Luk

Chelsea slog Atletico efter Giroud-saksespark

| Champions League | 28 kommentarer

Infoboks

Atletico Madrid - Chelsea 0-1
Champions League Slutspil
68' 0-1 Olivier Giroud

Chelsea havde danske Andreas Christensen i startopstillingen, da englænderne på udebane i Bukarest vandt 1-0 over spanske Atletico Madrid. Olivier Giroud blev matchvinder på et smukt saksespark.

Spanske Atletico Madrid tog imod engelske Chelsea på holdets alternative hjemmebane i Bukarest i aftenens Champions League-ottendedelsfinale, hvor de to holds første opgør skulle stå.

Andreas Christensen startede i Chelseas forsvar, hvor han blandt andet skulle forsøge at holde Atleticos offensive profiler Luis Suarez og Joao Felix fra scoringer.

Kampen startede lidt hektisk for Chelsea, hvor netop Atleticos Joao Felix blev nedlagt at Chelseas Mason Mount i kampens indledning, hvilket kostede englænderen et gult kort og karantæne i returkampen.

Kort efter var målmand Edouard Mendy tæt på at koste for Chelsea, da han havde problemer med at kontrollere en tilbageaflevering, som blev opfanget af Joao Felix.

Angriberens førsteberøring sad dog ikke lige i skabet, og derfor løb chancen ud i sandet, og Mendy slap med skrækken.

Små 10 minutter senere fik Atletico chancen for at bringe sig foran, da Luis Suarez fik bolden foræret omkring det ene hjørneflag og satte fart mod Chelseas mål, hvor han sendte bolden på tværs af feltet til en fri Thomas Lemar.

Franskmanden fik dog ikke ramt bolden ordentligt og i stedet for et føringsmål til Atletico, blev bolden sendt tæt forbi mål.

Kort tid efter måtte VAR i aktion, da Chelsea-angriberen Timo Werner faldt i feltet. Dommen lød dog på, at der ikke var straffe til tyskeren.

I minutterne efter bølgede spillet frem og tilbage mellem de to hold, hvor især Chelsea fik kombineret godt omkring Atleticos felt, uden at det dog førte til de helt store chancer, indtil Marcos Alonso besluttede sig for at teste Jan Oblak i spaniernes mål.

Efter godt en halv times spil forsøgte han sig med en afslutning uden for feltet, som Oblak dog reddede.

Kort efter var Alonso igen i aktion, da han slog et indlæg i feltet til Olivier Giroud, der forsøgte sig med et hovedstød, som blev blokeret.

Efter 39 minutters spil fik Timo Werner igen testet Jan Oblak i målet, da tyskeren tog et skarpt træk i venstre side af feltet og resolut sparkede bolden mod øverste venstre målhjørne. Oblak var dog vågen og fik sikkert reddet tyskerens afslutning.

Et par halve muligheder senere til begge hold og dommer Felix Brych kunne fløjte til pause med resultatet 0-0 efter første halvleg.

I starten af anden halvleg fik Chelsea igen vist sig offensivt frem, da Mason Mount sendte en bold i dybden til Timo Werner, der forsøgte sig med en flad bold ind i feltet, som dog blev blokeret af Atleticos forsvar.

Også Callum Hudson-Odoi fik i flere omgange vist prøver på sine kvaliteter, da han forsøgte sig med både indlæg og afslutninger, der dog ikke førte til det store.

Godt 58 minutter inde i kampen forsøgte Joao Felix sig med en akrobatisk afslutning, da en fejlslagen clearing i Chelseas felt dumpede ned til angriberen, der straks forsøgte sig med et saksespark, som dog gik højt over mål.

10 minutter senere havde Chelsea-angriberen Olivier Giroud mere held med akrobatikken, da han saksesparkede en høj bold ind bag Jan Oblak i Atletico-målet.

VAR kiggede målet igennem for en mulig offside, da der var tvivl om, hvorvidt Mason Mount eller Mario Hermoso havde rørt bolden sidst. 

VAR dømte dog, at Hermoso havde sendt bolden i Girouds retning, og så fik saksesparket lov at stå og dermed var Thomas Tuchels mandskab på 1-0.

Efterfølgende blev Atletico presset længere frem ad banen i jagten på en udligning. 

Chelseas defensiv havde dog godt styr på Atleticos offensive profiler, mens Timo Werner i modsatte ende holdt Atleticos forsvar travlt optaget. 

Efter 83 minutter fik tyskeren bolden med sig ind i det spanske felt, hvor han fra kanten af det lille felt skød mod mål, men bolden blev rettet af og endte i stedet i sidenettet.

En række udskiftninger hen mod kampens slutning tog noget af tempoet ud af kampen, hvor det mere og mere lignede, at holdene forberedte sig på at 1-0 til Chelsea ville blive kampens resultat. 

Der kom da heller ikke yderligere mål i kampen, og så kunne Thomas Tuchel og co. forlade Bukarest med en sejr på 1-0 over Diego Simeones mandskab. 

Der er returkamp 17. marts.


Af Krister Olsen

28 kommentarer

UnderMåler 22:55          
fortjent
Doktor Nollert 22:55          
Madrid uden et skud på mål. De ligner ikke et mesterhold i øjeblikket.
MVM 22:56          
Atletico... hvornår begynder de egentlig at spille fodbold? De bruger så meget tid på skuespil og usympatiske tricks.
rodebutik 22:57          
Trenden er den samme - spanske hold er ikke klar på den intensitet og kraft de møder i Europa. Man ser det fx når Atletico nærmer sig målet, spillerne bliver stresset, Lemar og Correa fx. Chelsea kunne trykke dem på en måde de ikke er vant til.

Selvfølgelig kan man sige det handler om individuel kvalitet, at Chelsea simpelthen mand for mand bare er bedre, men det er en forsimplet forklaring. For 5 år siden var billedet et andet. Primera División er blevet svagere, især under corona-helvedet.

Som fan af spansk fodbold er det ret ubehageligt at overvære. Teknisk kan Atletico være med, fint flow indimellem. Samlet set er de ikke gode nok.

(og ja, teksten skrevet i overtiden)
Kemosabe-Kowl 22:58          
Atm aldeles uduelige. Chelsea var heller ikke gode, men trods alt fortjent sejr synes jeg..

Hvorfor skal Jesper Grønkjær kalde bolden for "kuglen" 4-5 gange i hver eneste kamp han kommenterer?
Toon Toon! 23:01          
Medierne når VAR er involveret i en tvivlskendelse: KÆMPE VAR-DRAMA.

Medierne når VAR redder dommerne i en vigtig Champions League-kamp: VAR kiggede målet igennem for en mulig offside, da der var tvivl om, hvorvidt Mason Mount eller Mario Hermoso havde rørt bolden sidst.

VAR dømte dog, at Hermoso havde sendt bolden i Girouds retning, og så fik saksesparket lov at stå og dermed var Thomas Tuchels mandskab på 1-0.
Dammefar 23:01          
Begge hold spiller sgu egentlig en rimelig ringe omgang bold.. Chelsea var bare det mindst dårlige i dag.
Mandag 1. marts
Søndag 28. februar