Luk

Cifuentes: Nemt at pege på en ny ung træner

| 3F Superliga | 8 kommentarer

Infoboks

AC Horsens - AaB 2-1
Superligaen Grundspil
31' 1-0 Lirim Qamili
90' 1-1 Mathias Ross
90' 2-1 Nicolai Brock-Madsen

AaB-træner Marti Cifuentes lever fint med det pres, der følger med, efter ikke at have vundet en kamp endnu, men han er helt rolig omkring, at resultaterne vender.

AaB har ikke fået nogen god start under cheftræner Marti Cifuentes, og holdet har efter 1-2-nederlaget mod AC Horsens onsdag ikke vundet i syv kampe i streg.

Cifuentes er sikker på, at resultaterne nok skal komme, selvom han erkender, at modstanderne har været bedre end AaB i de første kampe.

- Vi har ikke vundet, primært fordi modstanderne har været bedre end os, og derfor er vi nødt til at være bedre. Der er ingen undskyldninger, men jeg er ret rolig omkring det, siger Marti Cifuentes efter kampen.

- Spillerne træner godt, og de forbedrer sig hver uge. Når man arbejder godt på træningsbanen i løbet af mange, mange uger, skal resultaterne nok komme.

- Lige nu er det hårdt, og jeg ved godt, det er nemt at pege på en ny, ung træner. Jeg påtager mig ansvaret, men jeg er meget rolig. Jeg, staben og spillerne står sammen at få de resultater, vi gerne vil.

38-årige Cifuentes lever fint med presset som AaB-træner, og det har han været vant til at mærke i sine tidligere jobs.

- Jeg vidste godt, der ville være pres på, inden jeg kom. Jeg har været træner, siden jeg var 21 år og har været cheftræner på forskellige niveauer gennem 17 år.

- I Spanien var der også pres på, også i de lavere rækker, og både medier og fans var hårde. Men sådan er det at være cheftræner, og det er godt, der er forventninger.

- Det var noget af det, der tiltrak mig mest ved AaB. De vil virkelig hæve barren og være et af de bedste hold i landet.

Marti Cifuentes har senest været cheftræner for norske Sandefjord. Tidligere har han trænet spanske Sant Andreu og L'Hospitalet samt AIK's U19-hold.

Tegn et sæsonkortabonnement og se alle AaB?s hjemmekampe her


Af Sara Margren

6 kommentarer

AaBager 09:09          
Han siger de rigtige ting og han virker selvsikker. Glæder mig til, vi ser ser på banen.
Justwinbro 09:28          
Jeg tror 100% på Cifuentes og projektet. Det har sejlet i AaB i længere tid nu - ikke kun efter Cifuentes er kommet til. Han skal have tid og transfers til at sætte sit præg på holdet. Synes det er dejligt forfriskende med en ny ung træner udefra fremfor den normale kedelige trænerkarussel i superligaen. Der er for mange spillere på det hold som ikke har niveau til at spille i toppen af superligaen som AaB gerne vil.
Men man skal også være kritisk når det er på sin plads og jeg synes Cifuentes fejlede i går ved at lade Rufo spille 90 min når man tidligere har sagt at han ikke er i form endnu og at det vil tage lidt tid. Det resulterede så i nogle håbløse beslutninger sidst i kampen fra hans side.
Derudover synes jeg også man kan kristisere Cifuentes for ikke at stille med det stærkest mulige hold. Kusk skal simpelthen spille m, det viser han hver gang med sine indhop (nu var han dog syg i går).
Projektet skal nok komme til at køre. Vi har alligevel ikke noget at gøre i top 6 nu og nedrykning må og bliver selvfølgelig ikke et tema. Slå nu lige koldt vand i blodet.
Anders Aagård 09:35          
12 kampe 3 uafgjorte - Noget kan sikkert tilskrives ny træner og ny spillestil - MEN når spillet ikke kører, kan man så ikke lægge stilen om, og så bede spillerne om at kæmpe/fighte - Spillet har set rædderligt ud, siden han tiltrådte og der er ikke set forbedringer, som jeg ellers forventede ville ske efter 2 måneder i jobbet - Tværtimod. Jo jo, to stærke spillere sidder ude, men en større klub bør også kunne klare sig med det - De andre klubber har jo også stærke spillere der sidder ude. Der frygtes en Magnus Pehrson. 2.0
Justwinbro 09:55          
Det er jeg nu ikke helt enig i. Synes at vi mod FCK spiller en rigtig god 1. halvleg. Mod Brøndby spiller vi også en god halvleg. Mod FCN spiller vi en fin kamp og med lidt held havde vi fået 3 point selvom uafgjort var et fair resultat. Vi mangler at spille en rigtig god kamp over 90 min, det kan vi godt blive enige om. Og så var indsatsen mod Horsens i går selvfølgelig under al kritik. Men at sige at alt har set rædderligt ud under Cifuentes, det kan jeg altså ikke genkende, men selvfølgelig skal det blive bedre.
Skinkefargikderoghvaså 10:02          
kunne også være man internt i AaB kigger mod næste sæson, er mange unge nye oppe foran. men savner stadig noget fysik og vildskab på det hold.
El Pollo Loco 13:54          
Det virker bare som om, at spillestilen ikke passer til spillermaterialet. Og hvis man mener, at nedrykning ikke kan blive et tema, så tror jeg simpelthen ikke, at man har forstået alvoren af den situation, som AaB er i. Som jeg ser det, så har vi netop kurs direkte mod nedrykningsstregen. Jeg kan ikke se hvilket hold vi skulle kunne slå i vores nuværende tilstand. Tag FCK kampen som eksempel. Vi spiller ikke en god første halvleg, FCK spiller jammerligt. FCK løfter så spillet fra jammerligt til semi-jammerligt og det er nok til at AaB falder fuldstændig sammen. Jeg køber ikke al det der proces snak - hvis processen indebærer en nedrykning, så er det da en ret elendig proces.
Fredag 16. april