Luk

Cavani og Uruguay fik ram på Chile

| Copa America | 8 kommentarer

Infoboks

Chile - Uruguay 0-1
Copa America Gruppe C
82' 0-1 Edinson Cavani
Ecuador - Japan 1-1
Copa America Gruppe C
15' 0-1 Shoya Nakajima
35' 1-1 Ángel Mena

Edison Cavani sørgede for en 1-0-sejr til Uruguay over Chile, men begge hold er videre til kvartfinalen i Copa America. Japan og Ecuador er elimineret.

Uruguay fik natten til tirsdag dansk tid ram på de forsvarende Copa America-mestre fra Chile.

Første halvleg endte målløst, men Uruguays Luis Suarez noterede sig den bedste mulighed, da han fandt godt med plads i feltet, men skød selv frem for at aflevere til en fri holdkammerat i feltet. Suarez' forsøg gik forbi mål.

Suarez markerede sig også ved at appellere for hånd på bolden hos en modstander. 'Forseelsen' var dog begået af Chile-målmand Gabriel Arias, og Suarez indså hurtigt, at han ikke fik noget ud af protesten og tog sig i stedet til hovedet og ærgrede sig over sin glippede mulighed.

Uruguays redningsmand blev PSG-angriber Edison Cavani. Efter 82 minutter headede han et indlæg i kassen helt ude ved stolpen, og det blev kampens eneste mål.

Dermed vandt Uruguay 1-0 over Chile og snupper derfor førsteplads i gruppen. Begge hold går videre til kvartfinalerne, hvor Uruguay møder Peru, og Chile tørner sammen med Colombia.

Paraguay er videre

I gruppens anden kamp spillede Ecuador og Japan 1-1, og det er dermed begge ude af Copa America. Shoya Nakajima havde bragt Japan foran efter et kvarter efter en ripost, og efter VAR-hjælp blev målet godkendt.

Angel Delgrado udlignede kort før pausen med et fladt skud. I overtiden havde Japan igen bolden i nettet, men denne gang underkendte dommeren målet efter VAR på grund af offside.

Det uafgjorte resultat sender i stedet Paraguay i kvartfinalen som én af de to bedste toere efter gruppespillet. De møder Brasilien, mens Argentina og Venezuela brager sammen i den sidste kvartfinale.


Af Sara Margren

8 kommentarer

bruger 155512 06:57          
Nogen forklaring, udover penge, hvorfor Qatar og Japan er med i Copa America?
bruger 155512 06:58          
Hvorfor er Qatar og Japan med i Copa America? Handler det bare om penge eller..?
Jesper Eschen 07:15          
Der er kun 10 fodboldforbund i CONMEBOL, derfor inviteres der to hold med hver gang så gruppesystemet med 3 puljer kan gå op. Typisk er det 2 nordamerikanske hold (Costa Rica, Mexico, USA osv.), men der er i år er der CONCACAF Gold Cup, så invitationerne er gået til Japan og Qatar
Chr. P 07:17          
Der bliver spurgt om det her hver evig eneste gang. Turneringen har flere gange haft lande med, som ikke hører til området. De fleste vil nok mene, at Qatars tilstedeværelse har noget med penge at gøre.
AmObGenoaManutd 07:17          
Der har de sidste mange år været 2 hold udenfor Sydamerika med da de gerne vil have 3 grupper med 4 hold. Det er kun 10 lande på kontinentet. Normalt er der lande med fra Nordamerika, men de spiller deres egen turnering i år på samme tid. Så har man valgt at invitere 2 hold udefra. Men nok pågrund af pengene det lige blev Japan og Qatar...
Slettet(552157192508) 07:26          
https://youtu.be/vlGGrMdshX0

Højdepunktet i den kamp var da Suarez appellerede for hånd på bolden da målmanden tager bolden i feltet :D
D.B.R. © 07:59          
Men nok pågrund af pengene det lige blev Japan og Qatar...

Som en anden skriver, skal du nok finde årsagen andetsteds: CONCACAF Gold Cup.
Tirsdag 26. oktober