Luk

Cornelius og Delaney sendte FCK til tops

| Superligaen | 39 kommentarer
Cornelius og Delaney sendte FCK til tops
Foto: Getty Images

Andreas Cornelius og Thomas Delaney scorede målene, da FC København strøg til tops i Superligaen med en 2-0-sejr ude over AC Horsens.

Med Brøndbys nederlag til Viborg tidligere på søndagen kunne FC København generobre førstepladsen i Superligaen. Det krævede dog en sejr over AC Horsens på udebane.

FC København dominerede fra start af, og efter en stille start kom der gang i målscoringen efter et kvarter.

Federico Santander sendte brandvarme Andreas Cornelius alene igennem, og han tog et godt træk uden om AC Horsens-keeper Nicklas Dannevang og bankede FC København på 1-0 fra en spids vinkel.

Kort efter var AC Horsens tæt på at svare igen. Lasse Kryger blev stukket i dybden, men målscoreren fra sidste kamp svigtede denne gang foran kassen.

Herefter overlod FC København en del af initiativet til AC Horsens, som dog ikke fik udbytte af en ellers fin periode. I stedet straffede københavnerne hjemmeholdet med endnu en scoring.

Thomas Delaney modtog bolden på kanten af feltet og sparkede overlegent bolden i det lange hjørne med en cool inderside. 2-0 til FC København.

I anden halvleg satte FC København cruise control til. Santander kunne have lukket kampen efter et par minutter på en omstilling sat i gang af Rasmus Falk. Peter Ankersen havde også et forsøg over mål efter et fint angreb, ligesom han også havde et glimrende forsøg på frispark.

Kim Aabech bidrog til et udmærket frispark med ti minutter igen, men ellers var AC Horsens-angriberen temmelig usynlig i opgøret.

FC København kunne have vundet større, men det blev ved de 2-0. Dermed generobrer FC København førstepladsen i Superligaen fra Brøndby.

Stream Brøndby IF – AC Horsens på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Sara Margren
Lørdag 20. juli
Fredag 19. juli