Luk

Damsgaard imponerer: Han er så intelligent

| 3F Superliga | 1 kommentar

Infoboks

AaB - FC Nordsjælland
Superligaen Grundspil (13/12)
bet365 2,10 3,75 3,10
NordicBet 2,14 3,95 3,05
Oddset 2,15 3,75 3,20
YouBet 2,15 4,05 3,10

Mikkel Damsgaard er en af de afgørende spillere i FC Nordsjælland, selvom han kun er 19 år gammel. Han har da også imponeret sin cheftræner, som godt ved, hvad der gør Damsgaard så god.

FC Nordsjælland har i de senere år spyttet det ene talent ud efter det andet, og det tyder ikke ligefrem på, at fabrikken er i forfald.

Når et talent bliver solgt, dukker et nyt op, og det vrimler med salgsobjekter i Farum-klubben.

En af dem, der stråler mest i øjeblikket, er 19-årige Mikkel Damsgaard, som på det seneste har leveret store præstationer.

Som en garvet kreatør fordeler han boldene og er så småt også begyndt selv at ramme netmaskerne – og han imponerer da også sin cheftræner.

- Han er så intelligent. Hans positionering, hans evne til at læse spillet og hans boldomgang gør ham rigtig, rigtig god, siger FCN-træner Flemming Pedersen til bold.dk.

Mikkel Damsgaards store blik for spillet bliver afgørende, hvis han skal videre ud og have succes i det store Europa, mener Flemming Pedersen.

- Hvis du skal spille på et højt niveau, så kræver det stor spilintelligens. På højere niveau end Superligaen er spillet mere kognitivt. Man skal simpelthen tænke hurtigere.

- I Superligaen kan man leve med at spille lidt mere tungt eller med lidt længere bolde – men det kan man simpelthen ikke internationalt. Der skal man handle hurtigt og se ting hurtigt.

- Morten Olsen sagde altid, at man skal være handlingshurtig. Kroppen skal følge med det, hjernen vil. Det kan Mikkel på det tekniske parameter, men det er ikke altid, han kan fysisk, siger Flemming Pedersen.

Mikkel Damsgaard er som sagt 19 år gammel, men når man ser på ham, kunne han såmænd sagtens gå for at være et år eller to yngre.

Højden passer fint til den position, han spiller, men der er ikke mange kilo på kroppen, og det skal til, hvis Damsgaard skal løfte sig til højere niveauer – det bliver dog intet problem, vurderer Flemming Pedersen.

- Vi venter på hans fysiske udvikling. Der skal lægges på, så han også kan blive en international spiller og ikke bare en Superliga-spiller.

- Det sker, i takt med at han vokser, og derfor stiger hans pris også automatisk, siger Flemming Pedersen.

I sidste uge kunne man hos B.T. læse, at FCN anser Damsgaard som et af de næste helt store salg – og cheftræneren er helt afklaret med den del af den verden, han begår sig i.

- Det er en præmis, og det er naturligt. Om det bliver det næste store salg, ved jeg ikke. Der er andre, der presser sig på også.

- Men mit råd til spillerne er, at de skal holde snuden i sporet og arbejde og træne med fokus på at udvikle sig selv, som de allerede gør nu. Så vil de der ting opstå automatisk. Der vil komme flere og flere muligheder, og så handler det om at vælge rigtigt.

Tror du, han er væk allerede til vinter?

- Jeg har slet ikke tænkt på det. Men jeg ved, at i fodbold kan alt ske. Der er intet, der kan overraske mig i den her verden, siger Flemming Pedersen.

Køb billetter til FC Nordsjællands kommende hjemmekampe her!


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Fredag 13. december
Torsdag 12. december