Luk

Danmark er pisket til sejr: Vi skal smadre dem

| EM | 35 kommentarer

Infoboks

Danmark har brug for en sejr mod Rusland, hvis de vil gå videre fra gruppen, og den skal de nok få, hvis de rammer samme niveau som i Belgien-kampen, fortæller Joakim Mæhle.

Mandag aften venter der det danske landshold et utrolig vigtigt opgør, når de i den sidste gruppekamp møder Rusland i kampen om at gå videre i EM-turneringen.

Danmark er pisket til sejr, hvis de vil bevare drømmen om et muligt EM-trofæ, og derfor er det en lille finale, som mandag bliver spillet i Parken. Det kan dog blive danskernes fordel, at der er så meget på spil, når bolden ruller over græstæppet.

Det fortæller Christian Nørgaard på lørdagens pressemøde 

- Som hold ved vi, at det er en finale. Vi skal vinde den, og hvis vi ikke vinder den, er turneringen slut. Jeg tror ikke, at der er nogen i den her trup, som har lyst til, at turneringen skal slutte nu. Vi føler, at den først lige er startet.

- Det er jo en knald eller fald-kamp på en eller anden måde. Jeg tror, at der ligger noget godt i, at vi skal vinde den her kamp. Det vil sige, at vi bare skal frem over stepperne, og Rusland kan måske nøjes med et point. 

- Det er dog ikke altid det fedeste, at man skal gå ud og forsvare, inden kampen er startet, hvor vi derimod kan gå til angreb, fordi vi ved, at hvis vi ikke vinder, er vi ikke videre, udtaler Christian Nørgaard.

- Vi skal smadre dem

Christian Nørgaard tror på, at Danmark kan trække det længste strå mod Rusland, og det er en holdning, som han deler med Joakim Mæhle.

Den danske venstreback forventer nemlig, at landsholdet kan gå ud og præstere, som de gjorde i opgøret mod Belgien, og det vil i sidste ende med garanti betyde tre point og en vigtig sejr mod Rusland. 

Selvtilliden er derfor høj i den danske trup, og et muligt farvel til EM-slutrunden har dermed på ingen måde været i spillernes tanker de seneste par dage. 

- Det har der ikke været i nogens hoveder. Vi skal bare ud og give den gas i den kamp, som vi gjorde i den seneste. Vi skal starte med lige så meget mod og selvtillid, og så skal vi gøre alt for at smadre russerne.

- Jeg kender ikke så meget til dem. Jeg har en enkelt holdkammerat, som spiller på holdet. (Aleksey, red.) Miranchuk, som også scorede mod Finland. Han er en god spiller, og så har de selvfølgelig nogle rutinerede navne, men de tabte også stort til Belgien. 

- Det er et hold, som vi på papiret skal slå. Vi har kvaliteterne til at slå dem, hvis vi bare spiller nær så godt, som vi gjorde mod Belgien, fortæller Joakim Mæhle.


Af Raymund Nelausen
Søndag 25. juli