Luk

Christian Eriksen fik fuld tid i Tottenham-sejr

| FA Cup | 4 kommentarer

Jose Mourinho havde taget Christian Eriksen med i sin startopstilling til Tottenhams kamp mod Middlesbrough i FA Cuppen. Danskeren gjorde det fint, og London-klubben vandt 2-1.

Christian Eriksen meldes enig med Inter, men den danske landsholdsprofil er ikke præsenteret endnu – og tirsdag skulle han passe sit arbejde i Tottenham.

Den 27-årige offensivspiller var således i startopstillingen, da London-klubben tog imod Middlesbrough i FA Cuppen.

De to mandskaber mødtes allerede i forrige uge, og ved den lejlighed endte det 1-1. Derfor måtte Tottenham proppe en kamp mere ind i programmet i denne uge.

Det haltede altså lidt for Tottenham i den første kamp mod Championship-mandskabet, men tirsdag var der anderledes sikkerhed over tingene før pausen.

Allerede i andet minut sørgede Giovani Lo Celso for, at Tottenham kom foran. Offensivspilleren opsnappede et elendigt udspark fra Middlesbroughs keeper og sparkede så bolden i kassen efter et par træk ind i banen.

Erik Lamela udbyggede føringen efter et kvarter, da han fik fat i bolden på midten af banen og trak den hele vejen frem i feltet, før han prikkede den forbi keeperen til 2-0.

Undervejs i halvlegen havde Tottenham flere store muligheder for at bringe sig yderligere i front. Lo Celso havde eksempelvis en friløber, som han sendte forbi den fjerne stolpe.

Efter 53 minutter var det Ryan Sessegnon, der skulle have scoret, da han fra en helt fri position ved bageste stolpe dirigerede bolden over mål.

Lewis Wing stod for Middlesbroughs største chance efter pausen, men Paulo Gazzaniga var vågen og holdt nullet for Tottenham.

Middlesbrough lignede ikke et hold, der havde overskuddet til at komme tilbage i opgøret, og det var nærmest en smule opgivende.

Alligevel bragte George Saville en smule spænding tilbage i opgøret, da han efter 83 minutter sendte bolden i mål med en flad afslutning helt ude ved stolpen. Gazzaniga skulle nok have haft den – men han nåede den ikke.

Tottenham holdt dog også sin føring i en kamp, hvor Christian Eriksen gjorde fin figur, og som måske var danskerens sidste optræden i den hvide trøje.

Tottenham skal møde Southampton i den kommende runde.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Tirsdag 21. januar