Luk

CSKA revser landstræner efter tv-optræden

| UEFA Nations League B | 1 kommentar

Infoboks

CSKA Moskva har rettet skarp kritik mod Ruslands landstræner, Stanislav Cherchesov, efter han på tv kritiserede flere spillere ved navn.

Rusland tabte for nyligt hele 0-5 til Serbien og glippede dermed oprykning i Nations League i denne omgang.

Landstræner Stanislav Cherchesov har siden modtaget heftig kritik, blandt andet for at skifte ud på for mange positioner til kampen.

Tirsdag aften gik han så på tv og forklarede sine beslutninger i kampen, og det blev en ganske dramatisk omgang.

Cherchesov forklarede blandt andet, hvorfor han valgte at stille med Sochi-angriberen Anton Zabolotny frem for CSKA Moskvas Fedor Chalov.

- Zabolotny giver holdet flere fordele. Jeg vil hellere have den 'talentløse' Zabolotny end den 'gyldne' Chalov. De unge spillere burde have vist deres værd for mig, sagde Cherchesov ifølge Sport-Express.

- Jeg var selv chokeret over resultatet mod Serbien, men nogle gange er et 0-5-nederlag bedre end et 0-1-nederlag. Så får man større afklaring, og man finder ud af, hvem der lever op til forventninger, og hvem der ikke gør.

CSKA Moskva har onsdag udsendt en meddelelse, hvori klubben tager afstand til landstrænerens udtalelser.

- Ledelsen i CSKA var overrasket over gårsdagens udtalelser fra landstræner Cherchesov, som blev vist på landsdækkende tv, skriver klubben.

- I sport har det altid været kotyme, at en professionel træner tager ansvar eller skylden for et nederlag. Mr. Cherchesov bliver ikke bare personlig, men føler sig også berettiget til at angribe mennesker.

- Det er ikke første gang, det er sket mod vores klub. Mange anser ham som en fysisk instruktør, ikke en træner. Man kan erklære sig enig eller uenig i dette, men vi kunne aldrig finde på at sige dette i medierne eller på tv.

- Det virker som om, at Cherchesov stadig kigger på fodboldbanen inde fra målet, skriver CSKA.

57-årige Cherchesov har været russisk landstræner siden sommeren 2016.


Af Sara Margren
Mandag 25. januar
Søndag 24. januar