Luk

Chelsea skaffede godt udgangspunkt i Sevilla

| Champions League | 7 kommentarer

Infoboks

FC Porto - Chelsea 0-2
Champions League Slutspil
32' 0-1 Mason Mount
85' 0-2 Ben Chilwell

Chelsea tog et stort skridt mod semifinalen i Champions League, da FC Porto blev besejret med 2-0. Mason Mount og Ben Chilwell stod for englændernes mål.

FC Porto og Chelsea mødtes onsdag i de to holds første opgør i Champions League-kvartfinalen.

Grundet coronarestriktioner blev kampen spillet på Sevillas normale hjemmebane, Estadio Ramon Sanchez Pizjuan, i Sevilla.

Danske Andreas Christensen startede i forsvaret for Chelsea, der stillede med noget nær stærkeste opstilling, mens Porto blot havde to udskiftninger i forhold til den seneste kamp mod Juventus.

I kampens indledning var det Porto, som til kampen var anført som hjemmehold, der først fik sendt et par afslutninger afsted ved Luis Diaz og Mateus Uribe, men ingen af forsøgene endte med mål.

Selvom Porto skød mest på mål i kampens begyndelse, så var det Chelsea, der sad tungt på bolden, mens hjemmeholdet konstant lurede på muligheden for at starte et kontraangreb.

Som minutterne skred frem, kom Porto mere på bolden og fik sat flere afslutninger ind, men alligevel var det Chelsea, der først fik noget at juble over i kampen.

For efter 32 minutter spillede Jorginho en bold i fødderne på Mason Mount, der drejede omkring med bolden på kanten af feltet, inden han med et hårdt skud sendte bolden forbi Agustin Marchesin i Porto-målet på Chelseas første afslutning i kampen.

Porto forsøgte efterfølgende at øge presset for en udlignende scoring, men tættere på end et hovedstød fra Pepe, som Edouard Mendy sikkert kunne gribe, kom aftenens hjemmehold ikke i første halvleg.

Efter pausen startede Chelsea igen ud med et overtag i boldbesiddelsen, mens dødbolde og hurtige folk i front lignede værternes opskrift efter pausen.

Som tiden gik kom Porto dog igen tilbage på bolden, hvilket førte til en god række muligheder for hjemmeholdet. 

Tættest på kom Porto efter et hjørnespark, hvor Pepe sprang højest i feltet, men dommeren fløjtede for frispark, inden chancen nåede at udvikle sig yderligere. 

Som minutterne skred frem døde tempoet lidt ud hos begge mandskaber, men gæsterne fra Chelsea havde ikke stillet sig tilfredse med en 1-0-sejr. 

For efter 82 minutter kom indskiftede Christian Pulisic til en afslutning, der tog overliggeren.

Minuttet efter var Ben Chilwell så på spil for udeholdet, da han opsnappede en dårlig boldbehandling af Portos Jesus Corona. 

Chilwell snuppede bolden og satte i løb mod Portos felt, hvor han med et skarpt træk rundede Marchesin i målet og fordoblede Chelseas føring. 

Porto formåede ikke at svare tilbage i den sidste del af kampen, hvorfor Chelsea nu står med et godt udgangspunkt inden returkampen næste tirsdag, der igen spilles i Sevilla.


Af Krister Olsen

7 kommentarer

Wise1964 22:58          
Jeg forsøgte gennem 60 minutter at ringe Tuchel op, men han har åbenbart skiftet nummer

Rædderlig fodboldkamp, klam attitude fra Portos slde, AC bedste mand og et dejligt resultat ... det var vist opsummeret det man kunne referere efterfølgende
7000 Fredericia! 23:02          
Wise1964. Du er altid meget farvet, men ok:).
Wise1964 23:04          
Ha ha ... skuffet er et andet ord, skuffet over spillet
grumblesnake 23:06          
Ovenpå WestBrom er en lidt grim sejr sikkert fint for Chelsea.
BigDrogBizzle 23:13          
3/4 af kampen kunne vi ikke sætte tre afleveringer sammen på Portos banehalvdel, og alligevel vinder vi. Underlig og kedelig kamp.
Hajen 23:15          
Må nu melde mig enig med de resterende. Der var stort set intet der fungerede i pasningsspillet. Jeg håber godt nok, at vi finder en ny midtbanekombination til sommer. Shit Jorginho-Kovacic er en katastrofe, både offensivt og defensivt.
D. Dean 07:20          
@7000 Fredericia!
Det der med altid at være farvet, må være noget, du er særdeles velkendt med. Du sender den ene sviner efter den anden afsted mod alt, der har med klubben Brøndby at gøre - oftest i form af dumme oneliners.
OT: Chelsea havde brug for at komme lidt ovenpå igen efter blamagen mod WBA. Det lykkedes med resultatet, men spillet var meget skuffende. Chancen for at nå semifinalen må dog være temmelig stor nu.
Tirsdag 20. april
Mandag 19. april