Luk

CL-gensyn: Veteranerne vandt pokalen

| bold.nyt | 2 kommentarer

Infoboks

bold.dk tager dig med tilbage til Champions League-finalerne fra 2000 og frem. Her får du både kampreferat, højdepunkter og kommentarer til kampen.

Fodbolden ligger stille på ubestemt tid, og bold.dk vil derfor den kommende tid tage dig med tilbage til Champions League-finalerne siden 2000, så du forhåbentligt kan få genopfrisket nogle af dine gode minder med klubfodboldens største turnering.

Herunder finder du kampreferatet og link til det oprindelige referat med kommentarer, mens du kan se højdepunkter fra kampen i toppen af artiklen. Læser du via app, kan du finde et link til videoen med højdepunkter under kampreferatet.

Vi er nået til Champions League-finalen i 2007, og du kan læse referatet med kommentarer her.

Veteranerne vandt Champions League

AC Milans bundrutinerede mandskab tog her til aften Champions League-guldet med en slidersejr på 2-1 over Liverpool. Daniel Agger lagde op til reduceringen.

AC Milan stillede op med et veritabelt veteranhold til aftenens Champions League-finale på det olympiske stadion i Athen, hvor Liverpool syntes i kontrol, men ikke formåede at omsætte spilovertag i mål. For al snak om gråt guld havde lagt sig, da kampen var slut og 2-1-sejren Milans.

Liverpool startede ellers kampen bedst, og pressede italienerne tilbage på banen i kampens indledning. Men da de først nerver havde lagt sig, kom Milan bedre med og viste sig især farlige på indlæg fra kanterne, ikke mindst fra Jankulovski i venstresiden. Lige så god den tjekkiske landsholdsspiller var i det offensive spil, lige så rystende nervøs syntes han og holdkammeraterne dog i defensiven.

I det 10. minut skabte evigt giftige Jermaine Pennant kaos i de bagerste italienske rækker, men hans afslutning på Dirk Kuyts aflevering sad lige på Dida i Milan-målet. Kort efter var den gal igen, men Steven Gerrard formåede ikke i fri position at få præcision i sin helflugter på Pennants oplæg.

Milan-esset Kaká så man ikke meget til, og eneste kvalificerede afslutning fra hans fødder kom efter godt et kvarters spil, men hans skud fra distancen var ingen sag for Reina.

I kampens 23. minut kom Xabi Alonso tæt på for Liverpool, men hans flade skud sneg sig lige uden om den venstre opstander. Og det var helt symptomatisk for et engelsk hold, der savnede præcision i afslutningerne på trods af spilovertaget.

Milan var nemlig næsten slet ikke med i første halvleg. Og alligevel var det italienerne, der kom foran. Et klodset frispark af Xabi Alonso uden for feltet, midt for mål, gav Pirlo chancen. Og så tilsmilede heldet Milan: Pirlos skud snittede listige Filippo Inzaghi og snød Reina i Liverpool-målet. Og så førte AC Milan pludselig. Temmelig ufortjent. Men der var træfsikkerheden til forskel på de to hold på denne onsdag aften.

I anden halvleg fortsatte mønsteret: Liverpool dominerede, men det var Milan, der var farligst foran kassen. I det 81. minut kom afgørelsen så, da Inzaghi fik en friløber, rundede Reina og sikkert sørgede for 2-0 med sin første regulære scoring.

Kampens yngstemand, danske Daniel Agger, leverede en fin præstation i Liverpool-forsvaret, for det var ikke meget, milaneserne kom frem til. I kampens 22. minut kunne Agger godt have indkasseret en advarsel for en nødbremse på Kaká, og 10 minutter efter pausen sjuskede han i en duel med Inzaghi, men fik selv reddet kastanjerne ud af ilden.

Til gengæld kom Agger højest på et indlæg fra hjørnespark kort før slutfløjtet, og hans hovedstød nåede Dirk Kuyt, der skabte mulighed for spænding i sidste øjeblik med reduceringen til 1-2 fra klos hold.

Men det skulle ikke være i aften for Liverpool. Og Milan er igen Europas fodboldkonger. Takket være rutinen.

Du kan se højdepunkter fra finalen her.


Af Anders Borup
Onsdag 1. april
Tirsdag 31. marts