Luk

Dag og nat: Klubløs Høegh havde Serie A-bud

| Æresdivisionen | 3 kommentarer

Infoboks

FC Emmen - Heerenveen
KNVB Cup (20/01)
Oddset 3,65 3,95 1,80
bet365 4,20 4,00 1,72

Daniel Høegh havde sidste sommer tilbud fra Serie A. Skiftet blev ikke til noget, og nu står han uden kontrakt efter en sæson med fire kampe i ryggen.

29-årige Daniel Høegh er i øjeblikket i Æresdivisionsklubben Heerenveen, hvor han holder sig i gang, selv om hans kontrakt med klubben er udløbet.

Høegh har været hos Heerenveen i de sidste tre sæsoner, hvor han hurtigt blev en betydningsfuld del af holdet, inden han i sin sidste sæson kun spillede seks gange som indskifter for førsteholdet.

Den afsked er den 29-årige Heerenveen-stopper ærgerlig over, for sidste sommer så tilværelsen helt anderledes ud, fortæller Høegh, der havde tilbud fra Serie A-klubber og andre større ligaer.

- Min sidste sæson i Heerenveen har besværliggjort det at skulle finde en ny klub lidt. I sidste transfervindue sidste sommer havde jeg tilbud fra Serie A og andre større ligaer, så min situation er pludseligt blevet vendt fuldstændigt på hovedet, siger han uden at ville sætte navn på klubberne.

- Det er et godt billede på fodboldverdenen, for det er så meget øjeblikket, der bliver kigget i. Jeg er ikke blevet en dårligere fodboldspiller i det sidste år, men faktum er, at jeg ikke har spillet meget, og det er det, som klubberne kigger på.

- Det gør det lidt sværere, men sådan er det, siger Daniel Høegh.

Heerenveen skulle tjene penge

Årsagen til, at det ikke blev til et skifte sidste sommer skal findes i, at Høegh var en mulig kilde til indtjening i Æresdivisionsklubben, der netop havde gjort Høegh til anfører.

- Der kom andre ting indover. Der skulle tjenes penge fra Heerenveen, og det handlede jo ikke kun, om jeg havde lyst til at smutte eller ej. 

- Jeg var også lige blevet anfører, så klubben ville gerne have, at jeg blev, og det var det, der skete i sidste ende. Lige efter blev jeg skadet, og så faldt det hele til jorden. Det er jo som nat og dag, men det er sådan, det foregår.

Høegh er dog glad for, at han fortsat kan holde sig i gang i klubben.

- Jeg er glad for at have et sted at holde mig i form. Det har været min største bekymring i forhold til at finde en ny klub. Jeg føler mig fit og good to go, men det er jo også mærkeligt at være hos et hold, som er i gang med at forberede sig til sin sæson.

Daniel Høegh missede de første fire kampe af sæsonen på grund af en ankelskade, og siden var han altså oftest forvist til bænken.

- Mega ærgerlig afslutning

Den odenseanske midterforsvarer er ked af, hvordan opholdet i Heerenveen blev afsluttet. Der er dog også flere positive ting, og særligt tænker han tilbage på første sæson, hvor han spillede samtlige minutter for holdet.

- Min Heerenveen-tid er lidt todelt. De første to år spillede jeg vel næsten alt. I den første sæson spillede jeg samtlige minutter i hele sæsonen, og det var jeg den første i klubbens historie til at gøre, så på den måde fik jeg lynhurtigt bygget en form for status op i klubben, evaluerer Høegh og fortsætter:

- Jeg blev viceanfører i sæsonen efter, og så sluttede jeg af med at blive skadet i den sidste kamp inden sidste sæson. Det holdt mig ude af starten i turneringen og der spillede en anden, som scorede to gange fra midterlinjen.

- Vi holdt også buret rent og gjorde det godt, så det gav mening for Heerenveens vedkommende at spille med dem, der også skulle blive der efter sæsonen.

- Det endte med, at jeg stort set ikke spillede fra start en eneste gang i sæsonen, samtidig med at jeg var anfører, så det var en meget, meget speciel sæson.

- Det var noget helt andet end de første to sæsoner, og det var en mega ærgerlig afslutning at få, for jeg var glad for at være i Heerenveen. Jeg stod lidt med en 'øv'-fornemmelse, men sådan er det også i fodbold nogle gange.

- Sidste sæson var noget lort, men de to første var super gode og i særdeleshed den første sæson. Det er det, jeg allermest tænker tilbage på.

Høegh står nu uden kontrakt og arbejder på at finde sig en ny klub. Tidligere på ugen fortalte han, at han ikke har været i kontakt med OB om en mulig tilbagevenden, ligesom han lørdag forklarede, at han har afvist hollandske bejlere.

Han vil helst videre fra Holland og håber på, at han kan få et nyt udlandsophold, inden han skal hjem til Danmark.


Af Jonas Dalgård
Mandag 18. januar