LeoVegas.dk bold.dk Bethard Casino24

Danni König vil være USL-grundspilsmester

| USL League One | 0 kommentarer
Danni König vil være USL-grundspilsmester
Foto: OKC Energy FC

Infoboks

Seattle Sounders FC - FC Cincinnati
Major League Soccer samlet tabel (03/03)
bet365 1,61 3,80 5,50
NordicBet 1,61 4,00 5,05

Se Premier League, Superliga og Europa League

Kom i gang nu på Eurosport Player 

Advertisement
FC Cincinnati buldrer af sted i USL og er sikre på playoff, men holdets danske angrebsprofil Danni König vægter i første omgang et grundspilsmesterskab højest.

Danni König og FC Cincinnati blev i maj godkendt og 'rykket op' i USA's stærkeste turnering, MLS, fra 2019-sæsonen - blandt andet på baggrund af klubbens tilskuersnit på mere end 25.000 - men også på banen har klubben fra Ohio vist stor styrke.

Cincinnati fører suverænt Eastern Conference og har også klart flest point af alle hold på tværs af de to rækker i USL.

- Vi har en virkelig stærk trup, hvor alle kender deres roller, og der er desuden rigtig god kemi i truppen, siger Cincinnatis danske angrebsprofil Danni König til bold.dk og tilføjer:

- Så hører det også med til historien, at vi selvfølgelig har haft det held, der skal til, hvis man skal have en succesbølge som vores og ligge nummer et med så stort et hul ned til resten.

Cincinnati sikrer sig hjemmebanefordel hele vejen i playoff, hvis de fastholder sin nuværende kurs og høster flest point af alle i grundspillet.

Som opvokset med den europæiske ligastruktur er Regular Season-titlen dog også en væsentlig prioritet for König.

- Jeg har det nærmest sådan, at det vigtigste er, at vi bliver regular season-champions. Det er også en stor titel herovre, og det vil være en stor, stor ære i mine øjne. Men det har nok noget at gøre med, hvad jeg er vant til fra Danmark og Europa, siger König og tilføjer:

- Vi er nok favoritter også til at gå hele vejen i playoff, og jeg synes også, vi har bevist, at vi er de stærkeste. Men i playoff bliver det jo afgjort over én kamp - 90 minutter, hvor det er liv eller død.

- Vi går selvfølgelig benhårdt efter at gå hele vejen, men det er bare lidt mærkeligt, at man efter en stor sæson pludselig kan ryge ud efter en uheldig aften, så jeg siger bare, at der også er meget stor ære ved at blive mester i regular season, og det er i første omgang vores helt store målsætning.

Frustrerende rotation
König er med 21 ligatræffere FC Cincinnatis mest scorende spiller gennem klubbens snart tre år lange historie, og han snitter også en scoring per meget respektable 137. minut på banen i denne sæson.

Alligevel har König kun været med fra start i 15 af 28 ligakampe i denne sæson, og senest har han oplevet end ikke at komme på banen.

- Vi har roteret en del på det seneste, og sådan er det. Træneren ved godt, at jeg vil spille hver gang, men han også gjort det klart lige fra sæsonstart, at han ville rotere meget i sæsonen, så han gør egentligt bare, hvad han sagde, at han ville.

- Men det er personligt lidt ærgerligt og frustrerende, at jeg ikke har spillet mere på det seneste, siger König, der indtil for halvanden måned siden legede med helt i toppen af USL's topscorerliste, men siden er sakket bagud.

26-årige Emery Welshman har trods beskedne tre sæsontræffer flere gange været foretrukket i front frem for König, der også har fået fornyet konkurrence af nyindkøbet Fanendo Adi, der indtil videre dog primært har været indhopper efter en periode med begrænset spilletid i Portland Timbers.

- Det er en lidt speciel situation for at være helt ærlig. Fanendo Adi er kommet hertil på en designated kontrakt på MLS-niveau, men træneren har også sagt til mig, at jeg stadig er nummer et. Vi må se, hvad der sker i de kommende uger, siger König om sin situation.

Cincinnati møder natten til mandag dansk tid bundproppen Toronto FC 2.

mikael@bold.dkSe Premier League, Superliga og Europa League Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement

Af Mikael Blond

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Lørdag 16. februar