Luk

Danmarks målmænd har is-klub: Lidt ulovligt

| EM | 10 kommentarer

Infoboks

Rusland - Danmark
EM Gruppe B (21/06)
YouBet 3,95 3,30 2,15
bet365 4,50 3,75 1,72

De danske landsholdsmålmænd har en klub med målmændstræner Lars Høgh, hvor de aftenen inden kamp sniger sig ud og får en is. Under EM bliver de dog på hotellet og får isen på grund af corona. 

Der har ofte hersket en fordom om, at målmænd i fodbold er noget for sig. De har deres egen fagforening, har det tidligere lydt med drillende stemme fra diverse markspillere. 

Det er der måske også noget om. I hvert fald har de tre danske landsholdsmålmand, Kasper Schmeichel, Jonas Lössl og Frederik Rønnow, en is-klub med målmandstræner Lars Høgh. 

Den forklarede Lars Høgh om på torsdagens presseseance i landsholdslejren, hvor det var ham og de tre keepere, der var til rådighed for pressen. 

- Den behøves ikke være så hemmeligt længere. Det var under Morten Olsen, at vi lavede den, hvor vi stak af dagen før kamp og fandt et sted, uanset om vi var i Ungarn eller hvor vi var henne. Vi skulle ud at have en is dagen før kamp, og det var lidt ulovligt faktisk.

- Når jeg tænker tilbage på det, så var det også helt abstrakt at gøre. Vi står ved den samme isbod og bestiller den samme is. Vi kunne have haft tre målmænd med maveonde dagen efter, så det var fuldstændigt forkert, men det kan jo være lige meget nu. 

- Det gjorde vi, og det gør vi også herhjemme. Vi har fastholdt det. Ligegyldigt hvor vi er, så skal vi ud at have den is aftenen før. Nu tænker vi os lidt mere om, i forhold til hvor vi køber den, forklarer Lars Høgh. 

I år bliver kvartetten dog på hotellet, men det er ikke af frygt for at blive opdaget af landstræner Kasper Hjulmand, men grundet de stramme coronarestriktioner, som landsholdet lever efter. 

Det betyder dog ikke, at is-klubben ikke kommer i spil forud for sommerens EM-kampe.

- Fredag aften bliver på hotellet, for vi skal ikke ud. Hotellet ved det godt, så de kommer rullende med den helt store vogn med skumfiduser, de sætter ild til og det hele til. Det er meget skægt, fortsætter Lars Høgh. 

Den klub nyder Jonas Lössls søde tand særligt godt af.

- Hvis jeg nu siger, at den største is bliver valgt af… Ej, det kan jeg ikke sige højt, fortæller FCM-keeperen og peger på sig selv med et stort grin. 

Lars Høgh har startet et band

Is-klubben har også en særlig regel for, hvem der betaler for de iskolde fristelser, når de er på togt, forklarer Lars Høgh. 

- Det er altid den, der bor tættest på, der skal give. Hvis vi er i Skotland, så er vi inde at tjekke, hvem der bor tættest på. Det er meget skægt, og det hygger vi os med. Så får vi snakket sammen de tre målmænd og jeg. 

- Samtalerne kan nogle gange vare tre timer, hvor vi snakker om alt muligt andet som politik. Andre gange tager det en time, hvor vi spiser vores is og går videre. Det er et fast ritual hver gang.

Den lille tradition er med til at styrke båndet i målmandsgruppen, og så har det også åbnet for en helt ny musikgruppe

- Der blev lavet den her tradition for efterhånden et par år siden, og der har været et par målmænd igennem efterhånden. Det kan noget specielt. Det skal vi bare gøre hver gang. Det er en god måde at samle hinanden på. Så går vi enten en tur, som vi gjorde før corona, fortæller Jonas Lössl og uddyber:

- Nu sidder vi så omkring et bord og smider et par gode historier afsted. Det er fedt at have, især når man er i sådan en turnering, hvor man lige kan trække sig lidt tilbage og bare være os målmænd. Så kan vi sidde og pege lidt fingre af nogle af de der rødder derude, der ikke kan finde ud af det, siger han med henvisning til markspillerne. 

- Det giver også endnu mere. Der er ikke kun en is-gruppe nu. Der er også en musik-gruppe. Rønnow, Lars og Kasper sidder nede på værelset og jammer på nogle instrumenter. 

Det kan vel kun lyde forfærdeligt?

- Det tænker jeg også. Jeg er ikke inviteret, siger Lössl med et smil.

Lørdag klokken 18 spiller Danmark deres første kamp ved EM, når Finland er gæster i Parken.


Af Andreas Roesen
Torsdag 17. juni