Luk

Corona-ramte Shakhtar overrumplede Real

| Champions League | 27 kommentarer

Infoboks

Real Madrid - Shakhtar Donetsk 2-3
Champions League gruppe B
29' 0-1 Tete
33' 0-2 Raphaël Varane
42' 0-3 Manor Solomon
54' 1-3 Luka Modric
59' 2-3 Vinicius Junior

Shakhtar manglede 10 spillere i Champions League-kampen mod Real Madrid, men snød alligevel værterne og vandt 3-2 efter en god første halvleg.

Real Madrid tog hul på Champions League-sæsonen på hjemmebane mod de ukrainske mestre Shakhtar Donetsk.

Gæsterne måtte undvære hele ti spillere til kampen på grund af corona-smitte, og Real Madrid var derfor kæmpe favoritter på hjemmebanen.

Shakhtar ville dog ikke overgive sig uden kamp, og efter 29 minutters spil kom ukrainerne overraskende foran, da en helt fri Tete satte bolden ind i det lange hjørne med venstre inderside efter lækkert forarbejde af Viktor Korniienko. 1-0 til Shakhtar.

Kort tid efter blev det også 2-0.

Thibaut Courtois parrerede et langskud fra Shakhtar, og da Raphael Varane forsøgte at få fat i returen før en angriber, fik han klodset sparket bolden i eget net, og så var Real Madrid nede med to.

Gæsterne var ikke færdige, og tre minutter før pausen kom Manor Solomon alene igennem efter dovent forsvarsspil af Real-forsvareren Eder Militao, der slet ikke gad følge med sin modstander.

Det udnyttede den israelske angriber til sikkert at sparke bolden i nettet, og så kunne Shakhtar gå til pause med en føring på 3-0. Det er første gang siden år 2000, at Real Madrid har indkasseret tre mål på hjemmebane i Champions League.

Hjemmeholdet kom ud til anden halvleg med et helt andet udtryk, og de pressede med det samme Shakhtar hele i bund.

Efter 54 minutters spil kom reduceringen, da Luka Modric efter et par gode træk tog chacen langt udefra, og han kunne se sin fremragende afslutning brage ind i nettet helt oppe i hjørnet. 3-1.

Fem minutter senere reagerede Real-træner Zinedine Zidane yderligere, da han skiftede Vinicius Junior ind i stedet for Luka Jovic.

Og det var en god ide. For da Shakhtar efter udskiftningen satte spillet i gang igen, løb Vinicius Junior direkte hen og tog bolden fra en ukrainsk midtbanespiller, hvorefter han løb hele vejen ned i feltet og sparkede kuglen i kassen.

Da Karim Benzema tre minutter senere fik en god chance, virkede det som om, der var lagt op til det helt store Real Madrid-comeback.

Shakhtar fik dog rystet anden halvlegs chokstart af sig og fik sat bedre prop i resten af kampen, og selvom Real fortsatte presset, havde de sværere ved at skabe den aktion, der skulle fuldende comebacket.

I overtiden fik Real Madrid omsider bolden i nettet, men scoringen blev annulleret af VAR og dermed var overraskelsen en realitet

Dermed vandt et amputeret Shakhtar-hold vandt 3-2 på udebane mod Real Madrid.


Af Jonas Nielsen
Lørdag 5. december
Fredag 4. december