Luk

Chelsea-brøler kostede dyrt i Arsenal-drama

| Premier League | 34 kommentarer

Infoboks

Chelsea - Arsenal 0-1
Premier League
16' 0-1 Emile Smith-Rowe

Arsenal udnyttede en kæmpe fejl af Jorginho til at score matchvinder-målet til 1-0 mod Chelsea i en kamp, der var særdeles hektisk til sidst.

Onsdag aften var der London-derby i Premier League, da Thomas Tuchels Chelsea-mandskab med en sejr over Arsenal kunne tage et stort skridt mod at sikre Champions League-kvalifikationen.

Chelsea var nemlig seks point foran West Ham og syv foran Liverpool, som havde henholdsvis tre og fire kampe igen, så en sejr ville altså sætte yderligere pres på forfølgerne, mens det for Arsenal gjaldt om at holde liv i et spinkelt håb om europæisk fodbold i næste sæson.

Chelsea, der var uden skadede Andreas Christensen, kom bedst fra start og Mason Mount skabte flere problemer for Arsenal-defensiven. Tyske Kai Havertz havde en stor mulighed efter 12 minutter, da Pablo Mari var for langsom på bolden.

Havertz erobrede og kom alene igennem, men skød over mål på en stor, stor chance.

Siden kom Arsenal lidt bedre med og efter 16 minutter blev en gigantisk brøler af midtbanespiller Jorginho særdeles kostelig.

Uden at kigge spillede han bolden tilbage mod keeper Kepa Arrizabalaga, men spanieren befandt sig slet ikke, hvor Jorginhos aflevering røg hen. Den strøg mod målet, og Arrizabalaga måtte heroisk kaste sig og redde bolden væk fra stregen.

Den blev dog skubbet ud til Pierre Emerick-Aubameyang, der lagde bolden bagud til Emile Smith Rowe, som sparkede bolden i et tomt mål til 1-0.

Stor skuffelse for Chelsea, der frem mod pausen dog skabte et par muligheder for at komme tilbage, men det lykkedes ikke – blandt andet på grund af en stor afbrænder af Mount lige foran mål efter fint forarbejde af Bukayo Saka.

Derfor skulle Chelsea jagte i anden halvleg, og blandt andet var der en mulighed til Callum Hudson-Odoi efter en aflevering fra Reece James, men den unge kant misbrugte stort.

Efter en time fik Pulisic ellers også bolden i nettet, men Chelsea-profilen var offside, og så kunne Mikel Arteta og tropperne ånde lettet op.

Arsenal forsvarede sig gennem halvlegen ganske strålende, og derfor var der langt til de helt store Chelsea-chancer.

De kom til gengæld kort før slutfløjt, hvor først Hudson-Odoi sendte et indlæg ind til Pulisic, men han undervurderede afleveringen og kom for sent til den. Derfor blev hans afslutning udført ude af balance, og så kunne Bernd Leno redde sikkert.

Kort efter var Chelsea så tæt på at score, som man kan være, da Kurt Zouma headede på mål, hvor Bernd Leno reddede afslutningen på overliggeren. Bolden fløj videre ud i spil, hvor Olivier Giroud fik en kæmpe mulighed, men franskmanden flugtede på overliggeren.

Til allersidst var Jorginho tæt på at få en lovende mulighed, men det blev ikke til mere, og så kunne Arsenal tage en 1-0-sejr på Stamford Bridge.

Det betyder, at Arsenal nu er på 55 point, hvilket er nok til ottendepladsen, mens Chelsea er nummer fire med 64 point.


Af Jonas Dalgård

34 kommentarer

Sims91 23:13          
Det bliver ikke mere moderne Arsenal at tage på en af Europas pt sværeste udebaner og vinde, når presset er væk og man reelt ikke kan bruge de 3 point til så meget, imens Chelsea har en masse at spille for.
Det er set mange gange de senere år. Hvor var det imod Villarreal over to kampe, da det virkelig gjaldt? Det ville også være meget moderne Arsenal alligevel at få sneget sig med i Europa til næste sæson og så kan ejerne sige det ikke er helt af h til.

Hvad angår Chelsea så skal de passe på, at de ikke kommer til at stå med pikken i hånden og se dumme ud. De kan stadig nå at ende med ingenting.
Gunners_Vanløse 23:14          
Jeg har det lidt ambivalent med den sejr. Altid glad for at vinde, men samtidig betyder det nok at Arteta fortsætter med den tossede opstilling.
Miraaa123 23:18          
Kæft mand det her hold er til grin. Jeg ved godt det måske er underligt at sige efter man har vundet ude mod Chelsea, hvilket er utrolig svært for hvem som helst.
Men så snart presset er væk, så er det typisk at det sker. Vi spiller som en sæk lort, uden nogen form for formål eller ideer. Altså ved spillerne overhovedet hvad tumpen Arteta vil? Til grin. Men forhåbentligt kan vi vinde de sidste to, og måske ende over Tottenham. Ja.. det er hvad vi har at gå efter i disse dage ..
Om det sker eller ej, så fortsætter Arteta. Såååå, næste år bliver formentlig meget af det samme. Nye formationer, og helt nye start 11er til hver eneste kamp.

Anyway, dejligt med en sejr ude mod Chelsea. Hurra
Gumle 23:19          
Av - den gjorde pænt ondt. Vi spiller ringe, men er samtidig ufatteligt uheldige med at tabe til et af de ringeste hold vi har mødt længe. Desværre fik Leicester foræret 3 points igår, så nu er det Chelsea de andre jagter - og vi har lige sat os selv i en rigtig dum situation. Jeg frygter sgu lidt en situation hvor vi ender en ellers flot halvsæson med en lang næse, og Europa League næste sæson.
Cfever 23:19          
Hvor var det imod Villarreal over to kampe, da det virkelig gjaldt?
Hvis Arsenal spillede som i aftes mod Villarreal, så er det da ikke svært at forstå hvorfor de røg ud? Arsenal scorer ret beset på deres eneste chance som vel og mærke er skabt af Chelsea, afslutningen rammes endda helt skævt så stolpen skal tages til hjælp for at skuddet går ind på frit mål. Derfra stiller man sig med og håber Chelseas effektivitet forbliver omkring niveauet fra Real Madrid kampen. Det var den så, man måtte dog have hjælp fra stolperne.

Ja jeg er biased, men Arsenal vil godt nok ikke vinde mange kampe mod de store hold, hvis de vil fortsætte med at angribe kampene på den måde.
Lonni1919 23:20          
Nu var det jo ikke fordi at Arsenal strålede i aftenens kamp. De stod i perioder rigtig stærkt defensivt, men skaber ingenting.

Og det er var vel mere held end forstand at Chelsea ikke udligner.
Wise1964 23:23          
Grønkjær mente gunners kom for at vinde - Grønkjær fik ret, Grønkjær er en klog mand

Find to fejl ...
Søndag 20. juni