Luk

Corona-regler får Sivebæk til at forlade Island

| International | 0 kommentarer

Infoboks

Viborg FF - Vendsyssel FF
1. division (30/09)
YouBet 1,59 4,00 4,95
Oddset 1,65 3,95 4,90
bet365 1,66 3,75 4,00

Christian Sivebæk har fået ophævet sin aftale på Island, da han ikke kunne få de nye corona-restriktioner til at fungere med familielivet i Danmark.

Viborg-profilen Christian Sivebæk sagde denne sommer farvel til den midtjyske klub for at rejse til islandske Fjölnir, men den 32-årige kantspiller er allerede tilbage i Danmark efter blot fem kampe.

Corona-restriktionerne i Island betød nemlig, at han ikke kunne forene opholdet i Reykjavik resten af året med familielivet i Danmark.

Det fortæller han til bold.dk.

- Ja, jeg er tilbage i Danmark. Den her andenbølge af corona betød jo, at der pludselig kom restriktioner på ind- og udrejser, og ligaen blev lukket ned i nogle uger. Jeg havde min familie med derop i den første måned, men jeg kunne bare se frem til ikke at kunne komme hjem, og det var en del af aftalen fra start.

- Min kone havde fået job på en friskole og blev i Danmark med vores to børn. Så aftalen var, at jeg kunne rejse hjem i flere dage, når der var mulighed for det, men det så pludselig helt umuligt ud, siger Christian Sivebæk og tilføjer:

- Derfor valgte jeg at få ophævet min aftale, og det var klubben også med på. Det var jo en del af aftalen, at jeg skulle kunne se mine børn og kone i Danmark og noget, vi havde lavet en plan for. Det blev for meget med udsigten til, at jeg ikke ville kunne se dem i mindst tre måneder. Det var jeg ikke villig til at ofre.

- Familien kom altså i første række, men det er selvfølgelig ærgerligt. Den skide corona. Den har været grim for mange og også for mig.

Klar til karrierestop

Nu bruger den tidligere FC Midtjylland- og Vejle-spiller god tid på at tænke over, hvad fremtiden skal bringe, og om det er slut på en efterhånden lang seniorkarriere i dansk fodbold.

- Jeg tager mig god tid til at overveje, hvad jeg vil, og jeg afventer lige, hvad der sker. Det skal være noget, der rykker, hvis jeg skal sige ja til det. Jeg kommer ikke til at spille 2. division eller bunden af 1. division. Jeg har været i for gode klubber og været for godt vant til, at jeg kan motivere mig til det.

- Men det er jo udbud og efterspørgsel. Jeg håber på en topklub i 1. division. Jeg kommer fra en god sæson i Viborg, selvom jeg ikke havde så mange kampe fra start, som jeg har været vant til. Men det er svært med corona. Klubberne er presset, og jeg bliver som sagt ikke ved med at spille for enhver pris.

Så du er afklaret med, at du kan have spillet din sidste kamp?

- Ja ja, det bliver jeg nødt til i den her situation. Jeg skal jo have et arbejde på et tidspunkt. Nu har jeg god tid. Jeg har aldrig stået i sådan en situation i de 15 år, jeg har spillet. Jeg har altid forlænget og skiftet klub i god tid. Jeg prøver bare at nyde, at jeg kan tænke over, hvad jeg gerne selv vil. 

- Det skræmmer mig ikke, hvis vi ender der. Sådan er det. Det kan du ikke altid selv bestemme. Men jeg mener, at jeg stadig har niveauet. Jeg føler mig ikke udbrændt. Jeg har noget at komme med, men jeg kan ikke gøre noget ved, hvis den rette klub ikke vil have mig.

- Jeg savner at spille. Især de der aftenkampe i Viborg med et par tusinde på lægterne. Det vil jeg gerne igen. Men jeg ved ikke, om det er realistisk. Klubberne kigger jo også på alder, og det taler ikke for mig. Mine stats er fine, men jeg ville gerne trække 10 år fra dåbsattesten, siger han og griner.

Christian Sivebæk har spillet 130 kampe for Viborg, og det er blevet til 23 mål og 33 assists.


Af Anders Borup
Søndag 27. september