Luk

CL-gensyn: Overlegne Barcelona tog titlen

| Champions League | 0 kommentarer

bold.dk tager dig med tilbage til Champions League-finalerne fra 2000 og frem. Her får du både kampreferat, højdepunkter og kommentarer til kampen.

Fodbolden ligger stille på ubestemt tid, og bold.dk vil derfor den kommende tid tage dig med tilbage til Champions League-finalerne siden 2000, så du forhåbentligt kan få genopfrisket nogle af dine gode minder med klubfodboldens største turnering.

Herunder finder du kampreferatet og link til det oprindelige referat med kommentarer, mens du kan se højdepunkter fra kampen i toppen af artiklen. Læser du via app, kan du finde et link til videoen med højdepunkter under kampreferatet.

Vi er nået til Champions League-finalen i 2009, og du kan læse referatet med kommentarer her.

Overlegne Barca tog titlen fra United

På mål af Samuel Eto’o og Lionel Messi vandt Barcelona Champions League-finalen med 2-0 over et Manchester United-hold, der bortset fra de første minutter aldrig fik offensiven til at fungere.

Eksperterne havde kaldt aftenens kamp mellem Manchester United og Barcelona på det olympiske stadion i Rom for en drømmefinale i Champions League-turneringen, og der blev da også lagt fra land i et hæsblæsende tempo.

Manchester United, der var uden en karantæneramt Darren Fletcher, fik den første store mulighed, da Cristiano Ronaldo med et brækkende frisparksforsøg var ved at overliste Victor Valdes i Barca-målet.

I det hele taget virkede den afbudsramte Barcelona-defensiv usikker i opgørets indledning, og det så Ronaldo ud til at være rigtigt godt tilfreds med. Portugiseren fik flere gange sendt kvalificerede afslutninger af sted, men den sidste skarphed manglede.

Til gengæld viste catalanerne uhyggelig effektivitet, da de første gang tog på udflugt i Uniteds straffesparksfelt efter ti minutter. Andres Iniesta spillede Samuel Eto’o fri i højresiden, han tørrede Nemanja Vidic med en klassisk stopfinte og lagde herefter bolden ind bag Edwin van der Sar med en tåhyler, og så var Josep Guardiolas mandskab i front.

Som halvlegen skred frem fik Barcelona langt mere styr på kombinationsspillet, hvilket fik United til at holde igen med det høje presspil og koncentrere sig om at lukke af. Det resulterede i en chancefattig første halvleg, hvor Barca, der fik styr på forsvaret, kontrollerede begivenhederne efter en nervøs start.

Alex Ferguson har formentlig tænkt så det bragede i pausen. For han skulle finde den nøgle, der kunne sætte offensiven i gang. Spillere som Ryan Giggs, Wayne Rooney og Park Ji-Sung havde kun været skygger af sig selv. Den rutinerede manager sendte aggressive Carlos Tevez i aktion på anonyme Andersons bekostning, men det var Barcelona, der lagde bedst fra land efter pausen.

Det resulterede i en kæmpemulighed i det 48. minut, da englænderne blev fanget i en omstilling. Efter at have tørret Rio Ferdinand så Thierry Henry sig selv alene med van der Sar, der vandt den direkte duel med franskmanden. Kort efter fik de røde djævle så endnu et stort chok, da Xavi sendte et frisparksforsøg fra 18 meter på træværket.

United kom herefter lidt bedre med og fik etableret et lille pres, men uden at komme til chancer. I stedet satte Barcelona så dødsstødet ind tyve minutter før tid. Xavi lagde et perfekt indlæg ind i pandebrasken på den svævende troldmand Lionel Messi, som Ferdinand havde sluppet. Messi viste ingen nåde og headede bolden i det lange hjørne til en 2-0-føring. Jublenkunne for anden gang bryde løs blandt Barca-tilhængerne.

Ronaldo havde en stor chance for at reducere lige efter, men Valdes var hurtig på stregen og fik blokeret afslutningen.

 I 1999 formåede United at score to mål i de døende minutter mod Bayern München og fik derfor vendt et truende nederlag til sejr. Den evne havde man ikke i aften og derfor vinder Barcelona fortjent Champions League-turneringen 2009 med en 2-0-sejr.

Du kan se højdepunkterne fra finalen her.


Af Anders Borup
Onsdag 1. april
Tirsdag 31. marts