god skudmulighed, men Mielitz fik afværget. AGF pressede på og burde have udbygget føringen.

SønderjyskE ville dog også lege med, selvom holdet ikke kom frem til lige så meget som før pausen.

Med knap ti minutter igen sendte Johan Absalonsen en afslutning af sted fra kanten af feltet, som strøg lige forbi Jovanovic' mål, og på det efterfølgende hjørnespark måtte keeperen afværge et fint hovedstødsforsøg.

Mod slutningen af kampen var det tættere på 2-0 til AGF end en udligning fra gæsterne.
Der blev dog ikke scoret mere i opgøret, og AGF tog dermed sæsonens første sejr i Superligaen efter Mustapha Bundus mål i første halvleg.

AGF har nu seks point efter fire kampe, mens SønderjyskE har fire point.

Stream AGF – Randers FC på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Anton Græsdal Maajen
Mandag 20. maj