Luk

Dansk joker jagter startplads i 2. Bundesligaen

| 2. Bundesliga | 0 kommentarer
Dansk joker jagter startplads i 2. Bundesligaen
Foto: Jahn Regensburg

Infoboks

Regensburg - Sandhausen
2. Bundesliga (19/10)
bet365 2,20 3,75 2,90
NordicBet 2,31 3,45 2,90
Oddset 2,30 3,45 2,85

Andreas Albers har bidraget med to vigtige scoringer for Jahn Regensburg i 2. Bundesligaen på blot 133 minutter, og næste mål er nu at erobre en startplads, fastslår angriberen.

Andreas Albers skiftede i sommer 1. division og Viborg ud med 2. Bundesligaen og Jahn Regensburg, og den 29-årige angriber har fået en lovende start på sin tyske tilværelse.

Albers har således bidraget med to vigtige scoringer, der gav 1-1 mod Hannover og senest 2-2 mod HSV.

Danskeren har ellers kun fået i alt 133 minutter på banen via syv indhop fra bænken og har endnu sin første startplads tilgode.

- Jeg har haft brug for lidt mere tilvænning, end jeg havde troet. Sprogmæssigt er jeg længere fremme og forstår det meste, men spillet er anderledes i Tyskland. Og spillestilen er oveni meget anderledes i Jahn Regensburg.

- Vi spiller meget direkte, og min hjerne skal lige finde ud af at sende de rigtige signaler ud i arme og ben. Det har jeg brugt meget tid og mange kræfter på – både på og uden for banen – men det har helt sikkert hjulpet, at jeg har fået spilletid i næsten alle kampe, siger Albers til bold.dk og erklærer sig overordnet tilfreds med de første måneder:

- Med en trup på 26 spillere bliver en del spillere sorteret fra til hver eneste kamp, så spilletid er ingen selvfølge. Det har været gavnligt og fint for mig at være med omkring holdet, men som jeg har snakket med cheftræneren om, så er næste skridt for mig at starte inde.

- Jeg føler, jeg har nogle kvaliteter, der matcher niveauet i 2. Bundesligaen, og det har jeg også fået vist med nogle fine indhop.

Pladsen som forreste angriber er langt fra billig til salg i Jahn Regenburg, selv om det nuværende førstevalg kun har scoret tre mål.

Konkurrerer med anføreren

Umiddelbart er det anføreren (33-årige Marco Grüttner, red.) jeg skal slå af. Han har scoret tre mål indtil videre – alle i den samme kamp - men han er som anfører også vigtig på andre områder.

- Men jeg føler, jeg byder mig til på bedste vis, og jeg håber, vi måske kan få lov at spille nogle kampe sammen, eller at jeg på anden måde får mere spilletid, siger Albers.

Også tidligere i karrieren har Albers vist sit værd som supersub på bænken. Han scorede i 2016/17-sæsonen fem mål for Silkeborg – heraf fire som indskifter – i sin indtil videre eneste sæson i Superligaen.

Samme mulighed som indskifter

Albers jagter og foretrækker startpladsen, men ser også værdi i at komme ind fra bænken.

- Jeg har forståelse for, at man kan være skuffet over at starte ude, men jeg har aldrig rigtigt forstået det med, at man tager det med på banen. Jeg har det sådan, at man som offensiv indskifter har lige så stor – hvis ikke større – mulighed for at ændre på kampens udfald.

- Som regel skal man enten være med til at presse på for en scoring eller forsøge at holde lidt mere fast i bolden, hvis man fører. 

- Men uanset hvad har man samme mulighed for at påvirke kampen, som hvis man starter inde. Man har lidt kortere tid at gøre det i, men til gengæld har man ofte lidt mere plads, fordi modstanderne er trætte.

- Når det er sagt, så er næste skridt for mig at starte inde, og jeg føler, jeg har fået vist, at jeg har det niveau, der skal til, siger Albers.

Albers og Jahn Regensburg gæster søndag Holstein Kiel.


Af Mikael Blond

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Onsdag 16. oktober
Tirsdag 15. oktober