LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Carlo Holse sidder igen over mod FCK

| Superligaen | 25 kommentarer
Solbakken om eneste job-tilbud fra top 5-liga: 'Det var et rigtig, rigtig dårligt tilbud'
Robert Skov: 'Mål-rekord fylder ikke særlig meget, når man taber og lukker fire mål ind'
Vil han ikke score? Se Esbjerg-angribers FEM kæmpeafbrændere mod FCK
Ståle efter 8 mål imod i 2 kampe: 3 af 4 i bagkæden var rigtig, rigtig svage
Ibsen efter 3-4 i FCK-debuten: Står med en lidt tom følelse - havde dog et par gode aktioner
Carlo Holse sidder igen over mod FCK
Foto: Getty Images

Infoboks

FC København - FC Nordsjælland
Superligaen Mesterskabsspil (25/05)
bet365 1,53 4,33 5,50
NordicBet 1,56 4,60 5,35
Oddset 1,50 4,40 6,00

FC København-ejede Carlo Holse kommer heller ikke i kamp for Esbjerg mod sin moderklub søndag som ved første indbyrdes møde i foråret.

Carlo Holse er udlejet fra FC København til Esbjerg, og ligesom i det første indbyrdes møde i mesterskabsspillet kommer han ikke i kamp søndag.

Det bekræfter sportschef Jimmi Nagel Jacobsen.

- Det er en aftale, vi lavede internt, da vi indgik lejeaftalen. Han ikke spiller de to kampe, hvor han skulle møde den klub, hvor han er på sin lange kontrakt. Det er ikke hensigtsmæssigt at sætte Carlo i den situation, siger Nagel til bold.dk.

Men I kunne vel godt bruge ham i den kamp, når I jagter bronzen?

- Carlo har gjort det godt for os, så isoleret set kan man altid bruge en som ham. Men det giver også mulighed for, at andre kan byde ind, og det er fint.

Sportschefen er generelt ganske tilfreds med Carlo Holses ophold på vestkysten.

- Det har været et forløb og en god aftale med ham. Vi så det som en mulighed for, at Carlo kunne hjælpe os til at komme i top seks, som vi så forfærdeligt gerne ville.

- Det lykkedes, og han har præsteret fra dag et og er faldet godt ind i vores miljø. Det har været det forløb, vi havde håbet på, og jeg tror også, det er det, som både Carlo og FCK havde håbet på.

- Han har fået en masse spilletid på et godt hold og været vigtig, og FCK får en spiller, der kommer med erfaring og kamprutine, siger Jimmi Nagel.

Esbjerg har ét point op til OB på tredjepladsen med to kampe igen.

Se Superliga, Europa League og meget mere sport Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Sara Margren

25 kommentarer

thomasjn 15:18          
Jeg kan forstå den aftale da begge hold havde noget at vinde. Nu hvor FCK har sikret sig titlen og kun EfB jagter bronze forstår jeg ikke noget af det. FCK har chancen for at få matchet deres spiller mod danmarks bedste hold, FCK kan se first hand i kamp og Esbjerg vil have nytte af det. Jeg kan ikke se nogen af de to holder taber på at lade Holse spille denne kamp.
MadsLeb 15:28          
@thomasjn

Forstår du ikke noget af det? Det ville da være enormt konkurrenceforvridende og usportsligt hvis FCK - fordi de vinder mesterskabet tidligt - ville vælge at lave om på forudsætningerne for de andre hold. EfB har stadig noget at spille for, og FCK vælger derfor at gribe kampen an som om at de også selv have noget at spille for.

I min bog er det yderst professionelt af FCK at lade Carlo Holse sidde ude, da det ikke ligefrem gavner dem selv.
Armand0 15:48          
som der også bliver sagt fra esbjergs side, så er det slet ikke til gavn for den unge mand at spille.

man kunne mistænke ham for at spille påfaldende dårligt i tilfælde, han bare han en rigtig dårlig dag.

brænder han ligefrem en åbenlys scoringschance, begynder konspirations teoretikerne at mumme.

han kunne også spille blændende og sætte pinden i ligkigsten på et 2-3 nederlag til FCK og brænde nogle broer i hovedstaden.
sidstnævnte eksempel nok ikke så relevant i den givne situation hvor FCK godt kunne mistænkes at være tage på sommerferie, men stadig.
Tanken 15:52          
Meget enig i det de to spidste kommentarer. Det giver i øvrigt også problemer med nærkampe og tacklinger. Vil man som FCK spiller holde igen for ikke at skade en ung FCK´er. Skal han holde igen for ikke at skade sine snart holdkammerater? Jeg synes det er god praksis en lejet spiller uden købsklausul ikke spiller mod det hold som ejer ham
mansemand 15:54          
Det er helt fair over for OB og Brøndby som er med i kampen om 3 pladsen..når nu at det var meldt ud at han ikke spillede kampene mod FCK..klasse
Nilron 16:22          
Jeg synes personligt det er mangel på professionalisme, at en udlejet spiller ikke kan spille mod sin ejerklub.

Men udlejer man sine spillere til liga konkurrenterne, så må man da også kunne forvente at de spiller mod en.
Spilleren må vel være interesseret i at spille og vise sig frem på den store scene foran sin klub, uagtet at han så kommer til at score mod dem. Derudover kan det være konkurrenceforvridende for ligaen.

Lad os tage et tænkt eksempel:
Stilling i ligaen 2 runder igen:
1: FCK 72 point
2: FCM 71 point
3: OB 51 point
4: Esbjerg 50 point

Carlo Holse er udlejet til esbjerg fra FCK, hvor han har scoret 12 kasser i løbet af foråret. Bl.a. andet sørget for at FCM mistede point mod Esbjerg med 3 mål.
Nu mødes FCK og Esbjerg så i næstsidste runde, men aftalen forbyder Holse at spille.
Derved kan man vel sige, uagtet om aftalen er lavet inden, at det stod klart at det ville blive tæt i toppen, påvirker Esbjergs chancer for at benytte en målscore, og måske kunne nå en potentiel 3. plads over OB.

Så vil situationen være konkurrenceforvridende for ligaen, da FCK har påvirket Esbjerg til at stille med et dårligere hold.

Et lignende eksempel kan tages i en evt. pokalfinale mod FCK og Esbjerg, skulle Esbjerg så heller ikke stille med Holse og dermed forringe deres chancer for at vinde et trofæ.

Ved der var en lignende situation med Courtois da han var i Atletico Madrid og skulle spille mod Chelsea i CL. ->
https://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/udenlandsk_fodbold/championsleague/article4691141.ece

Efter min mening, så hvis man som udlejende klub ikke kan håndtere at en spiller man har udlejet scorer mod en selv, så må man leje spilleren ud til klubber hvor problemstillingen ikke er aktuel. Ligeledes er spilleren ikke professionel nok hvis spilleren ikke vil spille mod sin ejerklub og yde sit bedste.
Team US Postal 16:41          
Det er fair nok, at man ikke er enig i, at det er sådan, det bør være. Og det konkurrenceforvridende er jeg på mange måder enig i. Derfor er det også ulovligt under UEFA. Men det er kun den ene side af sagen.

At kalde det mangel på professionalisme er trods alt langt ude.

Det er da netop professionelt at tage stilling til det og ikke sætte Holse i den situation. At indføje klausul om at en udlejet spillet ikke må spille mod ejerklubben er ganske normalt og giver på mange måder god mening.

Som det bliver nævnt er det jo bl.a. for spillerens egen skyld. Det ville det da være et grotesk scenarie, hvis Holse (særlig hvis kampen havde været betydningsfuld for FCK) skulle score mod sin egen klub, som han nok spiller i næste sæson. Scoringen kunne potentielt have (stor) betydning for den kommende sæson for ejerklubben, som Holse er en del af. Derudover betaler FCK (måske/måske ikke) stadig en del af Holses løn.. Det er lige så konkurrenceforvridende, at Esbjerg i et sådan tilfælde reelt skulle spille med 10 spillere.
Mandag 20. maj
Søndag 19. maj