Luk

Dal Hende ser fremgang: Men vi er ikke FCN

| 3F Superliga | 3 kommentarer

Infoboks

AGF - SønderjyskE 1-0
Superligaen Grundspil
35' 1-0 Jon Thorsteinsson

Venstrebacken Marc Dal Hende ser fremgang i SønderjyskE's spillestil, men forlanger stadig stenhårdt arbejde, for holdet er ikke FC Nordsjælland.

SønderjyskE tabte mandag aften med 0-1 til AGF på udebane i 3F Superligaen.

Det efterlader sønderjyderne på 11. pladsen, der vil betyde nedrykning ved sæsonens afslutning. 

Omvendt er der blot fem point op til en plads i top seks i den uhyre tætte bundstrid, og det giver muligheder, når Marc Dal Hende og co. for alvor får styr på spilsystemet under den nye cheftræner Michael Boris.

- Det er altid en tæt Superliga, det er ikke anderledes end de andre år. Man skal hele tiden have point for at være med, men hvis du sætter noget sammen, så rykker det virkelig. Jeg synes, den måde vores spil ser ud på lige nu, så er der gode tegn.

- Det er klart, at vi ikke kan blive ved med at gemme os bag det, og nu har vi haft nogle måneder til at få implementeret spillesystemet. Jeg synes, vi er et godt sted, men nu skal der nogle point på tavlen, og det ved vi også godt. 

Sønderjyderne vil i denne sæson gerne spille med et yngre og mere boldbesiddende hold, men det gør dem ikke til FC Nordsjælland.

Hårdt arbejde skal fortsat være en vigtig del af dna'et i Haderslev.

- I seneste sæson stod vi meget lavt og sparkede mange lange bolde. I år vil vi gerne presse højere og spille meget mere, så på den måde er det en markant ændring af spillestilen, vi har lavet. Det synes jeg er markant bedre.

- Klubben vil gerne ændre filosofien, så truppen bliver yngre og der forhåbentligt kan laves nogle salg. Det er alt andet lige nemmere at sælge spillere, hvis de kan noget på kuglen, i stedet for vi bare hamrer den op. Så jeg synes egentlig, klubben er inde i en god proces, hvor vi rykker os.

- Vi skal også være bevidste om, at vi ikke er Nordsjælland. Det er ikke en dans på roser. Der skal hårdt arbejde til, og den dna skal vi stadig have, og det synes jeg stadig, vi har, fortæller Marc Dal Hende. 

Var bedst i første halvleg - ikke ufortjent at AGF vandt

SønderjyskE indledte ellers fint mod AGF, men uden at få valuta for en god første halvleg, analyserer Dal Hende.

- Jeg synes, vi var det bedste hold i første halvleg, og der havde vi i hvert fald flest chancer. De var mere kyniske end os, og målet var for nemt for dem. Vi formåede ikke rigtigt at score på vores egne chancer. 

- Anden halvleg blev for rodet. Der var de gode til at få ødelagt spillet, trukket tiden og ødelagt det hele lidt, og det led vi lidt under. 

Han var selv impliceret i AGF's scoring, da han blev overløbet af Mustapha Bundu, der lagde den på tværs til målscorer Jon Thorsteinsson.

- Sejrene er det, der tæller lige nu, og det handler om at komme på tavlen. Jeg synes, vi viste mange gode takter og kom til gode chancer, og det var et for billigt mål, de fik, for det må simpelthen ikke ske på det her niveau.

- Det er lidt den samme snak, for lige nu har vi ikke marginalerne, og de formåede at straffe os på de få fejl, vi lavede. Jeg synes ikke, man kan sige, at det var ufortjent, men jeg synes godt, vi kunne have fået noget med. 

Ved scoringen var Marc Dal Hende allerede noteret i dommerens sorte bog, men han afviser, at det var grunden til, at han ikke fangede Bundu.

- Jeg blev lidt overrasket over, at den kom og den sjuttede hurtigt hen over banen. Der er ingen tvivl om, at det var for tidligt et gult kort, jeg fik, men der er ingen tvivl om, selvom jeg ikke havde haft gult kort, så havde jeg ikke nået at fange ham, Han timede den godt, og jeg var på bagkant.

- Så jeg tror lige i den situation, så havde det gule kort ikke gjort en forskel, men det er klart, at man ikke har lyst til at rende rundt med et gult kort tidligt, når der stod en hurtig fløj herude. 

SønderjyskE gæster AaB på søndag inden landskampspausen.


Af Andreas Roesen
Søndag 17. oktober
Lørdag 16. oktober
Tidligere divisionsspiller er glohed i Serie 4
07:30
AC Milan - Casa dei Rossoneri
07:13
Selvmål fuldendte forrygende Milan-comeback
07:12
Maxsø: Mensah og jeg har snakket med holdet
07:00
Frustreret Pogba: Noget skal ændres
06:54
Superligaen byder på fire fede opgør
06:41
Tidligere FCK-spiller udelukker ikke DK-retur
06:30
Polen vil straffe England for racismeanklager
06:28
Frustreret Pogba: Noget skal ændres
06:20
Superligaen byder på fire fede opgør
06:00
Skråsikker Klopp: Salah er verdens bedste
05:31
Laporta: Pedri er mere værd end 7,5 mia. kr.
05:24
Storspillende Mendy holdt Brentford fra point
03:35
SS Lazio - La prima squadra della capitale
03:10
Tuchel: Føltes som om, vi var en mand mindre
03:00
Frank ser topniveau: Lidt ligesom Busquets
02:28
Inter-chef med kritik: Ville ikke sparke den ud
02:20
Inter-chef med kritik: Ville ikke sparke den ud
01:53
Uniteds rekord brudt i vild Leicester-sejr
01:34
Wahid Faghir fik debut i deler mod Gladbach
01:33
Uniteds rekord brudt i vild Leicester-sejr
01:29
LIVERPOOL F.C.
01:24
Uniteds rekord brudt i vild Leicester-sejr
01:22
Skråsikker Klopp: Salah er verdens bedste
01:16
Målmandsdrop gav Frem sejren i comeback
01:15