Luk

Danmarks VM-vej findes 7. december

| Danmark | 12 kommentarer

Infoboks

FIFA bekræfter torsdag, at der trækkes lod til den europæiske VM-kvalifikation den 7. december. Her er Danmark uhyre tæt på at være førsteseedet.

Danmarks vej til VM i Qatar i vinteren 2022 findes den 7. december.

Det bekræfter FIFA torsdag i en pressemeddelelse, hvor datoen for den europæiske kvalifikation altså er offentliggjort.

VM-kvalifikationen skal finde de 13 europæiske deltagere til VM, og i øjeblikket ser det med danske briller meget lovende ud.

Der trækkes nemlig lod om ti grupper med ti førsteseedede nationer, og efter torsdagens offentliggørelse af verdensranglisten fremgår det, at Danmark lige nu er nummer otte i UEFA's top 10, som alle får en topseedning.

Kun landskampene mod Sverige, Island og Belgien i november kan have indflydelse på den rangorden, og her kan du læse mere om chancerne for dansk topseedning.

De ti højst rangerede nationer bliver som bekendt førsteseedet, fra 11 til 20 bliver andenseedet og så fremdeles, indtil alle 55 nationer er inddelt i grupper. Fem grupper får fem deltagere i stedet for seks.

VM-kvalifikationen spilles i et komprimeret format fra marts til november i 2021.

De ti gruppevindere i kvalifikationen tager en direkte VM-billet, mens de ti andenpladser går ind i et playoff om tre pladser, hvor man får selskab af de to bedste gruppevindere fra Nations League, som ikke kvalificerer sig direkte til VM eller er blandt de ti andenpladser.

De 12 hold i playoff inddeles i tre 'turneringer' om de tre VM-billetter, og opgørene afgøres over en kamp. Playoff spilles i marts 2022.


Af Jonas Dalgård

12 kommentarer

Indspark med bolden 18:46          
Ja, utroligt at 1 straffesparksmål og 1 selvmål i 8 halvlege
+ de 2 halvlege hvor vi så selv scorer mål i åbent spil
(mod relativt dårlige nationer -udenfor Top 40-)
er nok til at ligge så godt (måske en lille tak til Åges forarbejde?)
-vi er ikke uheldige, for at sige det mildt,
det er godt vi er gode til at holde nullet

(Men ok Nulmand -0 mål i åbent spil i 8 ud af 10 halvlege- fik også et landshold afleveret på toppen)
bruger 171186 20:11          
Jeg er helt enig Indspark, det er så fedt hvis vi kommer i første seedningslag. Dejligt at se at du også er kommet ombord på det positive syn på vores landshold. På med klaphatten og tillykke til vores landshold.
Lifetec 20:55          
Enig med Indspark. Vi har fortsat heldet med os, og Hjulmand er ved at få bedre styr på spillet, når vi har boldbesiddelse. Derudover giver forsvaret ikke så mange chancer væk længere - selv ikke mod de bedste hold. Så ja det ser fornuftigt ud :-)
b2boyz 21:12          
@Indspark med bolden er det dig Aksel Sandemose..?
Slap da af for et mega negativt indlæg. På med ja-hatten, Aksel!
Indspark med bolden 21:36          
Jeps på med klaphatten

5 kampe af 10 halvlege, heraf 8 halvlege hvor vi ikke kan score mål i åbent spil,
det er jo helt fantastisk :-)

stort tillykke, fortsæt endelig med det, det er lige det vi vil se,
Dejligt at læse at der er nogle, der vælger at tage klaphat på, der er jo ingen grund til ikke at gøre det, bare fordi, vi har svært ved at score mål og pt. kun kan slå de "store" nationer på straffespark, en sejr er en sejr, rart at læse den anerkendelse af resultaterne over spillet (enig med Lifetec) :-)
A. Jensen 21:46          
Jeg synes heller ikke det er imponerende. I seneste kamp scorede vi f.eks. nul mål i 89 ud af 90 minutter. Det er altså tæt på 100% !!
Indspark med bolden 22:02          
Hvorfor hænge sig i statestik?

Hvis det ikke havde været fordi vi var heldige (dygtige?) og fik et straffe havde vi slet ikke scoret, endnu engang, så hvorfor så negativ :-)
Onsdag 25. november