Luk

Dansk bomber på Island: Vil gerne slutte i DK

| Urvalsdeild | 1 kommentar

Infoboks

Breidablik - FH Hafnarfjordur
Urvalsdeild (08/07)
bet365 1,65 3,80 4,33
Oddset 1,67 4,00 4,10
YouBet 1,67 4,10 4,30

Thomas Mikkelsen er glad for at være i islandske Breidablik, men han vil gerne slutte karrieren i Danmark, når tiden kommer.

30-årige Thomas Mikkelsen skiftede til islandsk fodbold i juli 2018, og siden er scoringerne kun gået en vej for jyden. 

Han har nemlig bombet mål ind på samlebånd for Bredablik i bedste islandske række, Urvalsdeild, og det har han ikke tænkt sig at stoppe med. 45 mål i 50 kampe er det blevet til på halvandet år. 

Den tidligere Vejle- og OB-spiller skrev i april 2019 under på en lang kontraktforlængelse med Breidablik til oktober 2022, og den har han tænkt sig at opfylde, da han stortrives i klubben. 

Når kontrakten ender, er Mikkelsen 32 år. Hvad der sker efter, må tiden vise. Han vil dog ikke afvise at slutte karrieren i Danmark. 

- Selvfølgelig kan jeg godt tænke mig at slutte af i Danmark, inden jeg stopper karrieren. Det udelukker jeg slet ikke. 

- Jeg har et par gode klubber i Danmark, som jeg gerne vil slutte ordentligt af i og godt kunne se mig selv spille i. Det tænker jeg dog slet ikke over. Det er ikke et must at slutte af i Danmark, siger Thomas Mikkelsen til bold.dk.

Danskeren har et ganske flot målsnit, men han er endnu ikke blevet topscorer i den islandske liga. Det er et af hans mål for den kommende sæson.

- Mit klare mål er at blive topscorer i ligaen. Jeg synes også, at jeg har et okay snit i forhold til at være den mest scorende i Bleidablik, så den går jeg efter. Nu har jeg lavet 45 mål i 50 kampe. Det er en meget god statistik. 

- Den vil jeg selvfølgelig også gerne forbedre meget mere. Jeg har små delmål, men første delmål er da at blive topscorer i ligaen. Vi har et rigtig godt hold i år og en dygtig træner. Vi fik ny træner i sidste sæson. Han er kommet med mange nye gode ting, siger angriberen. 

Mærker ikke interesse

På trods af de mange mål har han endnu ikke mærket interesse fra andre klubber.

- Jeg lægger ikke rigtig mærke til det. Nu har jeg jo været i gamet i mange år, og jeg lever bare i nuet og nyder at spille fodbold. Hvis der kommer noget konkret, så tager vi selvfølgelig det, men det har jeg ikke spekuleret på. 

- Lige nu skal jeg bare spille i Breidablik, og jeg har stadig en lang aftale endnu. Hvis det kommer, så kommer det, siger angriberen og fastslår, at han har som stort mål at vinde mesterskabet med Breidablik.

Thomas Mikkelsen har tidligere udtalt, at det er ganske velbetalt at spille fodbold på Island. Det er dog ikke det eneste, som betyder noget for angriberen. 

- Det passer ikke helt, at jeg kun er på Island for pengene. Jeg er her også, fordi vi som familie har det godt, så selvfølgelig skal hele pakken være der. 

I øjeblikket bliver der ikke spillet fodbold på Island grundet den verserende corona-krise. Spillerne træner i små grupper uden bold. 

- Vi træner fire og fire i grupper, og vi løber sammen. Vi kan ikke spille fodbold. Vi har løbet de seneste tre uger og skal gøre det resten af april også, hvor vi ikke kan træne sammen som hold. 

- Det er godt nok ikke særlig sjovt med kun løbetræning i øjeblikket. Det er den længste preseason, som jeg har haft, fordi vi skulle have startet den 22. april, men lige nu starter den først i slutningen af maj.

Thomas Mikkelsen har tidligere spillet i OB, FC Fredericia, Vejle BK og FC Sydvest. Han har også betrådt grønsværen i Sverige for IFK Göteborg og i Skotland for Dundee United og Ross County. 

Breidablik og Thomas Mikkelsen sluttede som nummer to i den seneste sæson, og her sluttede Mikkelsen som nummer to på topscorerlisten med 13 mål. 


Af Anders Jensen
Tirsdag 7. juli