Luk

City smadrede RB Leipzig i vanvittigt opgør

| Champions League | 4 kommentarer

I en fuldstændig vanvittig kamp endte Manchester City med at slå RB Leipzig med hele 6-3 i Champions League-åbneren.

Onsdag skulle sidste sæsons Champions League-finalister fra Manchester City sparke gang i sit gruppespil.

Det skete med en hjemmebanekamp på Etihad Stadium mod RB Leipzig. 

Manchester City bragte sig foran 1-0 efter et kvarter, da Jack Grealish smækkede et hjørnespark ind foran mål. 

Nathan Aké var umarkeret og kunne tage et flot tilløb, hvor han dominerede to RB Leipzig-oppassere. Aké headede mod mål, hvor Peter Gulacsi ikke kunne stoppe skuddet fra at ryge over stregen. Således 1-0 til City.

Værterne blev ved og var toneangivende i opgøret, og efter 28 minutter gav det yderligere pote.

Kevin De Bruyne smækkede et indlæg ind foran mål, hvor der ikke var nogen City-angriber synderlig tæt på. Derfor forsøgte Leipzigs Nordi Mukiele sig med at dæmpe bolden til Gulacsi, men det gik helt forfærdeligt til.

Gulacsi fortsatte mod højre, mens tilbagelægningen i stedet strøg stille og roligt i mål til en City-føring på 2-0.

Trods et større City-overtag, så skulle RB Leipzig svare igen.

Det var Christopher Nkunku, som skulle gøre det til 1-2 for de tyske gæster på Etihad, da et velspillet RB Leipzig-angreb endte med et indlæg over til bagstolpen, hvor Mukiele gjorde skaden god igen, og denne gang fandt vej til en holdkammerat med et hovedstød.

Med stort overblik headede han nemlig bolden ind foran mål, hvor Nkunku kunne heade reduceringen i mål.

Dermed opløftning inden pausen, men det skulle gå galt for Leipzig igen. 

Bolden ramte nemlig Lukas Klostermann på armen, og så var der straffespark efter et VAR-gennemsyn. Det tog Riyad Mahrez sig af på sikreste vis, og så blev det til 3-1 efter første halvleg.

City afviste Leipzig-comeback – igen, igen

Det lignede noget af en dukkert til Leipzig, men i starten af anden halvleg skulle tyskerne svare igen.

Et nyt velspillet angreb endte i venstre side hos Dani Olmo, der fik masser af tid og chippede bolden ind i feltet til Nkunku, som på ny viste sig frem med hovedet. Han steg til vejrs og stangede knaldhårdt bolden i kassen til 2-3, og så levede kampen på ny.

Men som tidligere i kampen var det som om, at City kunne skrue op, hvis der var brug for det, og kort efter skulle Pep Guardiolas tropper igen komme foran med to mål.

Sommerindkøbet Jack Grealish tog ansvaret på sig og udfordrede, da han kom på bolden i venstresiden efter et noget mærkværdigt forsvarsspil af Leipzig. Grealish sneg sig ind, driblede gennem Leipzig-forsvaret og hamrede bolden i kassen i den modsatte side. Således 4-2 og Grealish på måltavlen.

Det lignede, det kunne blive endnu værre for Leipzig, for senere havde City bolden i kassen igen, men til tyskernes held blev scoringen annulleret for offside.

Men Leipzig lod sig ikke gå på af Citys lovende takter, og tyskerne spillede friskt til.

Det gav pote efter 73 minutter, da Leipzig igen fik spillet sig igennem. Med en skarp stikning af indskiftede Yussuf Poulsen blev målfarlige Nkunku igen spillet fri i feltet. Han tog bolden med og sparkede mod kassen, hvor han passerede Ederson. 

Således var Leipzig på 3-4 og nærmede sig igen et resultat.

Men som om, to afvisninger ikke var nok, så skulle Manchester City nok en gang afvise Leipzigs tilnærmelser.

På det efterfølgende angreb kom Joao Cancelo nemlig med frem, og da han fik bolden var der godt med plads et par meter fra feltkanten. Han prøvede lykken og trykkede af, og det gjorde han så flot, at bolden hamrede i kassen på forrygende vis til 5-3, og så var det op ad bakke igen for Leipzig.

RB Leipzig blev efterfølgende reduceret til 10 mand, da den tidligere Manchester City-mand Angelino blev vist ud for sit andet gule kort.

Dermed så det sort ud for RB Leipzig, der til sidst måtte indkassere til 3-6, da Gabriel Jesus sparkede bolden i nettet for City.

Det skulle blive kampens sidste scoring, og således kunne Guardiola og co. juble over alle tre point i en forrygende fodboldkamp.

Manchester City kunne samtidig glæde sig over, at PSG smed to point med en 1-1-remis mod gruppens miniputter Club Brugge.

Derfor er City nummer et i gruppen A. PSG er nummer to, mens Brugge er treer foran Leipzig.


Af Jonas Dalgård
Søndag 24. oktober