Luk

BVB støtter Bellingham efter vildt citat: Fakta

| Bundesliga | 30 kommentarer

Infoboks

Hoffenheim - Dortmund
Bundesliga (22/01)
Oddset 3,05 4,10 2,05
bet365 3,10 3,80 2,15

Både Dortmunds direktør og formand støtter Jude Bellingham og tvivler på, at kometens opsigtsvækkende udtalelse om matchfixing får konsekvenser.

Jude Bellingshams interview i kølvandet på storkampen mellem Dortmund og Bayern München i lørdags har trukket en del overskrifter siden.

Dortmunds stortalent insinuerede nemlig matchfixing ved at påpege, at dommer Felix Zwayer tilbage i 2005 var involveret i en sag. Bellingham sagde:

- Der var overhovedet ikke straffespark. Mats Hummels blev ramt af bolden, og jeg tror ikke engang, han kiggede på den.

- Det var bare en af mange kendelser i kampen, man kan kigge på. Du giver en dommer, som tidligere har været involveret i matchfixing, lov til at dømme den største kamp i Tyskland. Hvad forventer du?

Bayern München-formand Oliver Kahn har kritiseret udtalelsen, og det tyske fodboldforbund har åbnet sag, men Dortmunds formund, Hans-Joachim Watzke, forsøger at nedtone.

- Hans udtalelse er ikke forkert, selvom han ikke behøver at sige det. Men han er 18 år og var følelsesmæssig. Jude fornærmede ikke nogen, men konstaterede bare fakta. Jeg tror ikke, det resulterer i nogen konsekvenser for ham, siger Watzke ifølge Kicker.

Også Dortmund-direktør Michael Zorc forsvarer Bellingham.

- Knægten er 18 år og snakkede efter en ophedet og følelsesmæssig kamp. Han nævner gamle fakta, og det behøver man ikke at gøre.

- Tingene er sagt nu, men vi står bag ham. Jeg ser ikke noget problematisk i forhold til loven, siger Michael Zorc ifølge Goal.

Felix Zwayer blev i 2005 fundet skyldig i at have taget imod 300 euro for angiveligt at påvirke beslutninger til fordel for klubben Wuppertaler, hvilket kostede en karantæne på seks måneder.


Af Martin Schmidt
Onsdag 19. januar
Tirsdag 18. januar