Luk

CL-gensyn: Barcelona kvalte modige Arsenal

| Champions League | 1 kommentar

bold.dk tager dig med tilbage til Champions League-finalerne fra 2000 og frem. Her får du både kampreferat, højdepunkter og kommentarer til kampen.

Fodbolden ligger stille på ubestemt tid, og bold.dk vil derfor den kommende tid tage dig med tilbage til Champions League-finalerne siden 2000, så du forhåbentligt kan få genopfrisket nogle af dine gode minder med klubfodboldens største turnering.

Herunder finder du kampreferatet og link til det oprindelige referat med kommentarer, mens du kan se højdepunkter fra kampen i toppen af artiklen. Læser du via app, kan du finde et link til videoen med højdepunkter under kampreferatet.

Vi er nået til Champions League-finalen i 2006, og du kan læse referatet med kommentarer her.

Barcelona kvæler modige Arsenal

Så tæt på og så langt fra. Arsenal i undertal var et kvarter fra triumf, men tabte 2-1 til Barcelona efter mål af Belletti og Eto'o.

Arsenal var tæt på at chokstarte, da Henry i det andet minut kom foran sin oppasser på et indlæg fra Eboue. Valdes var lynhurtigt i fødderne på den franske angriber, og målmanden fik lige nøjagtig verfet Henrys skud forbi venstre opstander. 

Selvom Barcelona overtog spillet efter de første fem minutter var Arsenal stadig farlige ved en veloplagt Thierry Henry, der flere gange trak fri af Marquez og Puyol på lange afleveringer. Bortset fra Henrys store tilbud i 2. minut havde holdene dog svært ved at komme til farlige afslutninger, og efter det første kvarter så det ud til at kampen ville blive låst på midten af banen.

Arsenal havde hidtil i turneringen spillet ud fra et stærkt defensivt koncept med hårdt boldpres, men da de efter 17 minutter glemte det to gange indenfor 3 sekunder, blev de straffet. Først bakkede tre Arsenal-spillere væk fra Samuel Eto'o i boldbesiddelse. 

Han fik derfor lov til at prikke bolden frem til Ronaldinho, der ligeledes upresset sendte en stikning dybt til Eto'o, der i sin dribling forbi Lehmann blev fejet ned af to store tyske hænder. Korrekt rødt kort til tyskeren, og 75 minutters powerplay til Barcelona.


I minutterne efter indledte Barcelona det forventede pres på englænderne. Arsene Wenger trak sin 4-4-1 langt tilbage på banen, og Barca-spillerne fik uhindret lov til at føre bolden mindst 20 meter ind på Arsenals banehalvdel, før der kom pres på.

Frank Rijkaards tropper forsøgte gang på gang at spille deres offensive holdkammerater fri med dybe stikninger, men hver gang kunne Arsenal-forsvaret forholdsvis nemt afværge angrebene. I den anden ende var Barca-spillerne lidt sløsede i deres tilbageløb, og i de 20 første minutter efter udvisningen så Arsenal lige så farlige ud som Barcelona på trods af en massiv spilovervægt til catalonierne. 

Ti minutter før pausen brød Eboue igennem på højre kanten, og Carles Puyol lavede et professionelt frispark for at forhindre en stor Arsenal-chance. I stedet fik Henry en dødbold ude i højre side, og så let som ingenting sparkede han den ind i hovedet på Sol Campbell til Arsenals 1-0 føring.

Efter målet kom Arsenal for langt tilbage på banen, og Barcelona havde i de sidste ti minutter et ishockey-inspireret powerplay omkring Arsenals straffesparkfelt. Forhåndsfavoritterne var dog stadig for hurtige til at søge den målgivende aflevering, og bortset fra en stor chance til Eto'o, der hamrede bolden på stolpen fra kort hold, fik Barca stadig ikke noget ud af deres voldsomme spilovertag.

Efter pausen spillede FC Barcelona mere tålmodigt, men chancer var det fortsat så som så med. Ronaldinho var lige ved og næsten flere gange med sine livsfarlige løb, men Arsenal-forsvarerne var dygtige til at prikke bolden i sidste sekund. I 2. halvleg gjorde regnen hurtigt banen glat, og Arsenal var flere gange ved at slå til på kontra, hvor både Fredrik Ljungberg og især Henry på en friløber havde chancen for at lukke kampen.

I stedet lykkedes det endelig Barcelona at få en stikning igennem. Larsson prikkede den videre til Eto'o, der iskoldt sørgede for 1-1 med et kvarter tilbage af den ordinære spilletid. Stade de France eksploderede i romerlys og sang, og fra at være på vej til at tabe med en mand i overtal lugtede Barcelona blod. 

I et forstenet Arsenal-forsvar var Barca tæt på flere store tilbud umiddelbart efter udligningen, og kun tre minutter efter kom Barca på 2-1 ved Belletti.

De ti Arsenal-spillere forsøgte efter bedste evne at presse de boldsikre Barca-spillere, men FC Barcelona havde forholdsvis let ved at spille uden om boldpresset. 

Wenger sendte Reyes ind i stedet for Hleb i de sidste ti minutter, men Arsenal forspildte de få optræk til chancer, de havde i de sidste minutter, og måtte derfor nøjes med et ærefuldt 2-1 nederlag. Med sejren har Barcelona nu vundet The Double og manglede kun at vinde Copa Del Rey for at have haft den perfekte sæson.

Du kan se højdepunkterne fra finalen her.


Af Anders Borup
Onsdag 1. april
Tirsdag 31. marts