Luk

Chelsea ydmygede Juventus og er videre i CL

| Champions League | 28 kommentarer

Infoboks

Chelsea - Juventus 4-0
Champions League gruppe H
25' 1-0 Trevoh Chalobah
55' 2-0 Reece James
58' 3-0 Callum Hudson-Odoi
90' 4-0 Timo Werner

Chelsea var langt bedre end Juventus, da London-holdet sikrede avancementet med 4-0 over Juventus. Desuden går Chelsea forbi italienerne i gruppen og er nummer et.

Tirsdag ventede der et brag mellem Gruppe H's største hold, da Juventus gæstede Chelsea på Stamford Bridge.

Juventus var i forvejen sikret kvalifikation til knockout-fasen, mens Chelsea skulle bruge et enkelt point, men London-holdet havde også revanche til gode efter 1-0 til Juventus i første opgør.

Thomas Tuchel bænkede for anden kamp i træk Andreas Christensen, der altså måtte se til fra sidelinjen.

Her kunne den danske landsholdsstjerne se sine holdkammerater sætte en strålende kamp sammen, hvor værterne var klart ovenpå.

Ben Chilwell mistimede tidligt en kæmpe chance for at sparke Chelsea foran, men han kunne i stedet ånde lettet op, da holdkammerat Trevoh Chalobah kunne ramme bolden.

Det gjorde han efter 25 minutter på en nedfaldsbold efter et hjørnespark.

Antonio Rüdiger ramte godt nok bolden med hænderne, efter Juventus' Adrien Rabiot havde ramt bolden lige foran ham, men det blev ikke vurderet til at være en forseelse trods store appeller fra Juventus.

Derfor talte det, at Chalobah havde hamret bolden i det øverste venstre målhjørne til 1-0.

Trods lovende Chelsea-takter måtte Thiago Silva redde kastanjerne ud af ilden, da han stoppede en bold, lige før den røg over mållinjen i en situation, hvor der virkede til at være offside.

Men det var en enlig svale for Juventus, der i stedet måtte stå imod Chelseas store pres.

Reece James var uhyre tæt på at score til 2-0 efter 37 minutter, men en god redning af Wojciech Szczesny holdt James' hårde forsøg ude.

Det gav dog et hjørnespark, som Chelsea blev ved med at være farlige på, og Rüdiger skulle have gjort det bedre, da han kom til en afslutning med hovedet, men bolden røg forbi, og så gik holdene til pause ved 1-0 efter en halvleg, hvor N'Golo Kanté måtte udgå.

Kæmpe Chelsea-dominans i anden halvleg

Anden halvleg stod der næsten kun Chelsea på, og værterne lagde et enormt tryk på de italienske gæster.

Efter 55 minutter gav det pote, da et indlæg fra venstre wingback Ben Chilwell blev snittet over i det bagerste område, hvor Reece James nok en gang var gået med frem.

Han tog bolden ned med en strålende brysttæmning, hamrede til bolden så klokkerent, som det kan gøres, og så var den polske Juve-keeper sat af i målet, mens James gjorde sig til sæsontopscorer med sin femte Chelsea-kasse i sæsonen.

Dermed 2-0, men det blev hurtigt 3-0.

Ruben Loftus-Cheek fik bolden efter en god detalje af Reece James. Loftus-Cheek fik lov at danse gennem et felt fuld af Juventus-forsvarere, inden han lagde den til siden til Hudson-Odoi, som bragede 3-0-scoringen i kassen, og så lignede Chelsea et nyt tophold i Gruppe H.

Juventus kom længere frem og til en anelse mere mod slutningen af kampen, hvor Edouard Mendy blandt andet måtte redde et godt forsøg fra Weston McKennie.

Chelsea var siden tæt på 4-0 ved Hachim Ziyech, men hans forsøg blev stoppet af en flot redning af Szczesny.

Til sidst slog Timo Werner det sidste søm i Juventus-kisten, da han fik et indlæg serveret foran mål. Tyskeren satte indersiden på, og så var Chelsea på 4-0, hvilket blev kampens sidste scoring.

Dermed sikrede Chelsea altså avancementet, mens Tuchels tropper nu også er på førstepladsen i gruppen.


Af Jonas Dalgård
Mandag 24. januar
Søndag 23. januar