Luk

Dansk midt om Serie B-billet: Det var målet

| Serie C | 0 kommentarer

Infoboks

Reggina - Brescia
Serie B (05/12)
Oddset 2,50 2,95 3,00
bet365 2,37 3,00 3,20

Matti Lund Nielsen rykkede for nyligt op i Serie B med Reggina efter en skrivebordsbeslutning, og den oprykning var målet med Matti Lunds skifte i januar.

Den 32-årige danske midtbanespiller Matti Lund Nielsen tog i vinter til Serie C-klubben Reggina, der lå i toppen af rækken.

Det gjorde man også efter ti runder i 2020, hvor sæsonen blev sat på pause på grund af coronavirussen, hvorfor det italienske forbund i begyndelsen af juni besluttede at lade de tre førstepladser i de tre Serie C-rækker rykke op.

Dermed var Matti Lund Nielsens mål om oprykning med Reggina nået, selv om det var en noget anderledes oplevelse, end den han har haft med sine tidligere oprykninger i italiensk fodbold.

- Det var jo målet med at tage herned at rykke op i Serie B, så det var en super meddelelse at få.

- Det var specielt at prøve at rykke op på den måde. Det var jo fortjent nok, for vi førte med ni-ti point med otte kampe igen, og vi havde den i vores egne hænder.

- Så der var ikke meget tvivl om det, men det var selvfølgelig dejligt at få det afklaret. Det er en oplevelse, jeg ikke har prøvet før, så det var lidt specielt, siger han og fortsætter:

- Det er noget andet, når man ikke får lov at fejre det på banen med tilskuere, fans og optog i byen og alle de ting, som hører med til en oprykning i Italien. Det var lidt anderledes, end de andre gange jeg har prøvet at rykke op.

Matti Lund Nielsen fejrede selv oprykningen i Danmark i begyndelsen af juni, men da bold.dk fangede den 32-årige midtbane var han igen i Italien, hvor en banket med holdet og klubbens præsident markerede fejringen af Serie B-billetten.

Mange fans til hjemmekampene

Matti Lund Nielsen har tidligere spillet for Pescara, Hellas Verona og Perugia i Italien, og han er godt imponeret af sin nye klub, som han synes står godt rustet til fremtiden.

- I forhold til fremtiden og hvad der venter Reggina, så er jeg sikker på, at klubben er godt rustet til næste år. Men mere tør jeg ikke at spå om, for det er jo svært. Men der er ingen tvivl om, at det er en klub, der er på vej frem, siger han og fortsætter:

- Det er en super klub, og jeg har haft en rigtig god oplevelse indtil nu. Klubben er ambitiøs omkring projektet, og det indtryk, jeg havde inden, er helt sikkert blevet bekræftet.

- Jeg vil faktisk sige, at Reggina er godt med, og den er bestemt ikke mindre end Hellas Verona, hvor jeg var tidligere. Der har vel været op til 15.000 til vores kampe på hjemmebane, så jeg mærker, at det bestemt er en klub, som minimum er på højde med de andre klubber, jeg tidligere har været i.

Tilfreds med spilletiden

Matti Lund Nielsen spillede otte kampe af ti mulige, hvor det blev til tre startpladser og fem indhop, inden fodbolden altså blev suspenderet.

Den alsidige midtbanespiller er godt tilfreds med outputtet i sit hidtidige Reggina-ophold.

- Jeg har spillet otte ud af ti kampe, så ja, det har jeg helt sikkert været meget tilfreds med. Det er lidt, som jeg havde regnet med. Jeg kom til en stærk trup og et stærkt hold, der havde vundet ti kampe i streg. Jeg synes, det har været en succes, det er der ikke nogen tvivl om, siger han og fortsætter:

- Det er gået fint. Jeg kom herned for at være en del af et hold, der lå nummer et, og de havde ikke tabt i ti kampe, så det forspring skulle vi holde. Det er en god trup med en masse gode spillere, og der skulle jeg ind at bidrage med mine kvaliteter.

- Det har jeg gjort, når der har været brug for mig, så det har været nogle gode måneder, om jeg så har været indskifter eller i startopstillingen. Jeg har forsøgt at bidrage med det, jeg kan finde ud af.

- Jeg har både spillet som defensiv midtbane, central og offensiv midtbane. Det har været lidt allround, og det passer mig egentlig godt, for jeg synes, jeg har fine kvaliteter begge veje.

Matti Lund Nielsen får til sommer selskab af den tidligere PSG-kreatør Jeremy Menez, og han er lige nu holdkammerat med det tidligere AC Milan-talent Hachim Mastour.

Den danske midtbanespiller har tidligere spillet for Superliga-klubber som Lyngby, OB og FC Nordsjælland, og han var fra 2016 til i vinter i norske Sarpsborg.


Af Jonas Dalgård
Mandag 30. november
Søndag 29. november