Luk

CV om Ståle: Det bliver en interessant tvekamp

| Superligaen | 47 kommentarer
Highlights: Brøndby avancerede trods 0-2-nederlag og sløjt spil i Finland
Ankersen om hærværk mod Jens Stages lejlighed: 'Forfærdeligt at det kan ske i Danmark - det er pinligt'
Mange interessante udmeldinger - se hele interviewet med Jan Bech Andersen om 'det nye Brøndby'
Brøndby-formand om Ebbe Sands farvel: 'Det er dybt beklageligt'
Jan Bech uddyber: 'Her er vores "nye" strategi'
CV om Ståle: Det bliver en interessant tvekamp
Foto: Getty Images

Infoboks

TNS - FC København
Champions League Kvalifikation (23/07)
NordicBet 6,95 5,05 1,36
Oddset 7,35 5,20 1,37

Det bliver en interessant tvekamp, når Brøndbys nye fodbolddirektør Carsten V. Jensen i de kommende år vil blive sammenlignet med sin gamle kollega Ståle Solbakken fra FC København.

Carsten V. Jensen er en af de mest afgørende folk i FC Københavns historie. Fra 2006 til 2014 stod han i spidsen for den sportslige ledelse og lavede store handler, som gav københavnerne mesterskaber på stribe.

Det skete på bekostning af ærkerivalen Brøndby, som i CV's tid som sportslig leder aldrig vandt et dansk mesterskab.

Derfor er det ganske bemærkelsesværdigt, at den 56-årige fodboldleder nu har sat sig i stolen som øverste sportslige chef i netop Brøndby.

- Jeg kan sagtens se dilemmaet, erkendte Carsten V. Jensen, da han onsdag blev præsenteret i Brøndby.

Han slår dog fast, at FCK-fortiden ikke kommer til at spille en rolle på den københavnske vestegn.

- Jeg ser mig selv som en fodboldmand, som har en historie. Den indeholder Brøndby, FCK og FCN og i øvrigt en del andre klubber, jeg har spillet i.

- Men jeg ser mig først og fremmest som fodboldmand, og den her udfordring findes ikke større i Skandinavien. I mit professionelle liv er det en mulighed, jeg ikke kan sige nej til.

- Jeg vil gøre alt for, at Brøndby etablerer sig permanent i toppen af dansk fodbold med et langtidsholdbart projekt. Det er mit job, og jeg håber, der på et tidspunkt kommer et udbytte af det, og at det kan accepteres af fansene, siger Carsten V. Jensen.

Det var i Carsten V. Jensens regeringsperiode i FCK, at Ståle Solbakken i første omgang var træner, og de to arbejdede side om side i flere år.

Nu er Ståle Solbakken manager – altså både sportschef og træner – i FCK, og de to herrers arbejde vil unægtelig blive sammenlignet i de kommende år.

- Det kan jeg sagtens forstå, og jeg har det fint med det, siger Carsten V. Jensen.

- Vores historie går langt tilbage, og vi har haft en respektfuld dialog og kontakt til hinanden, men det kan da godt være, der ikke kommer så mange telefonsamtaler med lykønskninger og den slags.

- Men mon ikke det bliver en interessant tvekamp, siger Carsten V. Jensen med et smil.

Den nye fodbolddirektør i Brøndby fortæller desuden, at han ikke vil sammenligne det job, han havde i FCK med det, han nu har i Brøndby – og så erkender han, at han nok ikke kommer til at sælge så mange spillere til FCK, som han har gjort i sin tid i FC Nordsjælland.

Stream Brøndby IF – AC Horsens på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

47 kommentarer

MadsLeb 10:34          
Der bliver vel næppe nogle tvekamp.

Økonomi mv. taget i betragtning, så er det vel næppe de samme spillere at hhv. FCK og Brøndby prøver at hente, og endvidere er sammenligningsgrundlaget også ret tyndt da Ståle og CV har vidt forskellige forudsætninger og succeskriterier.
GhettoCrazyLeg 10:36          
Enig. Det virker lidt for søgt.
Bløde babser 10:42          
MadsLeb

Syntes faktisk CV siger det ret OK i dette og andre interviews.
Han vil ikke sammenligne dette job med sit FCK job. Det jo en måde at afvige på entent at skulle sige til sine nye klub og deres fans at FCK rollen var tungere, eller skulle lyve overfor sig selv og alle andre på en måde hvor ingen alligevel ville falde for den.
At han afviger den er helt OK.

Han siger så også et sted at BIF ikke kan konkurere med FCK over en bred kam om spillere, men på enkeltspillere de virkelig vil have, skal de kunne det.
Det bliver i sig selv svært nok. Det skal vel i så fald være hvis FCK ikke vil spilleren rigtigt.
For med mindre en spiller har andre preferencer for BIF (Stået på Faxe siden de var små) er der vel ikke ret mange der vil vælge BIF over FCK hvis de bliver tilbudt identiske lønforhold.

Du har selvfølgelig helt ret i at der ikke er noget der tyder på at CV vil havne i en tvekamp med FCK hvor de sportsligt matcher hinanden ret ofte. Men der skal da nok komme en del sager og enkeltstående kampe hvor de står overfor hinanden i hver deres lejr.
Med deres historie i tankerne er det jo en meget sjov kulør på det hele.
MadsLeb 10:50          
@Bløde Babser

Forstår hvad du skriver - men som du selv påpeger, så kræver det jo enten at en spiller er Brøndby-fan eller at FCK ikke vil spilleren 100% for at BIF skulle løbe med ham. Objektivt set så tror jeg at der er rent økonomisk er for stor forskel til at BIF kommer til at kunne udfordre os. Det synes jeg i hvert fald at det her transfervindue har understreget, hvor FCK ikke har været blege for at smide mange penge på bordet for spillere man gerne vil have - 27 mio for Victor Nelsson tænker jeg alligevel er for stor en mundfuld for BIF.

Så en decideret tvekamp tror jeg ikke at vi kommer ud i lige foreløbigt. Der skal BIF have styr på organisationen og præstere kontinuerligt på et højt niveau før det bliver aktuelt.
Harlem 10:51          
Nok snak nu skal der arbejdes.
bruger 172415 10:52          
Jeg glæder mig til han stopper i FCK
wendelbo 10:56          
til hvem stopper i fck
Mandag 22. juli
Søndag 21. juli