Luk

Cardiff appellerer: Vil ikke betale Sala-transfer

| Championship | 17 kommentarer

Infoboks

Cardiff - Sheffield Wednesday
Championship (18/10)
bet365 2,15 3,25 3,40
NordicBet 2,28 3,30 3,25
Oddset 2,25 3,25 3,25

Cardiff mener ikke, at de er berettiget til at betale for transferen på afdøde Emiliano Sala, og derfor har klubben appelleret FIFA's dom til CAS.

FIFA besluttede forleden, at Cardiff er forpligtet til at betale 45 millioner kroner for transferen af Emiliano Sala, der omkom i et flystyrt i januar, da han var på vej til sin nye klub.

Cardiff vil appellere kendelsen, da de ikke mener, at transferen fra Nantes blev fuldendt rent juridisk, og at Sala aldrig blev registreret som Cardiff-spiller.

Den walisiske klub erklærer sig i en pressemeddelelse 'ekstremt skuffet' over FIFA's beslutning og appellerer derfor til den internationale sportsdomstol, CAS.

- Der er dog stadig klare beviser for, at transferen aldrig blev afsluttet i overensstemmelse med flere kontraktlige krav, som Nantes anmodede om, og dermed blev annulleret, skriver Cardiff ifølge Daily Mail.

- Vi appellerer til CAS for at søge en beslutning, som tager hensyn til alle relevante kontraktlige oplysninger, og som giver klarhed over den fulde juridiske situation mellem de to klubber.

- Det er en kompleks sag, som inkluderer igangværende civile og kriminelle overvejelser både i Storbritannien og i udlandet, hvilket sandsynligvis vil have indflydelse på gyldigheden af transferen.

- Derfor er det vigtigt, at der træffes en omfattende dom efter en fyldestgørende vurdering og gennemgang af kendsgerningerne, lyder det.

De 45 millioner kroner svarer til første rate af transferen på Sala, hvor den næste rate angiveligt skal falde til januar.

Nantes har ifølge Daily Mail ikke kommenteret dommen eller Cardiffs reaktion.


Af Sara Margren

17 kommentarer

nappey 11:06          
Usmagelig ageren af Cardiff.
Påemnet 11:17          
Hvorfor det, nappey?
LumsÃ¥s 11:24          
Kontrakten var vel underskrevet, da tragedien skete? End of story......
Campeones32 11:26          
Ej men så hold dog. Vær nu solidariske begge klubber og slå halv skade.
Må da være forfærdeligt for familien de konstant skal læse om deres afdøde søn fordi de 2 klubber ikke kan blive enige om hvem der skal stå med regningen.
En helt forfærdelig grådighed der hersker i verden.
Nemt 11:27          
Det er ret relevant. Er han ikke på kontrakt hos dem kan de heller ikke få forsikring for ham. Det virker selvfølgelig usmageligt fordi en mand er død...
jensenjensen 11:31          
Eller usmageligt af Nantes? Lige nu er det påstand mod påstand mellem de to klubber. Cardiff hævder at han ikke blev registreret som Cardiff spiller, og Nantes mener at papirarbejdet var gået tilstrækkeligt igennem.

Jeg ved ikke hvordan det fungerer. Der er vel både en spillerkontrakt og en transfer, der skal underskrives. I hvilken rækkefølge det sker i ved jeg ikke, men mon ikke at klubberne typisk først skriver under på en transferaftale, som er betinget af at spilleren skriver under på en kontrakt med den nye klub.

Hvis der er nogle der ved mere, så byd endelig ind. Det er vel relevant i sagen her.
Rasbak 11:31          
Nu er det jo ikke penge fra frimærkekassen som der strides om, men ganske anseelige summer. Selv for professionelle klubber.
At der sidder nogle advokater bag Cardiff, der forsøger at sandsynliggøre at transferen ikke skal betales af dem - det synes jeg ikke man kan fortænke dem i.
Jeg tror godt familien og bekendte af Sala kan holde de følelsesmæssige aspekter omkring fodboldspilleren og klubberne adskilt af en pengecirkus der foregår i en anden manege.
Mandag 14. oktober
Søndag 13. oktober