Luk

City flækkede Watford med skøre rekordcifre

| Premier League | 51 kommentarer

Manchester City vandt lørdag deres største sejr i Premier League, da de på hjemmebane kvaste Watford 8-0.

Selvom det er tidligt på sæsonen var det nærmest 'must win' for Manchester City, da de lørdag mødte Watford hjemme, hvis ellers de forsvarende mestre ikke ville risikere at se Liverpool åbne et meget stort hul i mesterskabskampen.

Den udfordring blev i dén grad taget op af hjemmeholdet, som satte ny rekord i Premier League med en 5-0-føring på bare 18 minutter efter mål på stribe af David Silva, Sergio Aguero, Riyad Mahrez, Bernardo Silva og Nicolas Otamendi.

En enkelt gang tidligere er et hold gået til pausen med en 5-0-føring i Premier League, Sheffield Wednesday mod Bolton i 1997, men dengang tog det 44 minutter at score de fem mål.

Når et hold kommer stort foran i første halvleg går det ofte sådan, at der ikke sker så meget i anden halvleg.

City åbnede dog, som de var sluppet, da Bernardo Silva tre minutter efter pausen blev spillet fri i feltet af en smuk lille chip-aflevering fra David Silva og fra nært hold gjorde det til 6-0.

Bernardo Silva fuldendte sit hattrick, da han efter en times spil modtog et fremragende indlæg fra De Bruyne og tæt under mål kunne sætte 7-0 på tavlen.

City spillede ganske enkelt vidunderligt, og ved målet til 8-0 var det legestue, som de lyseblå spillede bolden rundt om modstanderne, indtil De Bruyne smadrede kuglen i mål fra en position i feltet.

Det lignede en kamp, der kunne slå rekorden for største sejr i Premier League, men det blev ved de 8-0, og City-fans må derfor fortsat lide under, at Manchester United har vundet den største sejr i Premier League med 9-0 over Ipswich i 1995.

Fem hold har desuden prøvet at finde med otte mål i Premier League.

Citys største sejr i den bedste engelske række var 11-3 over Lincoln City i 1895. 


Af Thor Carlskov
Søndag 20. oktober