LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Christian Gytkjær fritstillet efter nedrykning

| Oprykning/Nedrykning | 26 kommentarer
Christian Gytkjær fritstillet efter nedrykning
Foto: Getty Images

Christian Gytkjær er efter den netop afsluttede sæson blevet løst af sin kontrakt med 1860 München, som tirsdag rykkede ned i 3. Liga.

Angriberen Christian Gytkjær skiftede i januar Rosenborg ud med 1860 München i 2. Bundesligaen, men det har sportsligt været et skidt forår, hvor holdet tirsdag rykkede ned i 3. Liga.

Gytkjær forklarer, at han efter nedrykningen er en af flere spillere, som forlader klubben.

- Det er korrekt, at jeg bliver fristillet her den 1. juli, bekræfter Gytkjær over for bold.dk.

- Allerede da jeg skiftede til klubben, lå den i bunden af rækken, men den troede på, at nedrykning kunne undgås. Jeg havde selvfølgelig håbet, at det var gået langt bedre, men vidste, at hvis det gik ad helvede til, så kunne jeg forlade klubben igen denne sommer.

- Min agent siger, at der allerede er godt gang i den og meget interesse, så jeg holder et par ugers ferie, og så ser vi, hvad der sker efterfølgende.

Gytkjær nåede 17 kampe for klubben i 2. Bundesligaen og scorede to gange. Han ærgrer sig over skuffelsen, men understreger, at det trods alt langt hen ad vejen har været en god oplevelse for ham.

- Jeg vil ikke sige, at det har været én stor nedtur. Det er en fantastisk by og en fantastisk klub, og det er også en helt fantastisk fankultur, som jeg aldrig har oplevet lignende tidligere.

- Havde vi bare gjort det lidt bedre i ligaen, kunne vi have haft 50.000 i snit til vores hjemmekampe, og det er synd, at så stor en klub med så mange fans ikke kan gøre det bedre. Vi har bare ikke været gode nok.

- Det har været en hektisk halvsæson. Jeg gik direkte fra ferie i Norge til at spille i 2. Bundesligaen to dage efter, jeg var kommet til Tyskland, og når det så ikke har fungeret for holdet, så har det været tungt.

27-årige Gytkjær spillede første halvleg af tirsdagens playoff-kamp mod Regensburg, som blev tabt 2-0. Angriberen beskriver kampen som en skrækkelig oplevelse.

- Det var en lorteoplevelse. En af de klart værste, jeg har haft. Jeg har aldrig prøvet at rykke ned før, og at gøre det i sådan en kulisse var helt forfærdeligt og surrealistisk.

- Klubben har hentet mange gode spillere i Bundesligaen, og der er mange spillere, som nu bliver fritstillet, og det er jo tragisk på mange punkter for klubben. Jeg ved ikke, hvor mange der stadig er her i næste sæson.

Fortryder du, at du forlod Rosenborg og skiftede til 1860?

- Jeg fortryder sgu ikke noget. Det var en god chance at tage, og var det gået godt, kunne det have været fantastisk, når man ser på, hvor stor klubben er, og hvor mange fans den har.

- Jeg tog en chance og håbede selvfølgelig på, at det ville blive en stor succes, men jeg vidste også, at hvis det ikke gik, så ville jeg blive fritstillet. Jeg fortryder ingenting, for jeg har også gjort mig gode erfaringer og fået store oplevelser. Det er synd, at det ikke kan fungere, når der er så stort potentiale og så stor opbakning.

Gytkjærs kontrakt stod til at løbe til 2019.

mikkel@bold.dk

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Mikkel Nøhr
Torsdag 23. maj
Onsdag 22. maj