Luk

Dansk assist i kæmpe færøsk EL-triumf

| Europa League | 8 kommentarer

Jesper Brinck stod for en assist, da færøske Klaksvik tævede georgiske Dinamo Tbilisi med hele 6-1 i Europa League-kvalifikationen. Granada vandt også og er klar til at møde Malmö.

Færøske Klaksvik havde torsdag georgiske Dinamo Tbilisi på besøg i Europa League-kvalifikationen, og opgøret havde dansk islæt.

Den tidligere Brabrand-spiller Jesper Brinck startede således i forsvaret for Klaksvik, der skulle få en forrygende torsdag aften på Færøerne.

Efter 22 minutter bragte Deni Pavlovic hjemmeholdet på 1-0 efter et hjørnespark, og det var også stillingen ved pausen efter en ganske flot indsats af færingene.

I anden halvleg tog Klaksvik så for alvor fat og endte med at køre Dinamo Tbilisi over.

Først gjorde Patrick Johannesen det til 2-0 efter en knap med oplæg fra Jesper Brinck, og to minutter senere øgede Pal Klettskard til 3-0.

Med 70 minutter spillet var det igen Klettskard, der scorede til 4-0, inden Dinamo Tbilisi fik pyntet takket være en scoring af Pernambuco.

Klettskard fik hattricket i hus med et kvarter igen, da han scorede til 5-1, og det blev såmænd også 6-1 kort før tid takket være indskiftede Jonn Johannesen.

En forrygende færøsk præstation sender dermed Brinck og Klaksvik videre til Europa League-playoff.

Granada er klar til Malmö
Granada vandt desuden 2-0 over georgiske Lokomotiv Tbilisi og er derfor klar til at møde Malmö i playoff-runden.

Efter en målløs første halvleg kom Granada på 1-0 kort inde i anden halvleg efter et skud fra Darwin Machis, inden Tbilisi blev reduceret til 10 mand efter en time.

I overtiden cementerede Jorge Molina sejren med sin scoring på 2-0 efter en ripost.


Af Sara Margren
Lørdag 31. oktober