Luk

Club Brugge skuffede fælt i tamt titelforsvar

| Jupiler Pro League | 0 kommentarer

Infoboks

Club Brugge - Cercle Brugge
1. Division A (06/08)
Oddset 1,27 5,70 8,50
bet365 1,22 6,50 8,50

Der var langt mellem højdepunkterne i åbningskampen mellem guldvinderne fra Club Brugge og bronzevinderne fra Charleroi, der snuppede en 1-0-sejr på udebane over de forsvarende mestre.

Club Brugge tog lørdag hul på deres titelforsvar i den bedste belgiske række på hjemmebanen Jan Breydel Stadion mod Charleroi.

Charleroi kom til Brugge som bronzevindere, så det var to mandskaber, der kunne tanke en god portion selvtillid til den nye sæson med en sejr i åbningskampen.

Kampens indledende fase var kendetegnet ved en meget taktisk affære. Tyve minutter inde i opgøret havde ingen af holdene endnu haft ét enkelt skud på mål.

Det største højdepunkt i kampens begyndelse var således en udskiftning. Ud gik Simon Deli med lårproblemer, og ind kom i stedet Federico Ricca.

En drikkepause efter 25 minutter gjorde underværker for de to mandskaber. Club Brugge testede således 39-årige Nicolas Penneteau i Charleroi-målet tre gange, mens Simon Mignolet i Brügge-målet måtte træde til to gange, før dommeren kunne fløjte til halvleg med en 0-0-stilling.

Anden halvleg fortsatte i samme tempo, som første halvleg var startet. Charleroi sneg sig til et enkelt skud inden for rammen, men udover et gult kort til Emmanuel Dennis efter 54 minutter, skabte de to mandskaber ikke mange højdepunkter i anden halvlegs første tyve minutter.

Der skulle en fatal fejl til, før kampens første mål blev til. En skidt aflevering af et højtstående Brügge-forsvar blev opsnappet af gæsternes 29-årige japaner Ryota Morioka, der kunne løbe direkte ned foran Simon Mignolet i målet og udplacere den belgiske målmand med et resolut spark i det modsatte hjørne. 1-0 til Charleroi.

Club Brugges cheftræner Phillippe Clement tog straks affære efter åbningsmålet og skiftede Charles de Ketelaere og Siebe Schjrijvers ind til fordel for Emmanuel Dennis og Eduard Sobol.

Hjemmeholdet kom dog aldrig tæt på det udlignende mål, og de måtte derfor gå fra banen i deres titeleforsvar med et 1-0-nederlag til Charleroi.


Af Lasse Rene
Mandag 2. august