Luk

CL-drømmen lever: FCM bankede Young Boys

| Champions League | 154 kommentarer

Infoboks

FC Midtjylland - Young Boys 3-0
Champions League Kvalifikation
51' 1-0 Jordan Lefort
62' 2-0 Anders Dreyer
84' 3-0 Awer Mabil

FC Midtjylland spillede sig onsdag tættere på Champions League med en 3-0-sejr over Young Boys. FCM er samtidig sikret europæisk gruppespil i denne sæson.

De danske mestre fra FC Midtjylland skulle onsdag forsøge at spille sig tættere på Champions League i hjemmekampen mod schweiziske Young Boys.

Vinderen ville være klar til to play off-kampe mod tjekkiske Slavia Prag og som minimum være sikret en plads i Europa Leagues gruppespil, mens taberen skal spille Europa League-playoff.

Gæsterne fra Young Boys var tæt på en drømmestart, da angriberen Jean-Pierre Nsame efter bare et minut slap helt fri igennem, men heldigvis for FCM sparkede lige på Jesper Hansen.

FCM fik hurtigt rystet chokket af sig og formåede efterfølgende at få sat nogle gode kombinationer sammen og blandt andet komme frem til flere indlæg.

Joel Andersson dominerede i FCM’s højreside, Jens-Lys Cajuste var storspillende på midtbanen, mens resten af holdet også sad godt på sagerne og fik lagt pres på gæsterne.

Efter en halv time var der kraftige appeller for straffespark til FCM for hånd på bolden, men i stedet for straffespark fik FCM-angriber Sory Kaba gult kort for brok.

Kort efter diskede Jesper Hansen op med en fornem redning efter en stor Young Boys-chance, inden Erik Sviatchenko på sidste gode mulighed i første halvleg headede over efter et hjørnespark.

Anden halvleg startede med et par pæne chance i begge ender, og efter fem minutter kom kampens første scoring.

Anders Dreyer sendte et frisparksindlæg ind i feltet, hvor en Young Boys-spiller var uheldig at sende bolden i eget net til en midtjysk 1-0-føring.

FCM var inde i en fremragende periode, og ti minutter efter første scoring kom holdet yderligere i front.

Efter et forrygende angreb endte bolden hos Sory Kaba, som lagde bolden på et sølvfad for Anders Dreyer, som med højrebenet bankede bolden i mål til 2-0.

Samtidig blev Pione Sisto sendt på banen for FCM, og med Sisto på banen fortsatte FCM-presset mod gæsternes mål.

Young Boys var groggy, men kom alligevel tæt på en reducering godt et kvarter før tid, hvor han afslutning sneg sig uden om mål.

Kort efter efterlyste FCM et rødt kort til en modstander, som hakkede Anders Dreyer ned, men kampens dommer nøjedes med en advarsel.

Mens Young Boys var farlige et par gange før pausen, havde FCM-defensiven i anden halvleg fuldkommen styr på sagerne og tillod stort set ikke gæsterne nogle chancer.

Godt fem minutter før tid blev kampen endegyldigt lukket. 

Awer Mabil blev spillet fri af Pione Sisto og kom alene igennem. Keeperen reddede første forsøg, men Mabil fulgte op og sparkede bolden fladt i nettet til 3-0.

Herefter kørte FCM kampen sikkert i land og er dermed klar til to Champions League-playoff-kampe mod Slavia Prag.


Af Mikkel Nøhr
Onsdag 12. maj