Luk

Dansk-palæstinenser med i asiatisk OL-kval

| Palæstina | 5 kommentarer

Infoboks

På søndag tager dansk-palæstinenseren Hani Naboulse til OL-kvalifikation med Palæstina, og Naboulse drømmer om en god turnering, både for ham selv og holdet.

I løbet af marts spiller Palæstina OL-kvalifikation i Iran, og her er Hani Naboulse, som er født og opvokset i Danmark, en del af truppen.

Naboulse har store forventninger til turneringen, hvor Palæstina skal op imod Afghanistan, Nepal, Saudi Arabien og hjemmebanefavoritterne fra Iran.

- Det bliver kæmpe stort i Iran. Vi skal blandt andet møde Iran på deres hjemmebane, og vi skal spille på et stadion, hvor der er plads til vildt mange tilskuere, og hvor der også forventes mange tilskuere til kampen.

- Jeg forventer, vi slår Afghanistan og Nepal, og så spiller vi måske uafgjort med Saudi Arabien og Iran. Hvis vi bliver nummer to, kan vi komme videre i kvalifikationen. Iran tager nok førstepladsen, de er store favoritter, så vi skal kæmpe med Saudi Arabien om andenpladsen, siger Naboulse til bold.dk.

Palæstina drager søndag på den faste træningslejr i Qatar, hvor holdet skal være samlet i et par uger op til turneringen.

21-årige Naboulse storroser forholdene i Qatar, omend det er lidt varmt, og tror på, holdets mange nye spillere og nye træner kan opnå store ting.

- Vi har en del nye, spændende spillere. Der er en del spillere fra Europa, men der også spillere, som spiller i Palæstina, Jordan og Qatar. Det er en ret spredt flok. Der er også en fra Sverige, men han har lige fået kontrakt med en klub i Tyrkiet.

- Niveauet er fint, men det hjælper også, der kommer nogen fra udlandet. Og så har vi også en meget dygtig træner, som har trænet i USA og har den højeste træneruddannelse og en masse erfaring. Han er stærk taktisk, og det er også på grund af ham, vi kun tabte 3-0 til Brasilien.

Netop træningskampen mod det brasilianske OL-hold, som blev spillet i Qatar i september 2014, var en stor oplevelse for nordsjællandske Naboulse, da han spillede over for Barcelona-spilleren Rafinha.

- Mod Brasilien spillede jeg direkte overfor Barcelonas Rafinha. Jeg startede inde og spillede 80 minutter, og det var en rigtig fin kamp fra min og holdets side. Man kunne godt se, at Rafinha teknisk var bedre end de fleste.

- Hans førsteberøring og vendinger med bolden sad bare hver gang, og det var lidt sjovt, at han startede inde for Barcelona mod Villarreal et par dage efter, vi havde mødt ham. Vi var inde at besøge de brasilianske spillere i deres omklædningsrum bagefter, det var en kæmpe oplevelse.

Naboulse forklarer, at han i Danmark bliver brugt som højre back, mens han for landsholdet primært har spillet som venstre back.

Han har en fortid i Lyngby og Birkerød, men er lige nu klubløs og har et par tilbud, men vil ikke takke ja til noget inden OL-kvalen.

- Jeg har selv valgt ikke at vælge en klub endnu. Jeg har en del tilbud, men jeg vil gerne vente med at finde en, til jeg skal til OL-kvalen. Hvis man gør det godt i kvalen, kan man hurtigt få et godt tilbud. Det er allerede sket fra nogle af vores andre spillere.

- Jeg har en mulighed i Jordan, i Palæstina og overvejer stadig en prøvetræning i en serbisk klub, men jeg vil gerne vente til efter turneringen. Alle de udenlandske tilbud, jeg har nu, er kommet efter kampen mod Brasilien, så jeg ved, at en enkelt god kamp kan gøre meget.

- Jeg tager OL-kvalen som en oplevelse, men jeg tror også på, vi kan blive nummer to, og at det kan blive min genvej til en ny klub.

Hani Naboulse har spillet fem officielle landskampe og knap ti uofficielle landskampe for Palæstina.

mikkel@bold.dk


Af Mikkel Nøhr
Lørdag 16. oktober
Fredag 15. oktober