Luk

Chokstart og målmandsdrop sikrede FCN-sejr

| 3F Superliga | 34 kommentarer

Infoboks

FC Nordsjælland - AGF 3-1
Superligaen Grundspil
2' 1-0 Isaac Atanga
3' 2-0 Kamal-Deen Sulemana
10' 2-1 Patrick Mortensen
57' 3-1 Isaac Atanga
77' 3-1 Kamal-Deen Sulemana

To mål på kampens første tre minutter og et enormt målmandsdrop i anden halvleg dannede grundlaget for FC Nordsjællands 3-1-sejr over AGF, som hjemmeholdet sikrede trods en mand i undertal i kampens slutning.

På Right to Dream Park var der for hjemmeholdet FC Nordsjælland en plads blandt 3F Superligaens top seks på spil, da de bød AGF op til dans på kunstgræstæppet.

AGF jagtede de tre point i håbet om at kunne spille sig op på 18 point og indtage en delt andenplads sammen med SønderjyskE og Brøndby.

Motivationen var dermed i top for begge mandskaber, men det var hjemmeholdet, der fik det absolut meste ud af deres iver få minutter efter startfløjt.

Det skulle således kun tage FC Nordsjælland ét minut, før de havde sendt bolden i netmaskerne. En stor fejl i gæsternes forsvar betød, at bolden trillede lige i fødderne på Isaac Atanga, der tæt under mål let scorede til 1-0.

To minutter efter måtte AGF igen hive bolden ud af eget net, da Kamaldeen Sulemana slap alene afsted mod mål bagved sine to markeringer på kanten af feltet, og foran målet var han sikkerheden selv og sparkede bolden i mål langs græsset. 2-0.

AGF så sig altså komme bagud med to mål efter tre minutter, men det slog ikke gæsterne ud af kurs, og seks minutter senere var det deres tur til at juble over en scoring.

Bror Blume sendte et perfekt timet indlæg ind i feltet, hvor Patrick Mortensen uden en markering let kunne stige til vejrs og heade reduceringen i netmaskerne. 2-1 efter ti minutters spil.

Spillet bølgede frem og tilbage i kampens indledende fase, og efter 24 minutter var gæsternes Jon Thorsteinsson tæt på udligningen, men han måtte se bolden trille kort forbi målet, da hans skud ude foran feltet blev blokeret i sidste øjeblik.

AGF fortsatte med at presse på for det udlignende mål, og efter 29 minutters spil var det Patrick Mortensens tur til at ærgre sig, da han med en kombination af knæ og bryst fik sendt bolden tæt forbi målet.

Kort før pausefløjtet fik Patrick Mortensen igen en gylden mulighed for at udligne hjemmeholdets føring. Angriberen kom endnu engang først på bolden på et indlæg, og var det ikke for en redning med fingrespidserne af Peter Vindahl Jensen på stregen, så havde han udlignet for AGF.

Målmandsdrop satte FCN i gang i anden halvleg

Anden halvleg var kun få minutter gammel, før FC Nordsjælland var millimeter fra at score til 3-1. Mikkel Rygaard trykkede til langt ude fra feltet, hvorefter Kamil Grabara i målet puffede bolden ud på stolpen.

FC Nordsjælland satte sig tungt på boldfordelingen i anden halvleg, og det lykkedes dem også at veksle boldomgangen til chancer.

Efter 58 minutter skulle hjemmeholdet også bringe sig foran, men det krævede et fælt målmandsdrop af Kamil Grabara, før de bragte sig yderligere foran.

Udeholdets målmand fik spillet bolden tilbage til sig med flere meter til nærmeste modstander, men han var for længe om at sparke bolden afsted, og så kunne Isaac Atanga kaste sig ind foran bolden i skudøjeblikket og prikke bolden i mål. 3-1.

FC Nordsjælland fortsatte sit høje pres, og det gav pote efter 73 minutter, da Isaac Atanga blev sendt alene i dybden. Angriberen formåede dog ikke at holde hovedet koldt, og så sendte han bolden langt over målet.

Håbet om point så ud til at være løbet ud i sandet for AGF, men med et lille kvarter tilbage af opgøret fik de en livline.

Kamaldeen Sulemana fik nemlig vist sit andet gule kort for en arm i ansigtet på sin direkte modstander, og så måtte værterne spille en mand i undertal.

AGF udnyttede straks den ekstra plads på banen, og efter 79 minutter fik de sendt bolden i netmaskerne, men målet blev underkendt for offside.

AGF lagde i kampens sidste fase et tungt pres på FC Nordsjælland, men det lykkedes ikke gæsterne at score yderligere.

FC Nordsjælland fik heller ikke sparket flere mål i netmaskerne, og så sluttede kampen med en 3-1-sejr til værterne.

KØB BILLETTER TIL AGF's KOMMENDE HJEMMEKAMPE HER!


Af Lasse Rene

34 kommentarer

Augenthaler taler for sig selv 20:00          
Første opgave for PC´s afløser må vist være at finde en målmand...
NeverDefeated 20:01          
Bedste keeper i ligaen!!! Hahaha. Hold op, hvor har han været ringe her i 2. omgang.
80Aarhus00 20:02          
Nogle betragtninger herfra
1. Pinlig defensiv indsats. Vi forærer dem 3 mål i dag og så vinder man ikke fodboldkampe.
2. Den skarphed der blandt andet gav sejren mod OB var på ingen måde tilstedeværende i dag. Skræmmende.
3. Den måde der bliver kæmpet på efter 0-2 på 3 min var helt i top. Med mere skarphed kunne man have hentet FCN eller sågar vendt kampen fuldstændig. Paradoksalt nok var GF på mange måder det klart bedste hold i 1. Halvleg. Men det kan man selvfølgelig ikke bruge til noget som helst. Men det var rart at se nogle af de gode tendenser fra sidste år.
4. Jeg begynder at frygte for top 6. Der skal i hvert fald ske forbedringer, hvis man på nogen måde skal i nærheden af sidste års niveau.
5. Hausner har over en længere periode faldet en smule i niveau. Men han kommer igen.
6. Grabara er en skygge af den udgave, vi sidst lånte. Han var ligaens bedste sidst (minimum top 3). Nu er han knap bedre end Eskelinen.
Notler 20:02          
GF spillede fint og havde flere rigtig gode chancer, men FCN udnyttede tre gigantiske fejl.
MartinHerold 20:03          
Puha AGF. Svært når man skal skabe kampen, no?
Baum 20:04          
Velkommen til Palles fucking gavebod.
Det er jo sindssygt man kan sidde efter man har tabt 3-1, og stadig føle man godt kunne have vundet, eller mindst have fået point.
Vi skaber et hav af chancer, burde vel score 4-5 stykker i kampen, Hausner og Grabara laver en koger hver, men når man ikke kan scorer på sine chancer, bare halvdelen, så får man ikke point.
Linne 20:06          
Synes det begynder at blive en smule belastende, med alle de personlige fejl.
Men vi lavede da, i det mindste ikke straffe idag...
Ksdh
Onsdag 27. januar