Luk

Burnley vandt og forværrede Liverpools stime

| Premier League | 231 kommentarer

Infoboks

Liverpool - Burnley 0-1
Premier League
83' 0-1 Ashley Barnes

Liverpool har ikke vundet i fem Premier League-kampe i streg, efter de torsdag aften tabte med 0-1 til Burnley på hjemmebane i Premier League. 

Fire Premier League-kampe i streg var det ikke lykkedes for Liverpool at vinde, hvor de tilmed blot havde scoret en enkelt gang.

Det skulle Jürgen Klopps tropper forsøge at ændre på torsdag aften, hvor de havde besøg af Burnley, der indtog 17. pladsen inden aftenens opgør med fire point ned til Fulham på den forkerte side af stregen.

Fabinho kom til kampens første chance, da Xherdan Shaqiri sendte et indadskruet indlæg i feltet efter tre minutters spil, men brasilianeren kunne ikke få styret bolden indenfor rammen.

Efter et lille kvarters spil var det i stedet Burnley, der var tæt på at bringe sig i front, da en løs bold faldt til Chris Wood, efter han havde været i en duel med Alisson.

Burnley-angriberen sendte efterfølgende bolden mod mål, men Liverpool-keeperen kom fremragende tilbage og fik blokeret bolden.

Kort før pausen fik Divock Origi halvlegens største chance, da Burnleys Ben Mee leverede en skrækkelig tilbagelægning, som den belgiske angriber opsnappede og fik en friløber mere eller mindre fra midten af banen.

Han sparkede højt til højre, men også en tand for højt, så hans afslutning ramte overliggeren og ned i jorden, men på den forkerte side af stregen set med Liverpool-briller. 0-0 ved pausen.

Barnes blev matchvinder fra pletten

Seks minutter efter pausen kom Trent Alexander-Arnold til en god afslutning med venstrebenet, som han sendte mod roden af den nærmeste stolpe, men Nick Pope dykkede fint ned og reddede.

Ti minutter senere var det indskiftede Mohamed Salah, der testede Burnley-målmanden, da egypteren blev spillet fri af Georginio Wijnaldum.

Igen blev Pope dog vinderen af duellen med Liverpool-spilleren, da han reddede afslutningen mod den nærmeste stolpe.

Det blev dyrt for Liverpool, da Ashley Barnes i det 83. minut fremtvang et straffespark efter en fejl af Fabinho gav en løs bold i feltet. Den vippede Barnes over Alisson, der nedlagde Burnley-angriberen og dermed begik straffespark.

Det tog Barnes sig selv af, og selvom Alisson sprang til den rigtige side, så kunne han ikke nå ud til afslutningen, der sad klistret til den højre stolpe.

Så skulle Liverpool jagte en udligning, og de kom tæt på i det 89. minut, da et indlæg fandt vej til Alexander-Arnold i det bageste område af feltet. 

Han trykkede resolut bolden ind i menneskemængden, hvor Roberto Firmino fik styret bolden mod mål, men Burnley-forsvaret fik reddet på stregen. 

Dermed har Liverpool ikke vundet fem Premier League-kampe i streg, hvilket placerer dem som nummer fire med seks point op til Manchester United. 


Af Andreas Roesen
Lørdag 6. marts
Fredag 5. marts