Luk

Dansk kvartet kan få international VAR-tjans

| 3F Superliga | 5 kommentarer

Infoboks

Jakob Kehlet, Mads-Kristoffer Kristoffersen, Jørgen Daugbjerg Burchardt og Sandi Putros er blevet indstillet til at blive internationale VAR-dommere.

I 3F Superligaen har de prøvet kræfter med VAR i halvandet års tid, og til sommer kan fire danske dommere få muligheden for at være VAR-dommer udenlands.

Jakob Kehlet, Mads-Kristoffer Kristoffersen, Jørgen Daugbjerg Burchardt og Sandi Putros er nemlig indstillet til at blive internationale VAR-dommere.

Det fortæller dommerformand og VAR-instruktør Michael Johansen torsdag.

- Vi har indstillet fire dommere til at blive internationale VAR-dommere. Det er jo nyt for os, og egentlig kræver det, at man har arbejdet med VAR i to sæsoner, som vi ikke helt har endnu, men det vil vi så have til sommer, hvor man nok tidligst vil få kampe, siger Michael Johansen.

De fire dommere er nu indstillet, og det er nu bare at afvente processen i FIFA, hvor der træffes en beslutning inden årets udgang.

- Der er ingen garanti for, at vi får nogen som helst med. Nye nationer med VAR får sjældent dommere fuldt indstillet, men vi har valgt at indstille fire dommere alligevel.

- Vi håber selvfølgelig at få så mange dommer med internationalt som muligt, for det giver os utroligt meget erfaring at få vores dommere ud og virke som VAR i Champions League og landskampe, fordi det bidrager positivt tilbage til Superligaen i sidste ende, siger Michael Johansen.

VAR blev indført i Superligaen forud for sidste sæson.


Af Martin Schmidt

5 kommentarer

DanishBhoy 14:32          
Det er også på tide at Utd, City, Barca mm stifter bekendskab med Putros
KiksetIndspark 14:50          
Åh nej. De er jo elendigheden selv. Mon ikke FIFA også vælger at forbigå dem. Den danske dommerstand er godt nok ringe for tiden. Man savner jo af og til helt foritdens øgler i form af Knud Erik Fisker og Claus Bo Larsen.
Juniorx 14:59          
Det er fordi "fortidens øglers" fejl hurtigt gik i glemmebogen.

Dengang accepterde man at dommerarbejde handler om skøn, og at der ikke altid er en facitliste.

Tidligere var der også langt færre slowoptagelser og kameraer som betød at fejl ikke blev opdaget.
Brok over dommere har desværre altid eksisteret, det er desværre blevet helt normalt at svine en person til, hvilket egentlig kun betyder endnu færre og dermed ringere dommere fremover.
Fodbolden står om få år med kæmpe mangler på dommere.

Det mest skræmmende er når de svines til i situationer hvor de har ret.
Esbjerg - fan 15:18          
Dommere har jo altid lavet fejl.

Dem du nævner er jo fra en tid, hvor der næsten ikke engang var kameraer til alle suppe kampe eller maks 1 kamera, som ikke altid opfangede, når der blev scoret -:)
ers^^ 16:43          
Så mangler de bare Jørgen Daugbjerg Burchardt, så er de fleste dommere med.

Hvis nogle af de 4 her skal dømme, om det så er VAR eller kampe, så er alle 4 skam elendige.

Især MKK og Putros.
Onsdag 19. januar