Luk

Casper N. stortrives med øget ansvar i Belgien

| Belgien | 0 kommentarer
Casper N. stortrives med øget ansvar i Belgien
Foto: Getty Images

Infoboks

Union St.Gilloise - Lommel
1. Division B Åbning (26/10)
bet365 1,45 4,20 7,00
NordicBet 1,43 4,50 6,35
Oddset 1,43 4,40 6,10

Casper Nielsen har fået en forrygende start i Union Saint-Gilloise, og den tidligere OB'er har fået stort ansvar i sin nye klub, hvor han længe kan se sig selv.

Casper Nielsen skiftede denne sommer 3F Superligaen og OB ud med en tilværelse i den storsatsende belgiske klub Union Saint-Gilloise, som er ejet af Premier League-klubben Brigtons bestyrelsesformand, Tony Bloom.

Tilværelsen i den næstbedste belgiske række har budt på en fremragende start for den 25-årige midtbanespiller, som har scoret tre gange og lagt op til to scoringer i sine første seks kampe, der alle har givet fuld spilletid.

Det kunne ikke have været en meget bedre indledning på karrierens første udlandsophold, vurderer Casper Nielsen overfor bold.dk.

- Det er svært at forestille sig en bedre start end med gode præstationer, oplæg og scoringer. Det er altid dejligt, men især også første gang, man er i udlandet, hvor alting er noget anderledes. Det gør det lidt nemmere at falde til, siger Nielsen til bold.dk.

I Belgien spiller Casper Nielsen under den dansk-spanske træner Thomas Christiansen, og træneren har udpeget Nielsen som en af fire spillere, som er med i en særlig anførergruppe.

- Jeg er allerede blevet involveret en del og er blevet bedt om at træde i karakter og vise vejen med nogle af de ting, jeg har prøvet, og det er fedt at få den tillid.

- Det er fedt at få noget ansvar på sig, så jeg forhåbentligt kan hjælpe holdet mod oprykning. Det er det, som klubben og vi spillere går benhårdt efter.

Sidste sæson endte Union Saint-Gilloise på tredjepladsen - kun nummer et rykker op i den bedste belgiske række.

Mere offensiv rolle i underholdende liga

I OB var Casper Nielsen en del af en central midtbane med tre spillere, hvor der var flere defensive pligter end i den taktiske rolle, som Nielsen har nu.

- Jeg spiller mere i en fri 10'er rolle, og den passer mig rigtig fint. Det er en mere offensiv rolle, så jeg har måske mere energi til at sætte mine holdkammerater op og score mål.

- Det skulle jeg også gerne kunne (bidrage med oplæg og mål, red.) – først og fremmest for at hjælpe holdet, men der er også en vis forventning, når man hentes ind for et større beløb.

Den samlede oplevelse med den næstbedste belgiske række har også været positiv, selvom det over sommeren har været nødvendigt at arbejde på den taktiske disciplin.

- Niveauet er rigtig fint. Det er anderledes fodbold, men meget mere chanceskabende og underholdende. Når man møder de gode hold, er det en utroligt fed form for fodbold, og forskellen på de bedste hold fra vores række og den bedste er ikke ret stor, siger han og sammenligner med Superligaen.

- Det taktiske niveau er højere i Danmark, og det var også noget af det, som Thomas Christiansen tog fat i med det samme, da han kom. Det har vi allerede udviklet på, men der er stadig meget udviklingspotentiale.

- Men det er sjovere her, synes jeg. Det kan også have noget at gøre med, at jeg har været i Superligaen længe, men det har i hvert fald været fedt at prøve noget andet.

Casper Nielsen har i alt spillet 184 kampe for Esbjerg og OB siden 2012.

Kunne ikke sige nej

Union Saint-Gilloise har, ifølge Casper Nielsen, fulgt ham længe, og da belgierne i sommer bød sig til, var det en mulighed, som var for god til at sige nej til. Det overbeviste et besøg i klubben danskeren om.

- Omkring hele opsætningen på den fysiske del, træningsbaner og økonomisk er klubben rigtig godt med. Da jeg kom og så det, var det rigtig højt niveau, og det er en fed traditionsklub med nogle vilde fans.

Han giver heller ikke meget for de tvivlere, som skulle have noget at sige til skiftet til den næstbedste række i Belgien.

- Det er folk, der ikke ved, hvad de snakker om. Hvis man så holdet og klubben, så ser man, det er en top professionel klub. Jeg havde det super godt i OB, men kunne godt mærke, at det var en mulighed, jeg ikke kunne sige nej til.

- Klubben ville rigtig gerne have mig, og det vægtede jeg højt, samtidig med at klubbens ambition er at spille med om oprykning.

I forbindelse med sit skifte til klubben, fortalte Casper Nielsen, at der er lagt en plan for Nielsen, men den vil han ikke kommentere på.

Han understreger dog, at han ikke har travlt med at skifte videre fra Union Saint-Gilloise, selv hvis oprykningen ikke bliver en realitet.

Nielsen kan få sin syvende kamp for Union Saint-Gilloise lørdag, når Westerlo venter klokken 20.30.


Af Jonas Dalgård

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Torsdag 24. oktober