Luk

CL-gensyn: United slog Chelsea i straffedrama

| Champions League | 0 kommentarer

bold.dk tager dig med tilbage til Champions League-finalerne fra 2000 og frem. Her får du både kampreferat, højdepunkter og kommentarer til kampen.

Fodbolden ligger stille på ubestemt tid, og bold.dk vil derfor den kommende tid tage dig med tilbage til Champions League-finalerne siden 2000, så du forhåbentligt kan få genopfrisket nogle af dine gode minder med klubfodboldens største turnering.

Herunder finder du kampreferatet og link til det oprindelige referat med kommentarer, mens du kan se højdepunkter fra kampen i toppen af artiklen. Læser du via app, kan du finde et link til videoen med højdepunkter under kampreferatet.

Vi er nået til Champions League-finalen i 2008, og du kan læse referatet med kommentarer her.

United vandt Champions League efter straffe

Efter 1-1 i ordinær kamp vandt Manchester United 7-6 efter straffesparkskonkurrence og sikrede sig dermed Champions League-trofæet i en stor finale, hvor John Terry og Nicolas Anelka blev de store syndere.

For mindre end en måned siden tørnede de to Chelsea og Manchester United sammen i en kamp, der holdt London-klubben inde i kampen om Premier League-titlen, der dog for ti dage siden alligevel havnede hos Manchester United. Onsdag aften mødtes de to så igen og denne gang med Champions League-trofæet på spil og efter en sejr på 7-6 efter straffe løb Manchester United også denne gang med pokalen.

Kampen startede relativt forsigtigt, men efter 26 minutter kom Manchester United foran. Paul Scholes, der missede finalen i 1999, da United senest var i Champions League-finalen, spillede et-to med Wes Brown og fra højre blev bolden lagt indover, hvor Cristiano Ronaldo svævede højere end Chelsea Michael Essien og headede 1-0-målet ind. Det var portugiserens mål nummer 42 i sæsonen, det niende på hovedstød, og det ottende i sæsonens 11 Champions League-kampe. Det var dog portugiserens første mål mod Chelsea.

Målet åbnede op for kampen og syv minutter senere kunne Chelsea have udlignet, da Frank Lampard med en lang aflevering fandt Didier Drogba, der headede på tværs, hvor Michael Ballack og Rio Ferdinand i fællesskab var ved at skrabe udligningen i nettet, men Edwin van der Sar fik reddet flot fra tæt hold.

Allerede minuttet efter var Manchester United ved at sætte trumf på og afgøre kampen, da Wayne Rooney fandt Cristiano Ronaldo med en lang aflevering. Ronaldo lagde bolden indover, hvor Carlos Tevez headede på mål, men Petr Cech reddede flot. Bolden røg dog lige ud til Michael Carrick, der sparkede på mål, men igen snuppede Cech sparket på en chance, hvor United burde have scoret.

Tre minutter før pausen var det igen United, der var tæt på, da Carlos Tevez var millimeter fra at glide 2-0-føringen i mål. I stedet var det Chelsea, der noget ufortjent slog kontra og fik udlignet til 1-1 i første halvlegs sidste minut. Et langskud fra Michael Essien ramte Rio Ferdinand i ryggen og pludselig var Frank Lampard fri tæt under mål. Edwin van der Sar mistede et skridt på vej ud ad målet, og så kunne Lampard score sikkert som afslutning på en underholdende første halvleg.

Efter pausen virkede Chelsea som det klart bedste hold, men det førte længe ikke til de helt store chancer. Efter 77 minutter var det dog den ivorianske angriber, Didier Drogba, der skruede bolden på stolpen med et langskud. Tre minutter før tid blev veteranen, Ryan Giggs, indskiftet for Paul Scholes. Waliseren kunne dog ikke udrette meget i den ordinære tid, og så gik kampen i overtid.

Tre minutter inde i den forlængede spilletid snurrede Frank Lampard rundt om sig selv og sparkede bolden på undersiden af overliggeren, mens van der Sar prisgivet kunne se på. Ti minutter inde i forlængelsen gik Patrice Evra godt igennem for United i højre side og fandt Ryan Giggs, der kom til afslutning, men John Terry reddede på stregen for Chelsea.

Fem minutter før tid i den forlængede spilletid fik Chelsea-angriberen, Didier Drogba, det røde kort, da han langede ud efter Uniteds Nemanja Vidic. United formåede ikke at udnytte, at man var en mand i overtal, og så endte kampen i straffesparkskonkurrence, hvor United altså var stærkest.

John Terry kunne sikre Chelsea sejren efter fem spark til hver, da Cristiano Ronaldo havde brændt, men Terry gled og sparkede på stolpen. Efter to spark mere kunne United sikre sig sejren, da også Nicolas Anelka brændte, og United kunne sikre sig Champions League-titlen for første gang siden 1999 og kunne i silende regn modtage pokalen med de store ører.

Du kan se højdepunkter fra finalen her.


Af Anders Borup
Onsdag 1. april
Tirsdag 31. marts
Corona-overblik: Tomme sæder og aflysninger
10:04
Medie: Yussuf P. har bedt om at slippe væk
10:04
SERIE A
10:03
Argentinere håber at få Aguero og Biglia hjem
10:00
FCK: Spillere, trænere og ledere går ned i løn
09:59
Ærlig Maxi: Jeg løj mig til Liverpool-kontrakt
09:55
Medie: Yussuf P. har bedt om at slippe væk
09:54
Tobias M. om HIF-exit: Ikke økonomi til det
09:53
Den Korte Radioavis = Sublim satire med substans
09:50
Aktie/investerings tråden
09:49
Medie: Yussuf P. har bedt om at slippe væk
09:49
UEFA advarer PSG-spillere efter Haaland-hån
09:49
Wembley stråede i Dannebrogs farver tirsdag
09:46
Medie: Yussuf P. har bedt om at slippe væk
09:44
Barca-boss: Vi kan hente de spillere vi vil have
09:43
Medie: Yussuf P. har bedt om at slippe væk
09:43
Ærlig Maxi: Jeg løj mig til Liverpool-kontrakt
09:39
FCK: Spillere, trænere og ledere går ned i løn
09:36
Barca-boss: Vi kan hente de spillere vi vil have
09:26
Aktie/investerings tråden
09:25
Wembley stråede i Dannebrogs farver tirsdag
09:23
Barca-boss: Vi kan hente de spillere vi vil have
09:19
Real-kant: Jeg ville elske at spille i MLS
09:19
Barca-boss: Vi kan hente de spillere vi vil have
09:18
Aktie/investerings tråden
09:17