Luk

Claus T. fastslår: Fodbolden har været smittefri

| 3F Superliga | 11 kommentarer

Infoboks

Direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen, modsiger Kåre Mølbak og fastholder, at der ikke har været nogen beviste smittetilfælde i forbindelse med fodboldkampe.

Direktør i Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, slog forleden fast, at det var svært at konkludere, at der ikke havde været nogen corona-smitte i forbindelse med Superliga-kampe.

Det er ellers det, som Divisionsforeningen og DBU har understreget i forbindelse med deres nylige kampagne for at få flere tilskuere på de danske stadions.

Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, fastholder da også, at fodboldkampene ikke har nogen beviste smittetilfælde.

- Vi har fortalt folk inden kampen, at de skal kontakte os, hvis de bliver testet positive for corona efterfølgende, siger Claus Thomsen til Ritzau.

- Og så vidt vi har fået fortalt fra Styrelsen for Patientsikkerhed, så spørger man, om folk har været til fodbold, når man laver smittesporing efter en positiv test.

I den såkaldte Superliga-ordning registrerer klubberne navn og placering på alle tilskuere, så man kan smittespore efterfølgende, hvis nogen bliver testet positiv.

Claus Thomsen siger videre, at der lige nu ikke er nogen dialog med myndighederne omkring at få flere tilskuere på stadion.


Af Sara Margren

11 kommentarer

longway666 07:23          
Det er da også håbløst. Der ikke må komme flere en 500 på stadion.
Vi snakker op til 20000 i Tivoli 6000 i Ikea og hvad med Bilka. Vi kan være lad os sige 2000 menesker på stadion og de kan side med 2-3 meters mellemrum hele vejen rundt.
Mangus 08:02          
Håbløs diskussion. Det er jo ikke et argument, at ingen er blevet smittet til fodbold, for at åbne op for tilskuere. Tværtimod er det vel bare et argument for at der skal strammes op andre steder, feks Tivoli, Ikea og whatever.
KennethF 08:18          
Der må pt. være lige mange mennesker i Parken og på Nørre Bøvelse Stadion, nemlig 500.

Vurderer man, at 500 mennesker er det maksimale, man forsvarligt kan stoppe ind i Parken, så er det jo sådan, det er. Men så er det IKKE forsvarligt med 500 mennesker i Nørre Bøvelse.

Og vurderer man, at det er forsvarligt med 500 mennesker på Nørre Bøvelse Stadion, er det også fair nok. Men så kan der være MANGE flere mennesker i Parken.
Hynkjii 08:19          
5-10 % af hver tribune bør man vel kunne Lukke ind på superliga og 1 divisions stadions uden større risiko. Med forskellige ind og udgangstidspunkter.
daller1990 08:32          
Det er jo grotesk. Helt sygt ikke og ha´ tilskuer. Viser hvor inkompetent vores regering er.
Phd0121 09:31          
Corona er her jo de næste 2-3 år, så der skal findes en måde at leve med den, eller vil man helt afskaffe tilskuersport i de kommende år?
Vilfort Park 10:13          
@Phd0121

Helt enig. Hvis vi vidste, at denne virus bare var her i et par måneder, ville det MÅSKE være OK at lave ekstreme foranstaltninger for at undgå spredning, men da det tydeligvis ikke er tilfældet, er man nødt til at tænke mere langsigtet og undlade at tage en "one size fits all"-tilgang. Det er ganske enkelt for alvorligt for de enkelte virksomheder, at man ikke tager udgangspunkt i den enkelte situation. Naturligvis er der forskel på et lille kommunalt ejet stadion med en enkelt lille siddetribune og så Parken eller Brøndby Stadion. Men det mener regeringen/myndighederne åbenbart ikke.
Søndag 29. november