LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Chok: Disse ni ting skal redde Superligaen

| Superligaen Grundspil | 32 kommentarer
Chok: Disse ni ting skal redde Superligaen
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images
Superligaen lancerer ni opsigtsvækkende tiltag, der skal vende de nedadgående tilskuertal og optimere oplevelsen for fans på stadion.

Tilskuerkrisen kradser som bekendt i Superligaen, og derfor lancerer ligaen i samarbejde med klubberne, DBU, Divisionsforeningen og Marvits Consult A/S nu et nyt koncept i håbet om at få flere folk på stadion.

Initiativet hedder ’Det Polyvante Værtsskab’ og indeholder en række interessante tiltag, der skal optimere oplevelsen for fans på stadion. En af hovedpersonerne bag tiltaget er det tidligere Superliga-ikon Rasmus Marvits, og han forklarer, at tilskuerkrisen er en udfordring, som kan løses.

- Det er klart, at det er i alles interesse, at der kommer flere mennesker på stadion i Superligaen. Alle ved, at Superligaen var sjovere for nogle år siden og mistede sin charme, da flere store Superliga-koryfæer sluttede karrieren omkring 2009, siger Marvits til bold.dk.

- Det er dog ikke ensbetydende med, at vi ikke kan øge interessen for publikum igen, og hos Marvits Consult A/S er vi i samarbejde med de vigtigste aktører i dansk fodbold nået frem til flere løsningsmodeller, som kan øge produktets kvalitet og dermed tilskuerantallet betragteligt.

De ni tiltag er:
 
1) Forholdene for udebanefans skal optimeres, og derfor er FC København og deres konsulenter blevet udvalgt til at inspicere samtlige Superliga-stadions og vurdere, hvilket afsnit der egner sig bedst til de medrejsende fans, som samtidig loves minimum fire minutters close-up i tv pr. halvleg.

2) Uber stiller en række kasserede biler til rådighed til alle udebanefans, som dermed på eget ansvar kan køre til og fra kamp. Esbjerg må dog grundet deres sidsteplads i grundspillet nøjes med at køre i møgbelortede Mercedes’er.

3) Randers-direktør/sportsdirektør/scout/assistenttræner/chefkok Michael Gravgaard bliver ny toilet-konsulent og får til opgave at optimere toiletpapir og andre toiletforhold på de danske stadions.

4) Repræsentanter fra DR’s Pigekor vil i pausen i kampene synge reklamer fra midtercirklen i 15 minutter.

5) Der vil til alle kampe være en forsinkelse på tv-signalet for at belønne de fremmødte fans på stadion.

6) FC Midtjylland har venligt udlånt deres SmartOdds-computer, som har regnet ud, hvilke slagsange der giver de respektive hold størst chance for at vinde kampe og dermed sikre sig mesterskabet. AGF's 'I troede vi var døde og borte’ giver eksempelvis blot 1,2 procents chance for Champions League inden for de næste 10 år.

7) Ved samtlige kampe deltager alle fremmødte fans i en konkurrence om billetter til Don Ø og Jan Bech Andersens foredrag ’Ledelse der er en Oscar værdig - du gætter aldrig hvordan’.

8) Spillerne må fremover kun bruge max fem sekunder på at tage indkast for at sikre, at tilskuerne ikke falder i søvn. SønderjyskE og AC Horsens har allerede appelleret.

9) Der vil for alle udebanefans være mulighed for egen behandler og kok.

Men Rasmus, hvis disse tiltag ikke vinder indpas hos fansene i Superligaen, tilskuertallene fortsætter i en nedadgående spiral, dansk fodbold lider i Europa og Superligaen generelt får et blakket ry i ind- og udland, har I så en plan B, som I vil tage i brug?
 
- Nej.
 
’Det Polyvante Værtsskab’ træder i kraft fra den kommende sæson.

Denne historie var bold.dks bud på en aprilsnar. Rasmus Marvits var selvfølgelig igen klar til at deltage, hvilket vi som altid sætter enorm pris på. Marvits har en speciel plads i hjertet hos alle på bold.dk.

Se Premier League, Superliga og Europa Leauge Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Sara Margren
Tirsdag 23. april