Luk

Dams: Passer bedre hos DK end Sampdoria

| International | 3 kommentarer

Infoboks

Sampdoria - Lazio
Serie A (05/12)
Oddset 3,45 3,85 2,00
bet365 3,60 3,60 2,00

Mikkel Damsgaard mener godt, at man kan sige, at han passer bedre ind på landsholdet, end han gør i sin italienske klub Sampdoria. 

De seneste to somre har været rimeligt vilde, hvis man hedder Mikkel Damsgaard.

I 2020 fik han et stort skifte til Serie A-klubben Sampdoria, mens han i 2021 fik sit store internationale gennembrud ved EM-slutrunden. 

2021/2022-sæsonen er startet svært i Sampdoria, der blot har samlet seks point i syv kampe, mens den 21-årige dansker stadig har scoringer og oplæg til mål til gode. 

- Vi har haft et lidt hårdt program i klubben, hvor vi har mødt mange af de gode hold og derfor haft det lidt svært. Jeg er egentlig glad nok for min spilletid, jeg mangler bare lidt toppræstationer, mål, assist og energi i mit spil. Jeg er glad for spilletiden og føler, jeg lærer en masse, forklarer Mikkel Damsgaard.

Han mærker, at han har fået bedre fodfæste i landet efter sæson et er vel overstået. 

- Ja, det er jo mere genkendeligt nu. Jeg skal stadig lave større præstationer og få lidt mere energi, så jeg kan gøre lidt af det samme, som jeg gør på landsholdet med assister og mål. Det er trods alt på klubniveau, jeg spiller mest, så det er vigtigt også at præstere der. 

Den unge kreatør føler også, at det seneste år i udlandet har været godt for hans udvikling.

- Jeg har lært en hel masse. Det er en kæmpe omvæltning fra trygge Danmark, så man skal lige vænne sig til det. Det første år var jeg rigtigt meget alene, og man skal selv have styr på en helt masse ting.

- Udlandet er bare noget helt andet, og det er lidt svært at forklare. Man skal vænne sig til spillestil og menneskerne, der kan være noget helt andet end i Danmark, men jeg føler også, jeg har lært en masse af det. Det bliver jeg ved med at gøre. 

En af udfordringerne er også de forskellige spillestile, som Sampdoria og landsholdet praktiserer. 

- Det er bare to forskellige spillestile. Nogle gange rammer man den på landsholdet og ikke så meget i klubben – andre gange er det omvendt. Det er lidt op- og nedture, man har nogle gange, men som sagt har jeg stadig spillet og lært meget, så jeg føler, det har været en god start. 

Lige nu er følelsen dog, at han passer bedre ind i landsholdstrøjen, hvor der kommer flere mål og assister fra hans fod, end tilfældet er i det italienske.  Blandt andet også fordi Danmark oftere har favoritrollen.

- Det kan man sige. På landsholdet er vi et tophold, der skal køre på, og vi har bolden meget, så på den måde passer det måske mig bedre. På klubplan har vi måske ikke bolden så meget, når vi møder storholdene som Juventus og Napoli, så der kommer vi til at løbe mere efter bolden. Så på den måde kan man godt sige, at landsholdet passer mig bedre.

Vild præsident med store salgsdrømme

I Sampdoria har præsident Massimo Ferrer flere gange lydt som en mand med dollar-tegn i øjnene ovenpå Damsgaards flotte slutrunde i sommer. 

Han har både talt om priser på over 200 millioner kroner og foreslået Roma at købe det danske stjernefrø. Det tager hovedpersonen dog med et grin.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige til det. Det er meget sjovt, og han må jo sige, hvad han har lyst til.

- Jeg har ikke talt så meget med ham, for han snakker ikke så godt engelsk, og jeg snakker ikke helt godt nok italiensk endnu til at tale med ham, lyder det fra Damsgaard.

Han står i alt noteret for 45 kampe i Sampdoria-trøjen med to scoringer og fire oplæg til mål.


Af Andreas Roesen
Lørdag 4. december
Fredag 3. december