Luk

Buus lykkedes: Siger ikke 'Haha tag den, OB'

| 1. Division B | 7 kommentarer

Infoboks

FC Helsingør - OB
Sydbank Pokalen (21/09)
bet365 3,30 3,75 1,90

Jacob Buus slog ligesom flere andre først for alvor igennem, efter han forlod OB, og backen glæder sig over at se folk lykkes efter at have mødt modgang.

De senere år har OB vinket farvel til flere spillere, som sidenhen er blomstret op og har taget store skridt i andre klubber.

Det er Mathias Greve, Mikkel Desler, André Rømer og Jacob Buus alle eksempler på.

Sidstnævnte rykkede denne sommer til belgiske Waasland-Beveren efter succesfulde ophold i FC Fredericia og AC Horsens i kølvandet på skiftet væk fra OB i 2018.

24-årige Jacob Buus fortæller i et interview med bold.dk om, hvordan han rejste sig efter at være blevet fundet for let i OB.

- Jeg har ikke brugt det som en motivation, for at jeg personligt skulle komme videre, men jeg vil sige det sådan, at det har helt klart givet mig noget at prøve at blive kasseret.

- Det giver noget hård hud og hår på brystet, at man prøver, at det ikke bare altid går mega godt, og at man også nogle gange må kigge indad og tænke, hvad man så kan gøre for at ændre på det.

- Det har da lidt være en motivation at sige til mig selv, at hvis der er nogen, der ikke tror på mig, skal jeg bare vise, at det kan jeg godt. Det har ikke været mod OB som sådan, men bare generelt med dem, man møder i sit liv, som ikke nødvendigvis tror på én. Der kan jeg godt lide at modbevise, så det er bare megafedt, at det nu er lykkedes at komme til udlandet.

- Det er ikke sådan, at jeg sidder og siger 'Haha, så kan I tage den' til OB, for jeg kan stadig pissegodt lide klubben. Jeg synes bare, det er lidt sjovt, at man kan gøre det, og det er også fedt at se andre tidligere OB-spillere, som heller ikke helt fik samme chance i OB, men også blomstrer helt vildt nu.

- Der er Mikkel Desler, Mathias Greve og flere andre, og det er også bare fedt at se, at folk rejser sig og får personlig succes alligevel, siger Jacob Buus til bold.dk.

Sigter efter højst mulige hylde

Waasland-Beveren rykkede i sidste sæson ud af den bedste række i Belgien, og selvom Jacob Buus hidtil er meget tilfreds med sit skifte, håber han på, at det er et skridt på vejen mod noget større.

- Det er 100 procent planen. Planen er, at vi først og fremmest skal rykke op, hvilket kræver, at vi alle spiller en god sæson, og så vil jeg gerne teste mig af i den bedste belgiske række. Det er lidt ligesom formålet med skiftet at prøve mig af i den bedste række hernede og spille mod nogle af de helt store hold.

- Jeg vil se, hvor god jeg kan blive, og det er klart, at jeg har også nogle personlige ambitioner og et individuelt mål, hvor jeg altid vil stræbe efter at blive bedre og skifte til en endnu højere hylde. Jeg vil aldrig være tilfreds, der hvor jeg er. Det kan jeg være, når jeg skriver min sidste kontrakt et eller andet sted, men indtil da vil jeg altid presse mig selv og se, om jeg kan få mere ud af det.

- Det er også ambitionen og målet med det her, men samtidig vil jeg også sige, at jeg også vil nyde, at det nu endelig er lykkedes for mig at komme ud og prøve det af. Det er helt klart målet at prøve at komme videre en dag, men samtidig vil jeg også nyde, at jeg er kommet hertil.

- Det er ikke sådan, at jeg står og tænker, at nu skal jeg skifte igen næste sommer. Jeg har skrevet en toårig aftale med option på et år mere, og jeg kan sagtens se mig selv spille tre år her og så se, hvad det bliver til, siger Jacob Buus.

Waasland-Beveren spiller søndag aften hjemme mod Westerlo og kan med en sejr overtage førstepladsen i den næstbedste række i Belgien.

Du kan læse et længere interview med Jacob Buus om udlandsskiftet ved at klikke her.


Af Martin Schmidt

7 kommentarer

Odense Bk 09:31          
Man kan undre sig lidt over at Desler, Greve og Buus nu alle spiller i væsentligt bedre klubber end OB. I stedet hænger man så på evigt skadet RJL og lejesvende som Jebali, Lieder osv.
OB skal være meget bedre til at få talenter integreret.
Frø, Østrøm og Fenger bliver alle brugt forkert F.eks.
CharmanderSucks 09:51          
Spiller Buus i en bedre klub end OB? Er han bedre end Laursen eller den nye Mickelson?

Man må rose ham for hele tiden at tage et skridt opad siden sin tid i OB, men at spille i den næstbedste række i Belgien er på ingen måde et skridt op (dog lønmæssigt). Selv hvis de skulle rykke op ville det kræve en midterplacering før en sådan snak kan komme på tale. Bunden af Belgien er altså rimelig udvandet og de fleste Superligaklubber ville kunne konkurrere.

Ift. Desler har han da ikke spillet på et niveau til OB i Haugesund, hvilket dog på ingen måde skal tage noget fra, hvor fedt et skifte han har opnået.


Greve vil jeg medgive har taget skridtet op, men om han er bedre end Jebali er jeg, som udenforstående, ikke sikker på.
Mikkel87 10:17          
Jeg synes godt nok det er søgt at sige, at en midterklub i Belgien er at sidestille med OB.
Der bliver investeret maksimalt i den Belgiske Liga og de traditionelt "store" klubber er under pres. Men okay OB er jo også en stor klub :)
CharmanderSucks 10:26          
Jeg synes godt nok det er søgt at sige, at det var hvad jeg skrev...

Jeg skriver netop at en midterplacering vil være et skridt op.
madin 10:33          
Desler lykkedes vel til dels i OB, men ellers enig i resten.
1939 10:46          
Sådan er det vel i alle klubber. Det er ikke alle der slår igennem. Nogen gange skal der "luft forandringer" til. Det er er jo en proces man gennemgår fra ungdommsspiller til senior hvor der jo klart er en kæmpe konkurrence om pladserne. Det handler vel også om hvilken træner der i den periode. Det er jo forskelligt hvilket syn de enkelte trænere har på de enkelte spillere.
HG 13:52          
Ja, det her har dælme også undret mig, at OB sender den ene efter den anden afsted til andre klubber, hvor de så får succes, og som OB ikke kan få til at lykkes!
Tirsdag 21. september
Mandag 20. september
David N. vil tale med Thorsteinsson om film
08:24
Helenius: Der er en AGF'er, der falder meget
08:22
Barca-brandslukker: Mangler koncentration
08:21
AGF-træner: Har vendt den dårlige sæsonstart
08:20
AGF-træner: Har vendt den dårlige sæsonstart
08:19
AGF-træner: Har vendt den dårlige sæsonstart
08:17
Barca fik uafgjort mod bundhold til allersidst
08:16
Koeman trods pointtab: Spillede en god kamp
08:12
Barca-brandslukker: Mangler koncentration
08:06
PSG-chef tog Messi ud ved 1-1: Må tage valg
08:05
AGF-træner: Har vendt den dårlige sæsonstart
08:04
Brandvarm Thelander er tvivlsom mod Lyngby
08:01
Musiktråden 2021| Hvad hører du lige nu? part III
08:00
AGF-træner: Har vendt den dårlige sæsonstart
07:55
To mål på to minutter: AGF fik ram på SIF
07:55
Brandvarm Thelander er tvivlsom mod Lyngby
07:52
Brandvarm Thelander er tvivlsom mod Lyngby
07:50
Helenius: Der er en AGF´er, der falder meget
07:44
Brandvarm Thelander er tvivlsom mod Lyngby
07:43
To mål på to minutter: AGF fik ram på SIF
07:39
Frank: Vær ydmyge eller stop udviklingen
07:39
PSG-chef tog Messi ud ved 1-1: Må tage valg
07:37
David N. vil tale med Thorsteinsson om film
07:36
David N. vil tale med Thorsteinsson om film
07:34
To mål på to minutter: AGF fik ram på SIF
07:32