Luk

Celtic løb med det hele i dramatisk Old Firm

| Premiership | 5 kommentarer
Celtic løb med det hele i dramatisk Old Firm
Foto: Getty Images

Celtic bøvlede med Rangers FC, som fik rødt kort allerede i første halvleg, men de forsvarende skotske mestre løb alligevel med en 2-1-sejr i det hæsblæsende lokalbrag.

Glasgow lå formentlig øde hen søndag eftermiddag. Byens to store fodboldklubber, Celtic og Rangers FC, ramlede nemlig sammen i det traditionsrige Old Firm.

Celtic var inden opgøret på førstepladsen med hele ti point ned til Rangers, og derfor var det en vigtig kamp for begge mandskaber.

Celtic kom klart bedst ud til opgøret, og særligt Olivier Ntcham stak hovedet frem. Efter tre minutter blev han spillet helt fri foran mål, og kun en stor redning af Allan McGregor i Rangers-målet kom i vejen.

Samme Olivier Ntcham sendte en afslutning af sted efter 16 minutter, men der var ikke nok kraft i den, og denne gang kunne McGregor let redde.

Efter 27 minutter gik den ikke længere for Rangers-keeperen. Brandvarme Odsonne Edouard blev sendt af sted i høj fart, og han tvang forsvaret til at bakke og bakke, inden han bankede den i nettet til Celtic-føring.

Fire minutter senere gik det endnu mere galt for Rangers. Alfredo Morelos lod sig provokere af Scott Brown og valgte at plante en albue i hovedet Celtic-anføreren. Det kostede angriberen den femte udvisning i sæsonen.

Derefter satte Celtic sig ikke overraskende på opgøret. Kieran Tierney kom tættest på, da han efter 38 minutter sendte et missil mod mål, men igen var McGregor på plads med en stor redning i målet.

Også i anden halvleg sad Celtic på tingene, og Scott Sinclair og Mikael Lustig kom begge tæt på at eliminere Rangers' ti spillere, men det lykkedes ikke at ramme kassen.

I stedet kom Rangers bedre og bedre med, og efter 74 minutter brændte det for alvor på hos Celtic. Ryan Jack fik bolden midt i feltet og havde gode muligheder for at bringe balance i regnskabet, men han sparkede langt over.

I samme moment blev Celtics Dedryck Boyata skadet, og da Celtic allerede havde brugt alle udskiftninger, måtte hjemmeholdet nøjes med ti mand på banen i det sidste kvarter.

Alligevel var det altså Celtic, der løb med det hele. James Tavernier leverede en håbløs bagudrettet aflevering, som endte for fødderne af Odsonne Edouard. Han spillede den fladt ind foran mål, James Forrest scorede stensikkert til 2-1.

Rangers var snublende nær en udligning til sidst, da Joe Warrall med lidt mere vilje kunne have skovlet bolden i mål.

Det skete dog ikke, og dermed løb Celtic med det hele og er nu 13 point foran Rangers.

Se Superliga, Europa League og landsholdet Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Torsdag 20. juni
Onsdag 19. juni